Vasárnap este itthon növelnék győzelmeik számát a futsalos csajok

Frissítés: 2019-05-10 18:49:12

Május 12-én 19.00 órától a DEAC női futsalosai a KRSE-t fogadják a DESOK-ban. A vasárnap esti találkozón fontos a siker kivívása, de nem lesz egyszerű, hiszen amikor náluk játszottak a mieink, igencsak megszenvedtünk velük. Ezzel együtt is mi vagyunk az esélyesek, ám ezt a pályán is bizonyítani szeretnék a lányok. Ebben sokat segíthetnek szurkolóink is. Hajrá, csajok!

1. A KRSE-t idegenben legyőztük már, de aktuális ellenfelünk igen hektikus, hiszen megszorongatta idegenben a Szolnokot egy gólgazdag meccsen (16 találat volt), majd otthon egy "kemény" 1-1-et produkált a Nyírség ellen, hogy legutóbb otthonában verje meg 2-1-re a Rubeolát. Mire számítasz?

2. A Fradi ellen éppen csak de kicsúszott a 3 pont a kezünkből (9 mp-cel a vége előtt egyenlítettek másodjára). Ezután nyilván minden pontra még nagyobb szükségünk van, hiszen jó lenne majd az utolsó körben úgy utazni a Fradihoz, hogy van tétje a meccsnek, s kicsikarhatjuk az NB2 bajnoki címét ellenük. A KRSE ellen is 3 pontra számítunk, ha jól sejtem. Mennyire kellett a fejekben rendet tenni a Fradi után vagy erre nem volt szükség, túltették a csajok magukat azon a találkozón?

ÜVEGES KATA:
- Valóban elég kiszámíthatatlan a hétvégi forduló! Kellemetlen ellenfélnek bizonyult a KRSE nekünk is az első fordulóban. Nehezen tudtunk rájönni, mit is játszanak valójában, miben erősek, miben gyengék. Egyáltalán nem véltem felfedezni semmilyen koncepciót a játékukban. Igaz csak 2:0-ra tudtunk nyerni ellenük, de azt annak tudom be, hogy Horváth Viki, Horváth Petra, Fekete Gabriella hiányában csak a győzelem volt fontos, a rossz teljesítményünkkel nem is akartam foglalkozni. Most viszont egyértelmű, magabiztos győzelmet várok!

- Ha a körülményeket vesszük figyelembe, akkor egyáltalán nem rossz eredmény a Fradi elleni döntetlen. A legeredményesebb, legtechnikásabb játékosom hiányzott a pályáról, az ő játéka szinte nélkülözhetetlen ebben a csapatban. Így, ha oda jutunk az addig összegyűjtött (remélhetőleg maximális) pontszámmal, akkor ő sokat fog tudni hozzátenni ahhoz az összecsapáshoz. Rengeteget tanultunk ebből a meccsből, tudjuk mire kell odafigyelni. Bízom a csapatomban és a feljutásban! Egyébként meg igazából sose fogunk túllépni a Fradi elleni pontveszteségen, ellenben egyel több indok, hogy a visszavágón jobban szerepeljünk.

Az NB2-es felsőházi pontvadászatban 4 forduló után a DEAC az 1. helyezett 15 ponttal, ám az FTC is 15 ponttal rendelkezik a 2. helyen (a gólkülönbség a javunkra dönt jelenleg). Igaz, az elmaradt meccsét éppen csak hozta a zöld-fehér csapat, hiszen a Rubeola otthonából egy szűk, 3-2-es sikerrel távozott.

Nem tették meg tehát azt a szívességet nekünk, hogy pontokat veszítsenek. S nem tehetjük meg mi sem vasárnap a KRSE ellen!

Hajrá, hölgyek!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Derencsényi István


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2019-05-10 18:45:36

további cikkek a témában
Responsive image
Lépéskényszerben a lányok hétfőn

Koppányi Szabolcs * 2019-05-20 05:17:34

Responsive image
Elek Gergő is várja a voksokat december 27-ig!

Koppányi Szabolcs * 2018-12-26 22:36:09