Megvan az NB1 7. helye férfi futsalcsapatunknak

Frissítés: 2019-06-04 04:24:27

Pénteken itthon 4-0-ra, hétfőn idegenen pedig 3-2-re nyert a DEAC férfi futsalcsapata az Aramis ellen, ezzel lezárva a párharcot. A második meccs kiélezett volt, de mi uraltuk a hajráig, amikor is szorossá tették a hazaiak. 

Férfi futsal NB1, helyosztó a 7. helyért, 2. meccs
2019. június 3. Budaörs

Aramis SE - DEAC 2-3 (0-1)
STAT


- A két meccs alapján megérdemeltnek mondható az, hogy megszereztük a 7. helyet, s bár kellettek Faragó-védések is a második derbin, jól játszottunk sokáig. A végén mintha már kicsit kiengedtünk volna. Te hogy láttad a mai mérkőzést?

ELEK GERGŐ:

- Szerintem nem játszottunk jól. Gyenge egyéni teljesítmények jellemeztek ma minket, egy-egy villanással. A védekezésünk a mérkőzés nagy részében rendben volt. A mérkőzés végi kihagyásokat, illetőleg a sok egyéni hibát a fáradtság számlájára írom. Sok játékosnak 4 nap alatt ez volt a 3. mérkőzése. Összességében kibrusztolt győzelem ez.

A találkozón Aramis lövésekkel és Faragó-védésekkel indult el a nagy iramú játék. Ziccer is volt ezek között. Ám a gólt mi lőttük: Tóth Attila erőszakosan rázta le emberét, meglódult a bal oldalon, aztán a kifutó kapusnak kötényt adva talált be (0-1).

Varga Dániel később egy igen kemény félpályás belépője nyomán beleszállt ellenfelébe, de végül ő sínylette meg jobban a találkozást, és le kellett támogatni a pályáról (reméljük, nem komoly a sérülése).

A meccs pörgött, újabb védésekkel segítette csapatunkat Faragó Ádám, míg a másik oldalon Kasuba próbálkozását fülelte le a hazai kapus.

Aztán Vékei lőtt egy szép támadás végén, de sem ebből, sem a következő, szintén hozzá köthető kísérletből nem született gól, amikor lövése után még bele is ért egy hazai játékos, így majdnem öngól lett belőle.

Az Aramis aztán nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt, de Faragó eszén nem tudtak túljárni a fővárosiak egyszer sem. A szünet előtt pár másodperccel Büki egyenlíthetett volna, de ziccerben hibázott.

A második félidő jól kezdődött számunkra, Kovács István révén növeltük előnyünket (0-2). Sőt, Kondás Kristóf is betalálhatott volna, de félig üres kapura törve rosszul találta el a labdát.

Az Aramis is próbálkozott becsülettel, de agyonjátszott egy szituációt, ami végül így el is halt.

Ahogy telt az idő, hibából is egyre többet láttunk, ám Kovács ismét utat talált a kapuba a 34. percben (0-3, a hosszúba lőtt).

Amikor aztán kezezés miatt második sárgalappal kiállították Boznánszkyt a hazaiaktól, eldőlni látszott az összecsapás. Rögtön helyzetet alakítottunk ki emberfölényben, de ez kimaradt. Nem úgy az Aramis egyik ellentámadása, amikor Kondás egy lövése után visszaszerezte a labdát, de elvették tőle, majd Sámson kilépett vele, s elpöckölte Faragó mellett (3-1).

Így izgalmasabb lett a vége, bár Kondás hamar javíthatott volna, de csak zúgó kapufáig jutott. Az ellenfél is megzörgette a lécet aztán Kulcsár révén, sőt, Büki 7 másodperccel a vége előtt megszerezte csapata második gólját is (2-3).

Ennél több azonban nem volt már a meccsben. Nyert a DEAC, és ezzel a második Aramis elleni sikerrel behúzta a párharcot, s megszerezte az NB1 7. helyét.

Duma és (archív) fotó a két csapat évközi hazai meccséről: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2019-06-04 04:21:19

további cikkek a témában
Responsive image
Harapott az UP csapat az NB1-es gárda ellen

Koppányi Szabolcs * 2019-04-12 21:14:19

Responsive image
Ej, csajok, nem a 3. percben kezdődik a meccs!!!

Koppányi Szabolcs * 2017-12-23 19:28:46