Sokan kipróbálták, milyen Gladiátornak lenni

2018-12-04 10:50:00

Toborzót tartott a nemrég alakult DEAC Gladiators hétfő este a Dóczy utcai Egyetemi Sportközpontban. A try-out-on mintegy félszáz gladiátorjelölt vett részt, akik az edzők és a játékosok segítségével ismerkedhettek meg a tojásfoci mozgáskultúrájával.

A jelentkezők kipróbálhatták, hogy mennyire nehéz a futók élete, és hogy hogyan kell elvégezni helyesen a szereléseket. Emellett elkapókként is megmérethették magukat úgy, hogy a Gladiátorok védői igyekeztek megnehezíteni a dolgukat. A cívisvárosiak mellett a Debreceni Egyetem néhány külföldi hallgatója is részt a try-outon, és megismerkedhetett a sportággal.

A toborzó végén a Gladiators játékosai egy házon belüli, aréna szabályok szerint megrendezett meccset is vívott, amellyel bemutatták, hogyan is működik egy összehangolt gépezet a pályán. Az esemény célja az volt, hogy a DEAC új szakosztálya megmutassa, milyen az amerikaifoci világa, illetve hogy minél több játékossal bővítse keretét.

A toborzón a DEAC médiapartnere, a Debrecen Televízió stábja is dolgozott. Szó szerint dolgozott! A Próbajátékos című népszerű sorozat két mindenre elszánt riportere ugyanis edzésbe állt a Dóczy utcán. Így a csütörtökön 19.45-kor kezdődő Hajrában kiderül, hogyan is látta az amerikaifutballt „belülről” a két tévés próbajátékos.

Szöveg: Makranczi László, fotók: Ábrán Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-12-04 10:50:00

további cikkek a témában
Responsive image
Négy meccs után is veretlenek a férfi teniszezők

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-05-17 10:44:00

Responsive image
Heti meccsajánló

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-01-26 13:52:28