CheeseHead sikere a Nyári Kihíváson

Frissítés: 2018-08-23 14:05:57

Debreceni sikerrel ért véget az Esport1 és az RTL Klub közös Hearthstone versenye, a Nyári Kihívás. A szombati viadalon 32 játékos csapott össze egymással az értékes tárgynyereményekért. A küzdelemsorozat végén a DEAC-Hackers játékosa, Németh Ádám ’CheeseHead’ bizonyult a legjobbnak az első nagyszabású magyar Boomsdayes versenyen.

A Boomsday Project nincs két hete, hogy megjelent, ezért a versenyzők is kevés tapasztalattal érkeztek meg a küzdőtérre. Az előzetes nevezések alapján kiderült, hogy ismert nevekből nem lesz hiány. Dropdead, Huby, Racket, Xalax, cLassiC, Buci, Jokeh, CheeseHead, Robág és még számos tapasztalt versenyző döntött úgy, hogy a hosszú hétvége nyitányán nincs jobb egy kis délutáni mesekártyázásnál.

A pakliválasztás hasonlított a nagyobb nemzetközi versenyeken megfigyelhető trendhez, alig-alig kockáztattak a játékosok teljesen új változatokkal, inkább maradtak a jól bevált versenymetánál. A Malygos Druid, Even Warlock, Shudderwock Shaman dominálta a versenyt, a gyorsabb változatok közül az Odd Rogue, Odd Paladin és a Heal Zoo Warlock népszerűsége volt kiemelkedő.

A verseny kiélezett küzdelmeket hozott, mindenki igyekezett végig a maximumot nyújtani. Kisebb hibák előfordultak a játékosoknál, de az utolsó pillanatokban nem remegett meg CheeseHead keze és megérdemelten –jó paklikkal és kiválóan felépített taktikával– megnyerte a Nyári Kihívást. A második helyen Chrisix végzett, a dobogó alsó fokára WSE Xalax ért oda.

A versenyről készült összeállítás csütörtök délelőtt látható az RTL Klub Reggeli című műsorában 9 órai kezdettel.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-08-22 13:31:00

további cikkek a témában
Responsive image
E-sport sikerek

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-01-04 10:40:15

Responsive image
DEAC-sikerek e-sportban

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-02-19 13:39:00

Responsive image
Házidöntő e-sportban

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-04-03 09:47:00