Birkózó ob neves indulókkal

Frissítés: 2018-06-08 08:48:48

A cívisvárosban lép szőnyegre az elmúlt évszázad több magyar birkózólegendája szombaton. A DESOK-ban rendezik meg ugyanis az idei Veterán Kötött- és Szabadfogású Országos Birkózó Bajnokságot. A Debreceni Egyetem főgyógyszerészének is szurkolhatunk, aki az aranyéremre is esélyes.

A 38 egyesületet és 116 sportolót felvonultató viadalt az egyetem, a Kabai Meteorit SE, valamint az országos és a megyei sportági szövetség közösen szervezi. A cívisvárosból ketten mérettetik meg magukat. Debrecen képviseletében, de egyesületen kívül versenyez Lévai János, és szőnyegre lép – igaz cívis egyesület híján szegedi színekben – az egyetem főgyógyszerésze, Buchholcz Gyula. "- Az elmúlt héten már edzőtáborszerűen készültem a veterán bajnokságra, bár nem az állóképességet kellett már növelni, hanem a technika és taktika finomítása volt terítéken. Szerintem a felkészülés jól sikerült, jól érzem magam, és hát, nekem most Debrecenben, hazai szőnyegen nyerni kell! Tehát mindenképpen az aranyért küzdök. Erősebbik számom a kötöttfogás, úgyhogy ott nagyobb erre az esélyem, utána pedig, ha az megvan, akkor szabadfogásban már bármi lehet" – mondta sokat sejtetően a máig fitt főgyógyszerész, aki az 56-60 évesek kategóriájában, 70 kilogrammban indul. 

Mester Lajos, a megyei szövetség elnöke hozzátette, a sportolóknak nem lesz könnyű dolguk, hiszen illusztris mezőny gyűlik össze szombaton, az egyetemi sportcsarnokban. "– Számtalan olyan versenyző is nevezett, aki aktív birkózó évei alatt világ- vagy Európa bajnokságon, netán olimpián érmes helyezést ért el. Az A-kategóriában indul például a most 38 éves Hatos Gábor, aki vb-n, Eb-n és olimpián is bronzérmet szerzett. De említhetném Toma Mihály korábbi vb-bronzérmes birkózónkat is" – avatott be a részletekbe a megyei szövetség első embere, aki szerint a viadal nem titkolt célja a debreceni birkózósport felélesztése.

A küzdelmeket a tervek szerint három szőnyegen rendezik meg a minden igényt kielégítő DESOK-ban. A veterán birkózó országos bajnokság 10:30-kor kezdődik az ünnepélyes megnyitókkal.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-06-08 08:47:00

további cikkek a témában
Responsive image
Hibátlan mérleggel az élen férfi teniszezőink

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-05-29 09:55:00

Responsive image
Jó meccseket játszani

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-11-09 12:15:00