Futsal NB I: Tizenkét csapattal indul az idény

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának beszámolója szerint a versenybizottság elkészítette a futsal NB I új szezonjának sorsolását. A legnagyobb változás az előző idényhez képest, hogy a következő évadban már nem tíz, hanem 12 csapat vesz részt a bajnokságban.

A TFSE és a Kistarcsa búcsúzott az élvonaltól, így négy újonc kezdi meg szereplését: a Nyíregyháza, a Magyar Futsal Akadémia, az ELTE és a Rubeola, míg a megszűnő Nyírgyulaj helyét jogutódként a Nyírbátor veszi át.

A csapatonként 22 meccsből álló alapszakasz után felső- és alsóházra oszlik majd a mezőny. A rájátszásban szintén két teljes kört játszanak a csapatok, az alsóház utolsó két helyezettje kiesik. A felsőház első két helyezettje az aranyéremért, a harmadik-negyedik pedig a bronzéremért küzd az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban.

Az első forduló hivatalos játéknapja augusztus 15., hétfő. A DEAC az Újpest otthonában játssza az első mérkőzését, majd egy héttel később az újonc ELTE gárdáját fogadja.

A futsal NB I mezőnye
ELTE-BEAC, Aramis SE, Újpest FC, DEAC, Nyírbátori SC, Rubeola FC, Haladás VSE, ScoreGoal Kecskemét, A Studio Nyíregyháza, Balaton Bútor FC Veszprém, Mezei-Vill FC Berettyóújfalu, Magyar Futsal Akadémia

A DEAC bajnoki menetrendje