Roják Richárd: „Egy intenzív időszak áll még előttem!”

Frissítés: 2019-08-23 23:35:33

A magyar válogatott az augusztus 17. és 20. közötti hosszú hétvégén megtartotta első edzőtáborát. A DEAC Gladiators játékosa, Roják Richárd is részt vett az összetartáson, amelyen pozitív tapasztalatokkal zárt.

A Debreceni Egyetem együttesének játékosa nem tudott pályára lépni tavasszal, miután tavaly ősszel térdsérülést szenvedett. Az elmúlt hónapokban viszont Roják keményen edzett és készült, hogy a nemzeti csapatban ismét megküzdjön a helyéért. A címeres alakulat ugyanis ősszel Európa-bajnoki meccseket fog majd játszani Spanyolországgal itthon (október 12.) és Belgiummal idegenben (október 26.).

A keretszűkítés még nem történt meg, de az első akadályt, a székesfehérvári edzőtábort jól vette. Ahogy Grátz Vilmos szövetségi kapitány is nyilatkozott, a debreceni futó technikailag a toppon van, már csak fizikailag kell visszaszereznie a régi formáját. Roják Richárd is hasonlóan vélekedett saját magáról a tábort követően.

Fotók: DigitalSport, Makranczi László

Makranczi László: Hogy érzed, milyen volt a tábor?
Roják Richárd: Jó volt a tábor, egy tartalmas, intenzív, hatékony négy napon vagyunk túl, de még sok munka van hátra. Örültem, hogy találkozhattam a játékosokkal, mivel a szezon közben a meccseken erre nem volt lehetőség.

ML: Fizikailag, hogy bírtad a terhelést a sérülésed után?
RR: Egészen jól, bár nem voltunk túlhajtva. Az elején azért aggódtam fogja-e a lábam bírni ezt a nem szokványos, nagy terhelést, de múltak az edzések panaszok nélkül és én is egyre jobban megnyugodtam.

ML: A saját teljesítményedet, hogy értékelnéd?
RR: Mivel egy év kihagyás után tértem vissza, egyből egy válogatott táborban, azt hiszem a helyzethez mérten sikerült jó teljesítményt nyújtanom. Ez persze jelenleg nem elegendő és azon pozitívumok mellett, hogy a helyzetfelismerésem, technikám és a döntéshozási képességem nem kopott meg, viszont a sebességemmel jelenleg még gondjaim vannak. Szerencsére még van időm ezen javítani, így egy intenzív időszak áll még előttem!

ML: Milyen feladatokat végeztetek főleg a tábor alatt?
RR: Az edzők beépítették és kipróbálták az „újonnan” érkezőket, felelevenítettük az eddigi playbookot és az idei újdonságokat is elkezdtük felinstallálni. Emellett a special team-re is fordítottunk hangsúlyt csak úgy, mint a csapat összekovácsolására.

ML: Mennyire került előtérbe már a két Európa-bajnoki meccsetek?
RR: Előtérbe került már, de nem mind a négy napra volt tervezve minden. Egy jól összerakott, több táboros munka és felkészülés vette kezdetét. A régi dolgok ismétlése az ujjak megtanulása, a tavalyi hibák kiküszöbölése és a kezdő, valamint kezdőközeli játékosok kiválogatása mind elkezdődött. Több hét áll még rendelkezésre mind az edzőknek mind a játékosoknak, hogy tökéletesítsük az idei válogatottat a céljaink elérésének érdekében.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-08-24 08:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Szabó Krisztián nemcsak a játékáról híres

Makranczi László * 2019-06-17 23:07:54

Responsive image
Ellenfeleket kapott a Gladiators

Makranczi László * 2020-01-12 13:05:15