Az NB2 bajnoka és NB1-be küzdötte magát lánycsapatunk!

Frissítés: 2019-06-03 08:02:38

A női futsal NB2 csúcsrangadóján a DEAC nemcsak egy pontot, de mindhármat bezsebelte a Fradi otthonában, így nincs több kérdés: irány az NB1 ősztől, ismét! A vasárnap kora esti meccs kutya nehéz volt, váltakozott az állás többször is, de extra kapusteljesítményünk (Tóth Renáta), illetve Urai Bianka mesterhármasa, na, meg Horváth Viki duplája, illetve a csapat akarata meghozta a sikert.


Női futsal NB2, felsőház, utolsó forduló
2019. június 2. Budapest

FTC - DEAC 3-5 (2-2)
STAT

Üveges Katalin:

- Nagyon izgalmasan kezdődött az első félidő, sajnos nagyon korán hátrányba kerültünk, de ez felébresztett minket, egy kontratámadás végén sikerült egyenlítenünk. Egy zártabb védekezésre építettük fel a taktikánkat, inkább a biztonsági játékra törekedtünk ebben a játékrészben, ugyanis az előző mérkőzéseink azt mutatták, hogy az első 20 percet nehezebben kezdjük. Így is lett, hiába vettük át a vezetést, a Fradi egyenlített, de bíztunk a második félidő teljesítményében, mert meccseink 90%-át mindig ebben a játékrészben döntöttük el. Szünet után Urai Bia vette hátára a csapatot, mesterhármast ért el, amivel megnyertük a döntőt. Egész évben probléma volt a helyzetkihasználásunkkal, ez most tökéletesen működött, hatékonyan játszottunk. Ki kell emelnem Tóth Renit, nagyon kellett az ő jó teljesítménye, parádésan védett, de a sikerből mindenki kivette a részét, csapatként működtünk. Kemény, hajtós meccs volt, nagyon elfáradtunk, megérdemelten nyertünk. Egyébként a Ferencváros nagyon jól játszott, egységes csapatot alkotnak, biztos vagyok benne, jövőre ott lesznek velünk az NB1-ben. Még fel sem fogtuk igazán, hogy valóban megtörtént, feljutottunk az élvonalba, hatalmas a boldogság. Nagyon büszke vagyok a lányokra, legalább olyan boldog vagyok, mint amikor olasz bajnok lettem. Köszönöm a csapatnak ezt a fantasztikus sikert, ennél szebb születésnapi ajándékot el sem tudnék képzelni.

- Nagy köszönettel tartozunk a DEAC vezetőségének, hogy támogattak minket, bíztak bennünk, amiért minden feltételt megteremtettek számunkra a sikeres szerepléshez, ez mind kellett, hogy most bajnoki címet ünnepelhetünk. Külön köszönet a DLA-DEAC U19-es csapat játékosainak, hogy itt maradtak és szurkoltak nekünk, sokat jelentett számunkra a buzdításuk, sokszor túlharsogták a Fradi tábort.

A  két születésnapos: Üveges Kata edző a meccs másnapján, segítője, Szentes-Bíró Tamás pedig a bajnoki siker kivívásának napján ünnepelte. A gratuláció mellett jár a torta és a jó kívánság nektek!!!A mérkőzésen a mieinknek elég lett volna a döntetlen is, hogy az NB2 élén végezzenek, ám erre futsalban nem lehet játszani. 

A találkozó első gólját a hazaiak szerezték, egy megszerzett labdával iramodtak meg a kapunk felé, s lőtték be azt (Kókány Regina: 1-0).

A csapatként olykor a mieink fölé növő Fradival szemben ugyanakkor egy nagyon motivált, akaratos, és nagyot küzdő DEAC állt szemben, ahol ráadásul több olyan karakteres játékos is játszik, aki jelentős befolyással bír egy-egy mérkőzés alakulására. Horváth Viktória például kétszer is villant a Fradi vezetése után, így a 9. percben már nálunk volt az előny (1-2).

A nagy iramú, izgalmas meccsen aztán a szünet előtt visszaállította az egált az FTC (Bernhardt Bernadett: 2-2), sőt, rövidesen Tóth Reninek kellett óriásit védenie, ám a második félidő a mieink menetelését hozta.

