Megnyílt az asztalitenisz központ

Frissítés: 2018-06-25 11:55:24

Felavatták a DEAC-DAK Egyetemi Asztalitenisz Központot vasárnap a Nagyerdei Stadionban. A mintegy 700 négyzetméteres létesítményben 15 asztalon sportolhatnak mostantól az igazolt és amatőr pingpongozók, valamint az egyetemisták is.

A Nagyerdei Stadion déli oldalán kialakított edzőcentrumra mintegy 120 millió forintot fordítottak. Bács Zoltán kancellár az avatóünnepségen elmondta, hogy beruházást a magyar állam is támogatta. A létesítmény a Magyar Asztalitenisz Szövetség által odaítélt 40 millió forintos állami támogatásból, valamint az egyetem által biztosított 80 millió forintból épülhetett meg a stadionnak egy olyan területén, melyet nem kifejezetten erre a célra álmodtak meg. 

- Az egyetem itt is bizonyította a sporthoz való pozitív hozzáállását, a várossal való együttműködését és a konstruktív gondolkodását, amely egy újabb sportág debreceni fejlődéséhez fog hozzájárulni – hangsúlyozta Bács Zoltán, aki köszöntőjében beszélt a létesítmény komplexitásáról is. - A Nagyerdei Stadion a sport és a szabadidő szentélye, és azt hiszem, működése példaértékű Magyarországon. Önmagában is azt mutatja, hogy érdemes volt ide stadiont építeni, és érdemes volt ilyen átgondoltan egyéb szolgáltatásokkal megtölteni – fogalmazott a kancellár, aki egyben reményét fejezte ki, hogy a DEAC-DAK összefogásból kialakuló asztalitenisz-szakosztály is hazánk egyik legnagyobb sportági szakosztályává válhat.

Az avatóünnepségen részt vett az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára, Sárfalvi Péter is, aki szerint párját ritkítja az egyetemi asztalitenisz központ.  - Sok városban jártam már, és sehol nem tapasztaltam ilyen és ehhez hasonló sportos összefogást. Nagyon gratulálok a Debreceni Asztalitenisz Klubnak, remélem, hogy ebben a teremben sok tehetséget fognak felfedezni az elkövetkezendő években – bizakodott a helyettes államtitkár.

Barcsa Lajos alpolgármester köszöntőjében kiemelte: amennyiben az a cél, hogy egy adott sportág tovább fejlődjön, ahhoz megfelelő infrastruktúrát, edzőközpontot kell annak kialakítani. Szerinte erre jó példa a vívók vagy az ökölvívók edzőterme, illetve most már a pingpongozók központja is. - Első osztályú körülmények fogják várni a debrecenieket és az ide érkező sportolókat is, akik asztaliteniszezni szeretnének, és bízom benne, hogy minél többen kilátogatnak a stadionba. Az önkormányzat erejéhez mérten mindent megtett, hogy támogassa az asztaliteniszt, az idei évben 3 millió forinttal járult hozzá a klub működéséhez – tette hozzá az alpolgármester. 

Az eseményen köszöntőt mondott még a Magyar Országos Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) alelnöke, Fehér László, valamint a Debreceni Asztalitenisz Klub elnöke, Horovitz Tamás is.

A mintegy 700 négyzetméteres modern központ felavatása után 3D-s bemutatót is megtekinthettek a résztvevők a pingpong teremről, végül bárki ütőt ragadhatott, hogy – akár profik ellen is – megmutassa asztalitenisz-tudását. A megnyitón részt vettek ugyanis a DEAC-DAK asztaliteniszezői, akik az NB II-es csapatbajnokságban legutóbb a második helyen végeztek, s céljuk a következő szezonra az NB I-es szereplés. Erről is beszélt Pink Márk, a DEAC-DAK szakosztályvezető-edzője a megnyitó után.

- Nagyon lenyűgöző maga látvány és a tudat is, hogy egy állandó teremben ismerkedhetnek majd a fiatalok és idősebbek a sportággal. Óriási lehetőség nyílt meg számunkra, hogy a versenysportban is jobb eredményeket érjünk el – mondta a tréner, aki az új debreceni, edzői kihívás miatt a napokban költözött haza külföldről. A DEAC-DAK szakosztályának jelenleg 50 igazolt sportolója van, ám szeretnék, ha ez a szám a közeljövőben 200 fölöttire nőne. Városszerte egyébként összesen csaknem félezren pingpongoznak valamilyen színekben.

A terem az igazolt versenyzők és az egyetemisták mellett Debrecen város sportszerető közönségét is várja. A DEAC-DAK Egyetemi Asztalitenisz Központ megközelíthető az UniFit Fitness & Gym Centeren, illetve a Red & White Klubon keresztül.

További fotók: www.hirek.unideb.hu


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-06-25 11:52:00

további cikkek a témában
Responsive image
Birkózó országos bajnokságnak ad otthont a DESOK

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-04-18 15:05:00

Responsive image
Hétvégi sportprogram - minden egy helyen

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-10-12 11:20:00

Responsive image
Heti meccsajánló

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-03-02 11:48:00