Szőnyegen az egyetemi főgyógyszerész

Frissítés: 2018-05-25 08:31:43

Leadta nevezését a június 9-i Veterán Kötött- és Szabadfogású Országos Bajnokság küzdelmeire a Debreceni Egyetem Klinikai Központ főgyógyszerésze, Buchholcz Gyula. A most 56 esztendős, egykoron aktív versenyző mindkét fogásnemben szőnyegre lép a várhatóan több mint 150 versenyzőt felvonultató megmérettetésen. A viadalnak a DEAC egyik szentélye, a DESOK ad otthont, s az egyetem szervezőként is a verseny mellé állt.

Buchholcz Gyula - egyelőre egyetlen debreceni indulóként- 70 kilogrammban nevezett. „- Kötött- és szabadfogásban is megmérettetem magam az E-kategóriában, tehát az 56-60 évesek mezőnyében. Az esélyekről talán még korai beszélnem, de úgy érzem, hogy még mindig nagyon jó fizikai állapotban vagyok, és remélem, hogy akivel csak szembe találkozok, annak nem sok esélye lesz. Ez egy nagyon nemes és férfias sport, úgyhogy mindenkinek ajánlani tudom” – mondta a DE Klinikai Központ főgyógyszerésze, aki a szervezésben is aktív szerepet vállal.

Hozzátette, a veterán viadal szervezésével nem titkolt céljuk, hogy „visszacsempésszék” Debrecenbe a birkózást, amelynek a múlt század derekán komoly hagyományai voltak Debrecenben. Sőt, Hódos Imre személyében debreceni kötődésű olimpiai bajnoka is volt a sportágnak. – Abban bízom, hogy ha egy közös gondolkodás elindul, és több helyről összejönnek ide a döntéshozó emberek, akkor megmozdul valami. Ahol Hódos Imre olimpiai bajnokunk emlékét sportcsarnok is őrzi, ott méltón lehetne rá emlékezni, mondjuk egy birkózó klub létrehozásával is. Ehhez meg kell találnunk az elkötelezett embereket, és el kell kezdenünk képezni a gyerekeket a legkisebbektől, az óvodás nagycsoporttól fölfelé – hangsúlyozta Buchholcz Gyula.

Buchholcz Gyula, egyetemi főgyógyszerész (balról a harmadik) a megyei delegációval

A társszervező Hajdú-Bihar Megyei Birkózó Szövetég delegációja egyébként szerda délután tartott bejárást a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktató Központjában, vagyis a versenynek otthont adó ultramodern DESOK-ban. - Megnéztük a verseny helyszínét, a küzdőteret s a kapcsolódó helyiségeket. Emellett kijelöltük az egyes helyszíneket a zsűri, az elnökség, a versenyiroda részére. Úgy tervezzük, hogy minden szőnyegnek külön szpíkere lesz, és emellett lesz központi műsorközlő is. Mondanom sem kell, hogy a delegáció tagjai el voltak ájulva a sportcsarnoktól, annak modern szellőzőrendszerétől, a technikai lehetőségektől. Összességében azt mondták, hogy ennél kulturáltabb és méltó helyszíne nemigen lehetne a viadalnak – zárta gondolatait a főgyógyszerész.  

A Veterán Kötött- és Szabadfogású Országos Bajnokság tehát bő két hét múlva, június 9-én, szombaton lesz.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-05-25 08:30:00

további cikkek a témában
Responsive image
Heti meccsajánló

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-01-11 11:28:00

Responsive image
Pályázati felhívás

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-03-06 13:07:29

Responsive image
Őrzi veretlenségét a DEAC teniszcsapata

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-09-04 14:15:00