DEAC-os május 1. - kiváló hangulat, rengeteg jótékonykodó

Frissítés: 2019-05-02 13:53:18

A szervezők várakozásait messze fölülmúlva mintegy 2000 résztvevővel rendezték meg az I. DEAC Családi és Futónapot május 1-jén a Dóczy utcai Egyetemi Sportközpontban. „Nem szégyen futás, DEAC-os” jeligével jótékonysági futást is tartottak, amelyen hatszázan vettek részt. Az összegyűlt adománnyal a koraszülött osztályt támogatják.

Az időjárás is a kegyeibe fogadta a szervezőcsapatot és a sportolókat szerdán, a Nagyerdőn. A délelőtti, enyhén felhős ég után a nap második felében szép napsütéses időben mozoghattak a DEAC-pályára kilátogatók. A Családi és Futónap fő eseménye a 11 órakor elrajtolt jótékonysági futás volt, amelyre 300 előzetes regisztráció mellett a helyszínen még ugyanennyien jelentkeztek.

A nagyszerű hangulat már közvetlenül a futás előtt garantált volt, hiszen a résztvevőket Lente Lilla pörgette fel egy közös szabadtéri zumbával, ami végül kis híján egy nagy buliba torkollott. A futás egyik legvidámabb résztvevője a végig mosolyogva tempózó Szűcs Andrea volt.

– Két gyermekemmel jöttünk ki ide a DEAC pályára. Ők az jubileumi 1919-es távot futották végig én pedig rátettem még egy kört, és a hosszabb, 3600 méteres távot teljesítettem. Nagyon szeretünk futni, és szívesen részt veszünk ezeken a rendezvényeken. Ez egy nagyon hangulatos, kiváló családi nap, amelyen egy kicsit mindenki megismerheti az egyetemi sportklubot, a DEAC-ot, úgyhogy nagyon jó kezdeményezésnek tartom – mondta Szűcs Andrea, aki egyébként a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karának munkatársa.

A szervezők előzetesen bejelentették, hogy minden nevezési díjból 500 forintot felajánlanak a Koraszülött és Gyermek Intenzív Ellátásáért a DOTE Gyermekklinikán Alapítvány részére. Az összegyűlt 300.000 forintot várhatóan a jövő héten adják át az egyetemi spotklub vezetői.

A vidám, pörgős nap folyamán nagy sikernek örvendett a legkisebbek körében az ugrálóvár, a kicsit nagyobbaknál pedig az élőcsocsó.

Tele voltak lelátók az utánpótláskorú focistáknak szervezett labdarúgótornán, amelyet a DEAC műfüves pályáin rendeztek. Sokan kipróbálták emellett a DEAC egyik „legfiatalabb” sportágát, a darts-ot, valamint a petanque-ot és a strandfocit is.

De volt floorball, amerikai foci és cheerleader-bemutató is. A felnőttek a sportprogramok mellett egészségügyi szűréseken is részt vehettek a Teniszke Teraszán.  

A nap egy gálamérkőzéssel ért véget. A DEAC NB III-as labdarúgói Sáfár László vezetésével a DEAC allstars csapatát „látták vendégül” egy kiélezett találkozón. A labdarúgócsapat nem bízta a véletlenre, ott volt soraiban többek között az együttes két gólfelelőse, Kerekes Krisztián és Karikás Krisztián, valamint a rutinos középpályás, Luis Ramos is. Az allstars olyan neves játékosokból állt, mint például a jégkorongcsapat másodedzője, Kecskeméti Áron és a csapatkapitány, Berta Ákos, a kézisek beállósa, Leiter Imre, a röpisek alapembere, Remete László, az amerikai focisták vezetőedzője, Hanász Róbert, a kosárcsapat szakosztályvezetője, Becsky István és sajtósuk, Erdei Ádám, vagy épp a korábbi válogatott floorballozó Varga Gergő. Az allstars-csapatban a szépséget és a futballtudást is a futsalos Fekete Gabriella képviselte.

Az együttest erősen felforgatott hadrendben, „egyszerű taktikával” küldte pályára a vezetőedző, a DEAC-ügyvezető Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, aki alighanem most debütált labdarúgócsapat kispadján. Ám temperamentumával és vezetői készségeivel majdhogynem győzelembe hajszolta „övéit”. 

A kétszer 15 perces rangadó egy erősen vitatható NB III-as góllal kezdődött. Ezt követte még 4 „hazai” és 4 „vendéggól”, a nem túl magas színvonalú, ámde annál szórakoztatóbb találkozót így 5-4-re a DEAC NB III-as labdarúgói nyerték. A bravúrközeli eredményben nagy szerepe volt a hatalmasakat hárító Lippai Péternek, aki az OB I-es floorballcsapat tagja, ám ezúttal az allstars hálóját védte. 

– Gimiben nem ismertem még a floorballt, akkor fociztam, kapus voltam. Úgy látszik, maradt valami az akkori időkből. A meccsel kapcsolatban meg kell jegyeznem, hogy Pöszmet Tibor spori nagyon sokat tévedett a mi kapunk előtt, azt hiszem, neki fejlődésre van szüksége ezen a téren. Úgy láttam, hogy amikor már 13-an voltunk a pályán, akkor kevesebb emberelőnyös helyzetet alakított ki az NB III-as ellenfél a kapunk előtt, úgyhogy szoros lett ennek is köszönhetően a végeredmény – mondta a lefújás után Lippai Péter.

Lóczi Lászlóné Kovács Marianna a DEAC ügyvezetője örömének adott hangot az első DEAC Családi és Futónap kapcsán. – Nagyon boldogok vagyunk, mert nagyon sikeres volt rendezvény. 600-an futottak és összesen nagyjából kétezren látogattak ki a DEAC-pályára. Sokan sportoltak, fociztak, teniszeztek, ugrálóváraztak, floorballoztak, sok csapat jelentkezett a főzésre is, úgyhogy úgy érzem, elértük a célunkat. Sikerült egy kis részt bemutatni a DEAC életéből a város lakosságának – összegezte napot a sportvezető.

A Debreceni Egyetem Atlétikai Club szervezőcsapata hagyományteremtő céllal rendezte meg a május 1-jei Családi és Futónapot „DEACcsalád az első” mottóval. A tervek szerint tehát jövőre ismét együtt sportolhat minden DEAC-os és debreceni.

A nap fantasztikus képekben a galériában.

PKZs., fotók: DI.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2019-04-02 10:15:00

további cikkek a témában
Responsive image
Bajnokok a DEAC férfi teniszezői

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-09-19 09:25:00

Responsive image
DEAC Családi és Futónap

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-04-16 10:25:00

Responsive image
Két sikerre az ötödik helytől

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-06-01 12:02:00