DEAC
Debreceni Egyetem Atlétikai Club

Szakosztályok

 

kekboxtop
kekbox-idezojel

Prof Dr. Bitskey István
DEAC Elnök


A DEAC megújult honlapján örömmel köszöntjük olvasóinkat. Reméljük, hogy itt hasznos információkat és debreceni sikerekről szóló beszámolókat talál majd minden sportbarát...
btn tovabb vilagos

kekboxbott

 

                                                       

 

 

LABDARÚGÁS

 

 FUTSAL

 

 

 

 

 

 

 Élő eredmények 

Aktuális

Beharangozó: a tizenkettedik játéknap programja

A megye egyesek idegenben, míg a DEAC II. hazai pályán száll harcba a hétvégén

 

 

Az őszi szezon finiséhez közelednek a Hajdú-Bihar megyei első osztályú labdarúgó bajnokság csapatai, melyek közt két egyetemista gárdát is találhatunk. A Sáfár László vezette DEAC minden várakozást felül múlva, a tabella második helyén tanyázik, egy ponttal a listavezető Nyíradony mögött, míg újonc együttesünk, a DASE a középmezőny alját képező tizenkettedik pozíciót birtokolja jelenleg.

Elsőszámú alakulatunk ahhoz a Hajdúszoboszló SE-hez látogat szombaton, mely az idén még nem szerepelt hazai környezetben létesítmény-felújítás miatt. Érdekes lesz tehát, hogy pont a mieink ellen mutatkozhatnak be a szoboszlói közönségnek először a 2016/17-es pontvadászatban. Vendéglátóink egyébként négy győzelmet, öt döntetlent és két vereséget könyvelhettek el az idén az otthontól távol, mely egész jónak mondható, s összességében a hatodik helyre predesztinálja a csapatot. Az eredményeiből is látszik, masszív, nehezen verhető gárdát rakott össze Ronald Habi a fürdővárosban, hiszen az öt döntetlen mellett számos egy-két gólos győzelem vagy éppen vereség szerepel a nevük mellett, jó lesz tehát 100%-os koncentrációval kifutni a pályára fiainknak. Ami a mieinket illeti, Csörgő Krisztiánék 4-1-re nyertek a legutóbbi játéknapon a Hajdúsámson ellenében, kilencedik győzelmüket könyvelve el ezzel. Az előző kiírásban egyértelműen a HSE javára billent a mérleg az egymás elleni összevetést tekintve, hiszen nálunk 0-0-s döntetlen, míg idegenben 3-1-es Hajdúszoboszlói győzelem lett a találkozó vége. Hogy ezúttal ki örülhet a végén, az a szombaton 13:30-kor kezdődő összecsapáson kiderül! A történtekről természetesen beszámolunk majd Önöknek!

 

Az Egyetemi Sportteleptől távol, a Téglási VSE katlanjában vendégszerepel Dér István DASE-ja vasárnap kora délután. A mieink egy Sárrétudvari elleni hazai döntetlen után próbálhatják megszerezni harmadik szezonbeli győzelmüket, míg a házigazdák egy derecskei 2-1-es fiaskó után készülhetnek a javításra. Szabó Imre alakulata egyébként két hellyel előzi meg egyetemistáinkat, s jelenleg a 10. a táblázaton. Három győzelme mellett két döntetlent és hat vereséget produkált eddig a téglási különítmény, mely két ponttal jobb, mint fiataljaink 2-3-6-os mutatója. A két gárda még soha nem feszült egymásnak sem kupa, sem bajnoki meccs keretében, így mondhatni érintetlen terepen kell jól helytállniuk majd! A hazaiaknál eltiltás miatt egész biztosan hiányozni fog majd Kiss János, míg a mi szakvezetőnknek nem kell ilyes fajta problémákkal szembe néznie, mindenki bevethető lesz a találkozón. Hogy egy esetleges győzelemmel sikerül e helycserés támadást eszközölnie labdarúgóinknak az a vasárnap 13:30-kor rajtoló találkozón kiderül! A meccs legfontosabb momentumairól természetesen ezúttal is tájékoztatást adunk majd!

 

Végül, de nem utolsó sorban tekintsük át, hogy mit tudhatunk a DEAC II. soros ellenfeléről, azaz a Csökmői SE-ről! Aki pusztán a táblázatra pillant az egy alsóházi rangadót vizionálhat, hiszen kilencedik helyen tanyázó együttesünk, a tizenegyedik, azaz utolsó előtti CSSE-t látja vendégül... azonban, ha egy kicsit a számok mögé pillantunk láthatjuk, hogy markáns a különbség a két csapat közt, hiszen futballistáink a kilenc meccsen szerzett kilenc pont ellenére, egy +9-es gólkülönbséget is tudtak produkálni, míg riválisunk ugyan ennyi összecsapása alatt két szerzett pontra, s -27-es gólkülönbségre volt képes. Természetesen lebecsülni sem szabad a vendégeket, ugyanis a Hajdúszovát mellett a minket legyőző Nádudvar ellen is sikerült egy döntetlent elcsípniük, mely megsüvegelendő teljesítménynek mondható. Ismerve azonban Katona Lászlóék kvalitásait nem lehet kérdéses, hogy csakis a győzelemben gondolkodhatunk ezen a hétvégén, mely minden bizonnyal össze is jön, ha a kellő figyelemmel és alázattal futnak ki fiaink a zöld gyepre! A Csökmő elleni ütközet szombaton 13:30-kor veszi kezdetét a DEAC pályán, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Share

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés