Női futsalosaink a legmagasabb osztályban is bizonyítanának

2019-07-15 12:10:00

A Debreceni Egyetem női futsalosai gyakorlatilag rajt-cél győzelmet arattak a másodosztályban, így Üveges Katalin együttese a következő idényben már az NB I-ben gyűjtögetheti a skalpokat. A csapathoz három minőségi játékos csatlakozik, így jó esély van arra, hogy a DEAC a legmagasabb osztályban is meghatározó szereplő lesz.

A DEAC újabb élvonalbeli csapattal „gazdagodott”: a női futsalosok megszerezték a bajnoki címet az NB II-ben, ennek köszönhetően szeptembertől ismét az élvonalban áll rajthoz együttesünk.

„Rögös út vezetett az osztályváltásig, de szerencsére teljesítettük a célunkat. Amikor leültem a vezetőséggel egyeztetni, hamar kiderült, hogy mindenki egy irányba húz, vagyis a feljutás lebeg a szemünk előtt. Mielőtt aláírtam volna a szerződésemet, két felkészülési tornán is részt vettünk, ezeken a viadalokon jobban megismerhettem a csapatot.  Az edzőmeccseken pozitív élmények értek, olyan lányokat ismertem meg, akiknek remek volt a hozzáállása. Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy ezekkel a motivált, alázatos és tisztelettudó játékosokkal dolgozhatok együtt” – nyilatkozta Üveges Katalin.

Kata játékos-edzőként kettős terhelésnek volt kitéve az előző szezonban, de Szentes-Bíró Tamás érkezésének köszönhetően olyan társat kapott, aki sokat segített a szakmai munkában.

„Márciusban jeleztem az elöljáróknak, hogy szükség lenne Tamásra. Ekkor a felsőházra készültünk, és a bajnokság azon szakaszában még komolyabban kellett venni a dolgokat. A DEAC ügyvezetője, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna elfogadta az érveimet, így Tomi csatlakozott az együtteshez. Kellett egy kis idő, mire összecsiszolódtunk, de viszonylag hamar közös nevezőre jutottunk. Tamás emberileg is jól beleillett a csapatba, olyan tulajdonságokkal bír, mint a keret. Kiválóan meccselt, bátran forgatta a sorokat. Bármilyen tanácsot adtam neki, arra vevő volt, de ha neki akadt valami meglátása, azt én is figyelembe vettem. Bízom benne, hogy a következő idényben is folytatódik az együttműködésünk” – mondta Üveges Katalin.

Egyletünknél tehát magasabbra kerül a léc, de trénerünk nem jön zavarba a komolyabb kihívástól. Úgy tűnik, a keret is acélosabbá válik, vagyis az NB I-ben is meghatározó szereplő lehet a DEAC.

„Augusztus elsejétől heti négy edzést tartok a csajoknak, ezt megelőzően egy foglalkozás lesz hetente. Felkészülési meccseket is szeretnénk játszani, terveink szerint a Hajdúböszörménnyel, a Gyulával és a Miskolccal is megmérkőzünk. Két edzőtábor is szerepel a programunkban, itt a csapatépítő programok is fókuszba kerülnek. Három játékossal bővül a keretünk. Kósa Viktóriát már nem gátolják egészségügyi gondok, így ő fontos láncszeme lehet a gépezetünknek. Rajta kívül érkezik hozzánk egy magyar válogatott futsalos, valamint egy légióssal is megegyeztünk. Velük az iramot tudjuk növelni. Az igazolásokat látva szerintem a négy közé jutás sem elképzelhetetlen az élvonalban” – mutatott rá Kata.

szöveg: Bíró Ádám, fotó: DEAC archív


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2019-07-15 12:10:00

további cikkek a témában
Responsive image
A kapufa most nem velünk volt

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-03-22 07:24:55

Responsive image
Csúcsterhelésben vannak a futsalos srácok

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-05-31 16:19:12

Responsive image
Fiatalos helytállás Szombathelyen

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-02-07 01:03:25