A gladiátorok 'acélembere' még bírja a gyűrődést

Frissítés: 2019-07-02 21:17:56

A tavaszi felnőtt bajnokság sokszor a juniorokról szólt, hiszen az ő beépítésük állt főként a középpontban. Viszont a Debreceni Egyetem amerikaifocicsapatának több idősebb játékosa is kiemelkedően teljesített nemcsak a pályán, hanem azon kívül is. Ide tartozik Gyarmati Ottó is.

A Gladiators védőjátékosa már négy éve a csapat tagja, korábban még a támadósort erősítette. A Divízió II-ben volt is egy szemfüles touchdownja a Jászberény Wolverines ellen. Azonban a védősorban kötött ki, ahol aztán kulcsjátékossá nőtte ki magát. Egy szívós, kemény és mindenre elszánt amerikaifocista, aki szívvel-lélekkel küzd minden egyes összecsapáson. A DEAC Gladiators egyik korelnöke július 7-én tölti be 37. életévét, de még mindig érez magában erőt a folytatásra. Egy igazi „acélember”, aki példaértékű munkát végez az edzéseken, a meccseken, de a szakosztály háttérmunkájából is jelentősen kiveszi a részét. Pedig idén egy komolyabb sérülés is hátráltatta őt. A junioroknak van kire felnézniük!

Fotók: Derencsényi István

Makranczi László: A csapat egyik korelnöke volt és nem volt könnyű számodra a szezon, sérülten játszottál végig sok meccset. Az általad használt kifejezéssel élve, hogy bírtad ezt az „acélember focit”?
Gyarmati Ottó: Egy elég kellemetlen idegbecsípődéssel küzdök a szezon fele óta. Ezt kezeléssekkel és sok pihenéssel próbáltam elviselhetővé tenni, ami sajnos rányomta a bélyegét a formámra, és az erőnlétemre, így különösen nehéz volt játszani, de mivel a posztomon nem igazán volt csere, így vállaltam a játékot, ám inkább csak kulcsszituációkban és inkább csereként próbáltam a csapat hasznára lenni. Ebből valószínűleg semmi nem sikerült volna, ha a csapattársaim nincsenek mellettem. Látva az ő harcosságukat, egyszerűen nem engedhettem meg magamnak, hogy a pálya szélén nézzem végig ahogy küzdenek. Sokat jelent számomra az, hogy ennyire összetartó ez a közösség.

ML: Igazi példakép voltál ebben az idényben. Hiszen küzdöttél, harcoltál és szinte soha nem álltál le még a sérülés ellenére sem. Ráadásul a pályán kívül is óriási munkát végeztél. Honnan merítetted ezt az erőt?
GYO: A csapatból. A Gladiators jelenti a második családomat, és nem szerettem volna cserben hagyni senkit se a pályán, se azon kívül. Elsősorban játszani jöttem a gladiátorokhoz, aztán szépen lassan belefolytam a pályán kívüli dolgokba. Ebben a csapatban rengeteg potenciál van, ez látszik, ebből merítek motivációt. Mindig a cél lebeg a szemem előtt, ez a pályán a győzelmet, azon kívül pedig a fejlődést jelenti. Persze sok aprólékos munka kell hozzá, illetve végtelen türelem és kitartás.

ML: Milyennek élted meg ezt a szezont, hiszen a tavalyihoz képest nem éppenséggel a legsikeresebb volt?
GYO: Az erőviszonyok folyamatosan változnak. A csapatok, a játékoskeretek, de még maga a bajnokság is folyamatosan alakulnak. Ezekkel a dolgokkal lehet magyarázni egy-egy rosszabb szezont, de igazán mindig magunkkal kell foglalkozni. A foci idehaza folyamatosan fejlődik, ami óriási siker, de ezzel a fejlődéssel lépést kell tartani, ez pedig csak rajtunk múlik. Szerencsére látjuk, hogy miben kell jobbnak lennünk, hogy akár már a következő szezon után egy eredményes idényről beszélgethessünk.

ML: Nagyon sokat változott a keret a tavalyhoz képest. Milyennek látod ezt a megújult játékosállományt?
GYO: Köszönhetően a sok toborzásnak és megjelenésnek, a saját divíziónkban talán az egyik legalacsonyabb átlagéletkorral rendelkező csapat vagyunk, még így is, hogy ilyen matuzsálemek, mint én, még aktívan próbálnak focizni. Ezek a srácok óriási elánnal küzdenek a pályán. Edzésről edzésre fejlődnek, lassan képtelenség tartani velük a lépést, ami nagyon nagy öröm számunkra. Hamarosan beérik ez a generáció, de az utánpótlásról sem szabad megfeledkezni. Folyamatosan próbálunk új játékosokat bevonzani, ami nyilván folyamatos változással is jár, de a mi csapatunknak ez az egyik erőssége.

ML: És te meddig bírod? Meddig akarsz amerikaifocizni?
GYO: Amíg a csapatnak játékosként van rám szüksége. Szeretnék pályán lenni ameddig csak lehetséges, de ha egyszer szögre akasztom a sisakot, akkor sem szeretnék elszakadni az amerikai futballtól. Szeretnék edzőként tovább foglalkozni a csapattal, az pedig már nem életkor függő szerencsére.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-07-02 21:17:25

további cikkek a témában
Responsive image
Nem sikerült győzelemmel zárni a szezont

Makranczi László * 2019-06-23 22:14:56

Responsive image
Győzni kell az utolsó hazai alapszakasz meccsen

Makranczi László * 2019-04-26 08:00:00

Responsive image
Titánokhoz utaznak a gladiátorok

Makranczi László * 2019-03-22 08:00:00