Vereséget szenvedtünk Nyírgyulajban

2019-08-15 11:14:00

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai lejátszották második edzőmeccsüket. Elek Gergő tanítványai a Nyírgyulaj otthonában vendégeskedtek, a találkozót a hazai egylet 4-0-ra nyerte meg. Varga Dániel szerint jobb helyzetkihasználással szorosabb végeredmény is születhetett volna.

A DEAC férfi futsalcsapata az Aramis legyőzése után a Nyírgyulajjal mérte össze az erejét. Hiába kerültünk közel többször is a gólszerzéshez, sajnos nem sikerült bevenni a rivális kapuját, így második felkészülési mérkőzésünket 4-0-s vereséggel zártuk. Varga Dániel úgy véli, nem kell búslakodni az eredmény miatt, mivel az átalakuló gárdának időre van szüksége ahhoz, hogy teljesen összecsiszolódjon.

„Elérte a célját az edzőmeccs. Jobb helyzetkihasználással szorosabban is alakulhatott volna a találkozó. Megvoltak a lehetőségeink, de ezeket nem tudtuk gólra váltani. Nyilván nem örültünk a vereségnek, ám nem dőlhetünk a kardunkba. A Nyírgyulaj jelenleg előttünk jár, az együttes keretét kiváló játékosok alkotják. Nálunk a nyáron nagy változások történtek, még az út elején tartunk, sok munka vár még ránk. Nem biztos, hogy az első fordulóra teljesen összeállunk, de az átalakuló bajnokságban a rájátszásban dőlnek el majd a lényeges kérdések. Az ifiből felkerülő játékosok dolgát megpróbáljuk megkönnyíteni. Elek Gergő is igyekszik minél érthetőbben átadni az információkat a fiúknak" - nyilatkozta Varga Dániel.

Futsalosainknak augusztus huszonhatodikán kezdődik a pontvadászat, de Varga Dani lábában van már egy tétmeccs, hiszen rutinos játékosunk a megye I-ben érdekelt Nagyhalászi labdarúgócsapatát is erősíti. Vargáék rajtja remekül sikerült, hiszen a Nyírmeggyes otthonában kiütéses, 7-1-es diadalt arattak.

„Több poszton is bevethető vagyok. A középpálya szélén és közepén is otthonosan mozgom, de ha helyzet úgy kívánja, szélső védőként is számíthatnak rám. Futsalból több dolgot tudok hasznosítani nagypályán, például a kis területen történő kombinatív játékoknál a szituációk gyors felismerésére és megoldására törekszem, emellett a futsalban megszerzett robbanékonyság is sokat segít" - zárta mondandóját a 28 éves Varga. 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-08-15 11:14:00

további cikkek a témában
Responsive image
Akire nem hoz balszerencsét a 13-as mezszám

Biró Ádám * 2019-06-07 12:30:00

Responsive image
A betegosztályról erősödhet a futsalcsapat

Biró Ádám * 2019-03-02 13:51:49

Responsive image
Élre rúgtatott a DEAC a lányoknál!

Biró Ádám * 2019-05-27 10:25:43