Négygólos siker a floorball-napon

2018-03-13 10:45:00

Igazi floorball dömping volt vasárnap az Agráron. A Salming Kispályás Kupa jó hangulata a DEAC-SZTE EHÖK SE meccsre is „átragadt”. Visszatért a pályára Varga Gergő és Balogh János is, így láthattunk régi-új arcokat is. A nap pedig egy szép DEAC-győzelemmel zárult.

A mérkőzésbe jól sikerült megérkeznie a DEAC-nak. Varga Gergő egyéni megvillanásával jelezte, hogy jó formában tért vissza sérüléséből. A folytatásban is maradt a három soros játék, minél több támadásvezetéssel. A vendégek is beleadtak apait-anyait, kis létszámuk ellenére zárt védekezésre alapoztak, kontrákkal. Az első pihenőig Varga Gergő ismét villant, így 2:0-s előnnyel mehettek pihenni a debreceniek.

A második etap is hasonló képet mutatott. A DEAC három sorral játszott, futószalagon készítették elő a helyzeteket, de Bak Péter eszén nagyon nehéz volt túljárniuk. A mérkőzés felénél emberhátrányba kerültek, és a sport általános törvénye ezúttal is igazolta magát a kihagyott helyzetekkel. Ujvári Péter révén 2:1-re módosult az állás. Sokáig úgy tűnt, hogy nem módosul az állás, ám a játékrész utolsó percében igazi legendás gólt láthatott a publikum. Varga Gergő passzát Kovács Gergely értékesítette (3:1).

A szünetben változtatott a hazai csapat. Két soros játékra és még sűrűbb cserékre álltak vissza. A húzás be is igazolódott. Okos Csanád, majd Varga Gergő is betalált (5:1). A dél-alföldiek időt is kértek, rendezték a soraikat, az egyetemisták pedig újra 3 sorral játszottak. A lendület megmaradt: Kovács Gergely jóvoltából 6:1-re módosult az állás, és végleg eldőlt a találkozó. A szegediek azért megmutatták, hogy a hibákat ők is ki tudják használni. Marosi Péter majd Ujvári Péter járt túl Hojcska Bálint eszén (6:3). Ezt követően megint ritmust váltott a hazai együttes. Végh Ádám majd Lánczi András is betalált, a végeredményt végül a vendégek állították be Keszthelyi Balázs révén (8:4).

Lánczi András értékelése: - nem játszottunk a legjobban, de a győzelmet sikerült megszereznünk. Sokat elmond a mérkőzés képéről, hogy a mezőny legjobbja Bak Péter volt, az ő stabilitása sokat adott a szegedieknek. Nálunk Varga Gergő volt a legkiemelkedőbb, de másoktól is láttunk szép megoldásokat. A hangsúly most már a soron következő mérkőzésen van, hiszenvasárnap Kazincbarcikán játszunk nagyon fontos rangadót. Egy dolgot emelnénk még ki: örömteli, hogy ismét többen voltak a csarnokban, mint a legutóbbi találkozón. Reméljük, hogy ez a tendencia megmarad, és még többen látogatnak ki a mérkőzéseinkre – hangsúlyozta az edző.

Férfi OB II, 14. forduló
Debreceni EAC – SZTE EHÖK SE 8:4 (2:0, 1:1, 5:3)
Debreceni Egyetem Kecskeméti János Sportcsarnoka, 130 néző
Vezette: Sashalmi Sándor, Szobonya Kornél

DEAC pontszerzői: Varga Gergő (3+2), Kovács Gergely (2+2), Végh Ádám (1+1), Okos Csanád (1+0), Lánczi András (1+0), Szalóki Nándor (0+1), Balogh Richárd (0+1), Fábián Dániel (0+1)

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-03-13 10:45:00

további cikkek a témában
Responsive image
Fontos győzelemmel indított a floorball csapat

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-01-07 09:00:00

Responsive image
A két pont a legfontosabb

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-01-27 19:31:00

Responsive image
Győzelemmel búcsúzni

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-04-27 12:40:00