Kellenek még pontok - heti meccsajánló

Frissítés: 2018-05-11 11:32:30

A futsalcsapat a bajnoki várományos, míg a focisták a bajnok ellen lépnek pályára az előttünk álló fordulókban. A kézisek a hetedik hellyel a zsebben fogadják a Mizsét a záró körben, és szurkolhatunk a „megyés” labdarúgóknak is. Íme, hétvégi ajánlatunk.

Futsal – tartalékosan a bajnokesélyes ellen
A bajnoki címre is esélyes, már biztosan döntős berettyóújfalui Mezei-Vill FC-t fogadja a DEAC férfi futsalcsapata pénteken, a rájátszás A-csoportjában. A találkozó 18 órakor kezdődik a DESOK-ban. A DEAC-nak nagy szüksége van pontra, vagy pontokra, amely továbbra is a bennmaradásért harcol, ezúttal rengeteg hiányzóval – mondta Elek Gergő edző.


- A bajnokságnak ebben a szakaszában már csak az eredmény számít. Bármilyen csúnya játékkal pontot, pontokat kell szereznünk. Ez természetesen hihetetlenül nehéz feladat Magyarország jelenlegi legjobb futsalcsapatával szemben. A Fradi elleni koncentrációt és küzdeni tudást kell átmentenünk erre a meccsre, csak itt még jó játék is kell a pontszerzéshez – hangsúlyozta a szakvezető.

Kézilabda – teher nélkül

Hazai pályán búcsúzik a 2017/2018-as szezontól a DEAC NB I/B-s férfi kézilabdacsapata. A debreceni egyetemisták a biztos hetedik hellyel a zsebükben fogadják a tizedik Mizse KC-t szombaton 18 órától a DESOK-ban. Szabó Csaba edző elmondta, hogy teher nincs a srácokon, ám a keret meglehetősen hiányos.
- Sajnos edzeni még nem tudtunk a ten, miután szinte az egész csapaton átment, átmegy valami vírus. Én is csak ma tudtam kikelni az ágyból. Remélem, hogy ma tudunk egyet videózni, és aki tud, az edz egyet, aztán az „orvos összeállítja” majd a csapatot. Szerencsére van egy csapatra való játékos, aki nem kapta el. Az nekünk már elég, legyünk optimisták! – mondta a tréner.

Labdarúgás – vizit a bajnoknál
A már biztosan aranyérmes Monor otthonában vendégszerepel szombaton 17 órától a DEAC NB III-as labdarúgócsapata. A házigazdának már nincs veszítenivalója, a debreceni egyetemisták számára azonban továbbra is minden pont számít. A találkozóról a monori kötődésű DEAC játékos, Vékei Nándor nyilatkozott a deac.hu-nak. 

- Már év eleje óta várom ez a mérkőzést, különleges lesz újra pályára lépni Monoron. Nagy arányban növelem a monori nézők számát a pálya szélén, hiszen kinn lesz a családom és sok ismerős is. A meccsen valószínűleg nem mi fogunk dominálni, ezért végig nagyon kell koncentrálnunk, nem követhetünk el kapitális hibákat. Bízunk benne, hogy a Monor kényelmesen fog játszani, és ezt ki tudjuk használni – mondta a DEAC támadó középpályása. 
A megye I-ben szereplő DASE a Hajdúdorog vendége lesz vasárnap 16:30-tól, míg a megyei második vonalban szereplő DEAC II. a Nádudvart fogadja szombaton 16:30-tól a Dóczy utcai egyetemi sportközpontban.
Minden hazai meccsel kapcsolatban fontos tudnivaló, hogy a tavaszi nagyvásár miatt a Dóczy József utcán nem lehet majd ezen a tvégén parkolni. 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-05-11 11:32:00

további cikkek a témában
Responsive image
Közösen koordinálják a DEAC-ot

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-10-24 14:00:00

Responsive image
Több mint egy klub - misszió

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-10-26 13:25:00