A MÁSODIK

Kiválóan, helyzettel kezdtük a második játékrészt, de a Fradi az ellentámadásból veszélyeztetett - Horváth Petra az akció közben megsérült, úgy támogatták le.

A Fradi nagy erőket mozgósított, sorra vezetett góllal kecsegtető támadásokat, ám vagy az utolsó mozdulatokba csúszott hiba, vagy Tóth Reni volt átjátszhatatlan a kapunkban. Amit ő művelt a meccsen, főleg a második félidőben, de egyébként már az elsőben is, az a brutálisan jó jelzővel illethető.

Ugyanakkor látni kellett, hogy a hazaiak bizony nem ritkán passzolgattak olyan ügyesen, hogy helyzetet alakítsanak ki. Tehát kapusunkra óriási szükség volt ezen a napon.

Azért a mi kontráink is ültek, s ahogy haladt az idő, egyre többször kerültek a mieink is nagy helyzetbe. Horváth Viki például egy kontra végén tette ki balra a labdát, de Üveges Kata fölé bikázta azt. Nemsokára azonban a vezetést is visszavettük. A bal oldalon Urai Bianka valahogy átpöckölte a labdát a kapuson (vagy beadást akart, s az pattant meg, elsőre nehéz volt látni a felvételen). Mindenesetre némi szerencsével, de 2-3-ra alakítottuk az állást.

Újra kapusunk került reflektorfénybe, hiszen a Fradi gyorsan ismét egyenlíthetett volna, de Reni mindig pont úgy jött ki, vetődött a labda útjába, ahogy kell.

Nálunk Czégény Zsuzsa lőtt távolról, de védett a hazai kapus, ám Urai Bia löketével szemben már tehetetlen volt (2-4). Bornemissza Barbara tette le neki a labdát, Bia pedig középről kicsit balra tolta a labdát, majd fellőtte azt a jobb felsőbe, védhetetlenül. Majdnem rögtön ezután ismételt, de akkor már elakadt a lövése.

A DEAC egyre magabiztosabbá vált előnye tudatában, míg a Fradi, bár kombinatívan játszott, a legvégén megállt a tudomány - addig viszont nagyon szépen járt a labda a hazai lábakon.Horváth Viki tovább növelhette volna az előnyt, ha jó helyzetben pontosabb - vagy még inkább, ha bepasszol a tök üresen érkező Tóth Nórának. Urai Bia is jó passzal indulhatott meg (Üveg volt a feladó), de ez a helyzetünk is kimaradt. ám vezettünk kettővel, szóval nem égett a ház, sőt...

Ekkor már helyzetek számában is fölülmúltuk a házigazdát. Ismét Üveges Kata tálalt Urai Bia elé, aki kilépett, de ziccerben a kapusba lőtt. majd Bornemissza Barbi is közel állt a gólszerzéshez, de egy kicsit hosszan szöktette magát.

Aztán eldőlt a meccs: bár a futsalban merész ilyen kijelentést tenni, 7 perccel a vége előtt, ám úgy tűnt, hogy ezzel végleg behúztuk a találkozót. Urai Bia ugyanis a harmadik találatát érte el, 10 perc alatt (2-5).

Igaz, még Tóth Reni ezután kifogott lábbal egy 10 méteres büntetőt, ami azért sokat jelentett, így még az is belefért, hogy egy átlövésből szépített a Fradi (Haraszti Fanni: 3-5), a 38. percben.

A végén nagy DEAC-os ugrálás és ünneplés, na, meg a szülinaposok rögtönzött köszöntése vette kezdetét. A Ferencváros jól futsalozott, de a DEAC hatékonyabbnak bizonyult, így az itthoni 2-2 után idegenben tudták lányaink kicsikarni az NB2 aranyérméhez szükséges jó eredményt legnagyobb riválisukkal szemben.

A Fradi osztályozót játszva szintén feljuthat még, ám a DEAC már biztosan NB1-es lesz ősztől.

BRAVÓ, HÖLGYEK!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: a lányoktól


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2019-06-03 07:57:21

további cikkek a témában
Responsive image
Brutál nehéz kezdés, addig edzőmeccsek

Koppányi Szabolcs * 2018-08-13 11:51:56

Responsive image
Újra élen a lányok

Koppányi Szabolcs * 2018-12-02 00:00:01