DEAC
Debreceni Egyetem Atlétikai Club

Szakosztályok

 

kekboxtop
kekbox-idezojel

Prof Dr. Bitskey István
DEAC Elnök


A DEAC megújult honlapján örömmel köszöntjük olvasóinkat. Reméljük, hogy itt hasznos információkat és debreceni sikerekről szóló beszámolókat talál majd minden sportbarát...
btn tovabb vilagos

kekboxbott

 

                                                       

 

 

LABDARÚGÁS

 

 FUTSAL

 

 

 

 

 

 

 Élő eredmények 

Aktuális

Beharangozó: a tizenharmadik játéknap programja

Ezúttal érintetlen marad az Egyetemi Sporttelep

 

 

Az eredeti menetrend szerint mindkét megye I-es csapatunk hazai környezetben fogadná aktuális ellenfelét, ám pályánk állapota miatt a DEAC az Oláh Gábor utcai Stadionban mérkőzik meg a Nyíradony VVTK-val az ősz rangadóján, míg a DASE a felcserélt pályaválasztásnak köszönhetően Nagyhegyesre utazik. Szintén a megyeszékhelytől távol játssza soros, egyben az ősszel utolsó bajnokiját Katona László DEAC II-je, mely ezúttal Nagyrábéra látogat.

 

A hétvégi meccsek felvezetését nem is kezdhetnénk mással, mint a forduló, s talán túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az egész őszi szezon csúcsrangadójával, a DEAC - Nyíradony VVTK találkozóval!

Sáfár Lászlóék másodikak jelenleg a tabellán 29 szerzett ponttal, mindössze a 30 pontot összeszorgoskodó előzi meg őket jelenleg. Ha a gólkülönbséget vesszük alapul, akkor is csak Orosz János fiai tudhatnak magukénak jobb mutatót a mieinknél (+38 és +20), mi több, a legutóbbi öt meccs formáját tekintve is csak az adonyi gárda tud több pontot felmutatni (13 és 11). A legutóbbi fordulóban azonban épp egy váratlan pontvesztésbe futottak bele Czibere Balázsék, hiszen otthon játszottak 0-0-s döntetlent az alsóházban tanyázó Kabával szemben. Azt tudjuk persze, hogy egyetemistáink is egy pontot szereztek legutóbb, ám ők mindezt a Hajdúszoboszló vendégeként tették, mely talán több bizakodásra adhat okot. Ami a góllövést illeti: mindkét gárda büszkélkedhet egy-egy kiváló formában lévő támadóval, hiszen a mi Csörgő Krisztiánunk 11 góljával a harmadik a mesterlövészek versenyében, míg a másik oldalon Vasas Tamás 20 találatnál tart, s ezzel vezeti a táblázatot. Hogy ezúttal kinek jön ki jobban a lépés, az szombaton 14 órától kiderül!

 

 

A DEAC - Nyíradony VVTK rangadó helyszíne  (fotó:magyarfutball.hu)

 

Szintén kőkemény ütközetre számíthat a jelenleg 10. helyen állomásozó DASE, mely vasárnap a dobogó legalsó fokán tündöklő Nagyhegyes KSE vendégeként futhat ki a pályára. Fiataljaink egy Tégláson aratott 2-1-es győzelem után, míg Szalánczi Zoltánék egy Derecske elleni 3-2-es diadalt követően mehetnek neki összecsapásnak, ahol talán egy kicsivel hazai csapat számít esélyesebbnek. A felek a nyár folyamán már egy felkészülési meccs formájában találkoztak egymással, mikor is szintén az NKSE pályaválasztása mellett 2-2-re végeztek egymással a csapatok. Azóta 12 bajnoki telt el, s 26 illetve 12 pont áll a gárdák neve mellett ellenfelünk javára. A rúgott és kapott gólokból kitűnik, hogy első sorban a védekezés az, amiben elsősorban előttünk tart riválisunk, tehát ha abban sikerülne javulnia Dér Istvánéknak akár meglepetést is okozhatnának! Csúcsformában lévő gólgyárosa egyik alakulatnak sincs az idén, hiszen a hazaiaktól Percze Richárd, míg a mieinktől Takács István Tamás is 5-5 gólt szerzett idáig, a mint házi góllövő lista vezetője. Hogy sikerül e pontot, pontokat csennie fiataljainknak Nagyhegyesről az a vasárnap 13:30-kor kezdődő mérkőzésen kiderül!

 

A megye II. déli csoportjának 11., azaz utolsó játéknapján a Nagyrábé Petőfi SK otthonában vendégeskedik Katona László DEAC II-je. A hazaiak jelenleg az hatodikak a táblázaton 16 pontot szerezve, míg a mieink két hellyel hátrább 12 egységet számlálva állnak. Mindenképp figyelemre méltó tény, hogy a Nagyrábé futballistái rúgták idáig a harmadik legtöbb gólt a ligában, szám szerint 35-öt, ám még ettől is jobb a védekezésük, hiszen a második legkevesebb gólt kapták eddig az idén, hiszen mindössze tizenkétszer zörrent Szántó Ferenc hálója. Az előző játéknapon, Biharkeresztesen játszottak 1-1-es döntetlent az NPSK futballistái, míg a mieink a Csökmőt mészárolták le hazai pályán egy 11-1-es mérkőzésen. A lélektani fölény tehát nálunk, ahogy a góllövő lista éllovasa is, hiszen Bíró Roland 17 góljával megúszni látszik a mezőnytől, riválisunknál Szabados Máté áll e tekintetben a legjobban, aki 7 találatig jutott idáig. Hogy sikerül e győzelemmel zárnia az őszt Köstner Tamáséknak, s ezzel akár a hetedik helyre felkapaszkodni a táblázaton az a szombaton 13:30-kor kezdődő összecsapáson kiderül!

 

Természetesen valamennyi mérkőzésünk alakulásáról beszámolunk majd Önöknek!

Share

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés