A 7. helyért küzdünk tovább

Frissítés: 2019-05-28 08:11:02

Kellett volna a 3 pont idegenben, de végül a hazaiak szája görbült felfelé a csömöri csarnokban hétfőn este, miután a Rubeola egy kevés gólt hozó, de így is nagyon izgalmas, csak a végjátékban eldőlő mérkőzésen nyerni tudott. Így a DEAC az NB1 7. helyéért csatázik majd az Aramisszal.

Férfi futsal NB1 "A" csoport, 10. forduló
2019. május 27. Csömör

Rubeola FC Csömör - DEAC 2-1 (0-0)
STAT 


ELEK GERGŐ:
- Túl sok kulcsjátékosunk fogott ki rossz napot. Folyamatosan rossz döntések születtek. Egy extra teljesítményünk volt, a kapusunk. Így nehéz meccset nyerni. Így is volt sanszunk a győzelemre, de Fortuna nem így akarta.

A Rubeola az NB1-es küzdelemsorozat tavaszi szakaszára jelentősen feljavult, s bár a DEAC az alapszakasz során itthon 3-1-re, majd idegenben 4-3-ra, később a bajnokság következő időszakában, az "A" csoportban itthon 6-0-ra elkapta, ezúttal nem bírt vele.

A Csömörnek amúgy is voltak nagy meccsei már, na, meg az a munka, amely során fokozatosan jön fel, azt vetíti elénk, hogy a Rubi ismét komoly tényezője akar lenni a magyar élvonalnak - régi dicsőségei alapján pedig amúgy is a patinás klubok közé sorolható. Persze a komoly szakmai munka és a folyamatos fejlődés a DEAC-ot ugyanúgy jellemzi, és feljutása óta az NB1 egyik olyan alakulata, amely sztárjátékosok vásárlása nélkül is stabil tagja az élvonalnak, olykor pedig a legjobbaknak is méltó vetélytársa, egyre markánsabb arculattal.

Szóval Csömörön a DEAC-nak nyerni kellett volna az "A" csoport 3. helyének megszerzéséhez, hogy akkor a "B" csoport szintén 3. csapatával az összesített 5. helyért megküzdjön egy párharcban. Végül azonban nem a Nyírgyulaj és az 5. hely, hanem az Aramis és a 7. hely lesz a célkeresztben hamarosan.

A hétfő esti meccsen sokáig nem talált be egyik gárda sem, bár helyzetek voltak. Közhelyesen mondhatnánk, hogy taktikai csata folyt a pályán, de futsalban azért tényleg ritka, bár nem példa nélküli, hogy 31 percig ne essen gól. Most így történt, akkor azonban sajnos egy öngóllal a Rubeola szerzett vezetést (1-0). Ezt toldották meg a hazaiak a 37. percben (2-0), amire a 39. percben Tóth Attila révén, immár kockáztatva, reagált a DEAC (2-1). Ám az egalizálás vagy a fordítás nem jött össze, s így a két csapat között nem történt helycsere az "A" csoportos tabellán.

Az NB1 helyosztói:

Aranycsata: MVFC Berettyóújfalu - Kútház Haladás VSE
Bronzcsata: Dunaferr DUE Dutrade FC - Futsal Club Veszprém
Az 5. helyért: Rubeola FC Csömör - Nyírgyulaj KSE
A 7. helyért: DEAC - Aramis
A 9. helyért: Szigetszentmiklós Futsal - BME-BT FC

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Derencsényi István (a hazai DEAC - Rubeola meccsen készült, a mostani egyetlen gólunk szerzője, Tóth Attila látható rajta fehérben)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2019-05-28 06:18:46

további cikkek a témában