Az ötödik hely a tét - heti meccsajánló

Frissítés: 2018-05-25 12:45:18

Pénteken eldől, hogy a DEAC vagy a Nyírgyulaj ér oda a rájátszás A-csoportjának harmadik helyére, tehát, melyik együttes játszhat a bajnokság ötödik helyéért. DEAC-részről ez bravúr lenne a javából. Fontos meccs vár a labdarúgókra, és újra hazai pályán játszanak a kosaras lányok is. Nézzük, mit kínál a DEAC-os sporthétvége!

Futsal – nagy izgalmak a végére

A rájátszás A-csoportjának jelenlegi harmadik helyezettjét, a Nyírgyulajt fogadja a DEAC NB I-es férfi futsalcsapata pénteken 18 órakor a DESOK-ban. Ez az utolsó kör, a két csapatot pedig egyetlen pont választja el. Így, amennyiben az egyetemi legénység győzni tud hazai pályán, akkor megelőzi a „Gyulajt”, és a keresztjátékon harcba szállhat az élvonal ötödik helyéért. Elek Gergő edző szerint a Nyírgyulaj ellen a jó formára, az előző mérkőzésekre lehet alapozni. 

- Valóban jó erőkből áll a Nyírgyulaj, de a Mezei és az Újváros még jobbakból, és velük x-es meccset játszottunk. Nincs rajtunk nyomás, hiszen bennmaradtunk. Aggódjon a Fradi meg a Bőny.  Én olyan ember vagyok, hogy ide nekem az oroszlánt is! És a játékosok Újvárosban bebizonyították, hogy jönnek velem. Foggal, körömmel küzdeni fogunk, hogy legyőzzük Lovas Norbiékat – mondta a tréner, aki hozzátette, a meccs esélyese a Nyírgyulaj, de – ahogy fogalmazott – ez őket nem érdekli.

Labdarúgás – egy pontra a bennmaradástól

Egy döntetlen is elég a DEAC NB III-as focicsapatának hétvégén, és megvan a szezon elején célként megfogalmazott bennmaradás. Ha a fiúkvasárnap 17:30-tól a Jászberény otthonában pontot szereznek, már biztosan nem előzi meg őket egyetlen kiesőjelölt sem. A csapatnak jót tett az MTK II elleni győzelem, erről is beszélt a találkozó debreceni „hőse”, Ibrahima Sidibe.

- Az első lépést az MTK elleni győzelemmel megtettük a bennmaradás felé. Ahogy számoltuk, egy pontot még szereznünk kell az utolsó két meccsen. A Jászberényről tudjuk, hogy erős csapat, de az MTK elleni győzelem nagy lökést adhat nekünk a következő hétvégére is – nyilatkozta Ibrahima Sidibe.

A megye II. déli csoportjában bajnok DEAC II a Nagyrábé ellen gyarapíthatja győzelmeinek – és pontjainak – számát szombaton 17 órától a Dóczy utcai sportközpontban. A megye I-es DASE pedig városi rangadóra készül a DVSC II ellen. Ez a meccs vasárnap 14 órától lesz Pallagon. 

Női kosárlabda – a ZTE érkezik

A 18. helyen álló ZTE NKK II ellen folytatja a rájátszás küzdelmeit a 14. DEAC DSI női kosárcsapata a hétvégén, az Amatőr Bajnokságban. A találkozó vasárnap 11 órakor kezdődik, a helyszín pedig a Debreceni Egyetem Kossuth Gyakorlójának Csengő utcai tornacsarnoka lesz.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-05-25 12:44:00

további cikkek a témában
Responsive image
Együtt az egészség(ed)ért!

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-04-24 14:45:00

Responsive image
Két sikerre az ötödik helytől

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-06-01 12:02:00

Responsive image
Célegyenesben - heti meccsajánló

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-05-18 11:45:00