Feljöttünk a ritka rossz kezdés után, de többre nem futotta most

Frissítés: 2019-03-19 08:21:21

Idegenben szenvedett vereséget a DEAC futsalcsapata héfő este. Mindkét gárda sokat profitált egymás hibájából, ám többször büntetett a hazai Dunaferr. Például már a 8. másodpercben betalált, megadva az alaphangot. A mieink 4-1-ről 4-3-ra zárkóztak, s voltak helyzetei ezután is, de a hátralévő gólokat a vendéglátók rúgták.

Férfi futsal NB1, 2. csoportkör 4. forduló
2019. márc. 18. Dunaújváros

Dunaferr - DEAC 7-3 (5-3)
STAT ITT 

ELEK GERGŐ:
- Mint az elmúlt mérkőzéseken. Koncentrációs hiba hátul, kimaradt helyzetek elől. Illetve most megtoldottuk sima védekezési hibákkal is. Le kell ülnünk együtt és meg kell keresnünk az okát, hogy miért tértünk le a helyes útról.

A MECCSET ITT lehet visszanézni.

A felütés nagyon rosszra sikeredett, hiszen a középkezdés után a még mélázó debreceniek között labdát szerezve egy bal oldalon vezetett akció végén betalált a Dunaferr. A gólt a védekezni próbáló Szentes-Bíró Tamásnak adták öngólként, de nehéz volt megállapítani, hogy ki kalimpált bele a belőtt labdába középen (1-0).

Még fel se melegedtünk a hideg zuhany után, jött az újabb nyakon öntés - előtte Faragó Lajosnak volt lehetősége jól megjáratott labda végén lőni, de a hazai kapus védett -, midőn egy a kapunktól távol legurított labdát Pál Patrik bebombázott a kapufa segítségével (2-0). Ez már nem volt véletlen, hatalmas dugó volt. Más kérdés, hogy ha komolyabban vesszük őt, 12-14 méterről nem tudott volna betalálni.

Kezdhettük nagyon sajnálni önmagunkat, hiszen ez a második csoportkör, ha lehet mindenben pechesen alakult eddig (sérülések, megnyerhető meccs elvesztése, s most ez a gyatra kezdés). Ám szerencsére a srácok nem temették magukat.

Először is Faragó Ádám kapus tett arról (a kapu torkából eleresztett lövésbe vetette bele magát), hogy ne legyen hamarosan 3-0... Aztán Vékei Nándor került szépen helyzetbe, ám a másik kapus is jól jött ki. Kondás Kristóf is megeresztett egy kósza lövést, de ez is hasonlóan járt, mint az előző kísérlet.

A mieink támadtak többet ekkoriban, Faragó Lali spicces lövése szállt fölé a blokkoló lábról. Összességében a játék képe nem volt rossz, "csak" éppen ők vezettek kettővel.

Aztán végre betaláltak a mieink: Kovács Istvánt a kapu előtt üresen találta egy kiváló passz, majd ő ráfordulva nem hibázott (2-1). 

Igen ám, de a középkezdésből ismét közé tette a kettőt a Dunaferr! Újra Pál volt a "vétkes", így szívhattuk a fogunkat, hiszen ez is elkerülhető találat volt (3-1).

A hazaiak vészemet kaptak, vagy csak gyakorolni akartak, mindenesetre kijöttek 5 a 4 ellen, már az első félidő közepén, kétgólos vezetésnél is. Be is jött nekik, sajnos, hiszen Öreglaki Norbert berobbant a DEAC védelme közepébe, és mivel volt tere, a bepasszolt labdát okosan a kapuba továbbította (4-1).

Kovács hamar megrúghatta volna a második gólját a mieink közül, de a kigyűlt 6 hiba utáni 10 méteresét, bár nem rúgta rosszul, védte a meccs egyik legjobbja, Rigó kapus.

Hogy ne csak ő bravúrozzon, nálunk Faragó Klacsák ziccerét hatástalanította, majd a félidő hajrája a mienk volt, hiszen előbb Kondás Kristóf szerzett labdát a jobb szélen, majd ziccerben vezette a kapusra azt: köténygólt lőtt végül (4-2), illetve egy perc múlva remek akció végén Kondás, majd Szentes-Bíró passzolagtott, végül Vékeihez került a játékszer, aki gólt szerzett (4-3).

Pár villanás, és ismét nyílt volt a meccs.

Ám a keresztünket magunkal cipeltük ezután is: mielőtt lefújták volna az első félidőt, cirka fél perccel előtte ismét a mi hálónk rezdült. Szeghy megszabadult a DEAC-fiúk gondoskodása alól, és mattolta Faragót (5-3).

Az elkerülhető kapott gólok meccsén a második félidő némileg nyugalmasabbra sikeredett. Fara védései mellett a mezőnyben hadakoztak a felek jó 5 percig. Majd a frissen beállt Rácz Zsolt labdát lopott, de kimaradt a helyzete. Hamarosan ismét ő volt az, aki új színt hozva a támadásainkba megint szemfüles volt a hazai kapunál, de ebből sem született gól. Az ellentámadásból sem, szerencsére, amikor Fridrich emelése mellé hullott.

A hátralévő időben Rigó kapust többször is ápolni kellett (majd egy ízben a mi hálóőrünket, Faragót is). Aztán Tóth Attila kiváló cselekkel kötözte össze a hazaiak cipőfűzőjét, de lövését, majd a kipattanóból nagy ziccerbe kerülő, s kicsit talán ezen meglepődő Rácz löketét is hárította Rigó László (ebbe is belesérült kissé...).

A gólt sajnos azonban nem mi szereztük, újfent. Faragó még védett egy lövést, de a róla kipattanó labdát Klacsák okosan bevágta mellette (6-3).

Eljött aztán az az idő is, amikor felváltva hozták le kapusukat az edzők - hol itt, hol ott volt ezért emberelőnyös helyzet. Ám ez nem a mi meccsünk volt. Hiszen amikor Szentes-Bíró lövését védte Rigó, az ellentámadásból mezőnyemberünkre, mint kvázi vészkapusra vitték rá a labdát, és Pál nem rontott (7-3). 6-4 helyett 7-3, nem vidám.

A végeredmény túlzónak tűnt, de a hazaiak nem érdemtelenül nyertek. Ugyanakkor mi képesek voltunk egészen korrekt játék mellett is beszedni 7 gólt - ez meg nem fér bele ezen a szinten. 

Legközelebb április 2-án a Rubeolát fogadjuk 18.45-től a DESOK-ban.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó (archív): Derencsényi István


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2019-03-19 01:01:36

további cikkek a témában
Responsive image
Szombaton jön a nagy falat!

Koppányi Szabolcs * 2018-11-28 08:50:09

Responsive image
Csúcsterhelésben vannak a futsalos srácok

Koppányi Szabolcs * 2018-05-31 16:19:12

Responsive image
Ez is megvan, irány a dobogó!

Koppányi Szabolcs * 2018-02-18 00:04:49