Új hadvezérük van a gladiátoroknak

Frissítés: 2019-07-25 11:16:51

Tavaly decemberben lett a Gladiators a DEAC szakosztálya. A Debreceni Egyetem amerikaifoci csapatával akkor Hanász Róbert kezdett el foglalkozni. Ám a napokban a szakvezető úgy döntött, hogy nem folytatja a munkát a cívisvárosiaknál.

Bár nem zárt túl sikeres szezont a DEAC Gladiators, hiszen összesítésben a nyolcadik lett a Divízió I-ben 1 győzelemmel és 5 vereséggel, így is sok újonc tudott tapasztalatot szerezni, emellett több junior tudott debütálni, és megmutatni, hogy nem hiába kerültek a felnőtt kerethez. Hanász Róbert tehát elindított egy folyamatot a gladiátoroknál és szerette volna a csapategységet és az egymásba vetett bizalmat az előtérbe helyezni. A tréner végül elbúcsúzott, de örült annak, hogy egy új társaságot megismert, és remélte a legjobbakat az együttesnek.

Azonban már ki is alakult a DEAC Gladiators új szakmai stábja, amelynek vezetőedzője Gyarmati Ottó lesz. A szakvezetőt egy interjúban már megismerhettek sokan. A csupaszív játékos a védelem felkészítésében is szerepet vállal ugyanis ő lesz a védőfal edzője. Mellette Fülep Csaba lesz a védelem koordinátora, ráadásul Ábrán Szabolccsal egyetemben a defensive backekkel és a linebackerekkel is foglalkoznak majd. A támadó egységben is egy majdnem új felosztás lesz. Az offensive koordinátor Molnár Gábor lesz, aki az irányítókkal és az elkapókkal is foglalkozik. Mellette Roják Richárd a futókat trenírozza, Heitz Attila és Bordás Gábor pedig a támadófalat képezi ki.

„A vezetőedzői szerepkörömet inkább amolyan csapatrészek összehangolásában látom, illetve remélem, hogy a privát munkám során a csapat menedzselési tapasztalataimat is fogom tudni kamatoztatni” – mondta a Gladiators újdonsült vezetőedzője. – „Szeptembertől a Testnevelési Főiskolára szeretnék járni, hogy hivatalosan is amerikaifutball edző lehessek. Ettől függetlenül folyamatosan képzem magam, sokat olvasok és videózok a témában, illetve a csapattagok tanácsait is szívesen fogadom. Jelenleg sokkal több figyelmet fordítunk a támadó egységre, hiszen a felnőtt szezonban láthattuk, hogy sajnos gyakran gyengélkedett. Úgy gondolom, megfelelő kezekbe került az offense, nagyon szépen fejlődik mind a futójáték, mind pedig a passzjáték terén. A csapat nagy erősségét, a védelmet pedig nem szeretnénk megbolygatni, de itt is sok munka vár ránk, hogy az új játékosokat be tudjuk építeni.”

A Gladiators egyébként már elkezdte a felkészülést az U19-es idényre. Tavaly a gladiátorok Debrecenben ezüstérmesek lettek, ám idén már csúcsra törnének. Gyarmati Ottó céljai között többek között ez is szerepel.

„A tavalyi sikert szeretnénk megismételni, illetve túlszárnyalni” – jelentette ki a tréner. – „Rengeteg háttérmunka vár ránk, hogy a játékosok jobb körülmények között edzhessenek, szeretnénk edzőtábort tartani, az új játékosokat beépíteni, összekovácsolni a csapatot. Hiszem, hogy a stabil csapategység mindennek az alapja. Mivel junior alakulatról van szó, talán itt a legnagyobb a fluktuáció. Ezekre kell mindig jól reagálni, kulcsjátékosokat pótolni évről-évre. Vidéki csapatként nem csak a kiöregedés miatt veszítünk játékosokat, hanem egyetemi, főiskolai okok miatt is. Ez az, amiben a Gladiators igazán erős volt az utóbbi években, hiszen egy nagyon jó utánpótlás stratégiát dolgoztunk ki, amivel folyamatosan megfelelő számú és minőségű saját nevelésű játékosokra tettünk szert.”

Az U19-es bajnokság szeptember 7-én kezdődik.

Fotók: Derencsényi István, Szolnoki Annamária


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-07-23 19:59:11

további cikkek a témában