Veszprémben próbálunk meglepetést okozni

Frissítés: 2019-08-24 10:04:33

A Debreceni Egyetem futsalosainak hétfőn 18.30-kor kezdődik meg az élvonal új szezonja, Elek Gergő legénysége Veszprémben nyit. Vezetőedzőnkkel a rajt előtt többek között a keretben történő változásokról és a bajnokság új lebonyolítási rendszeréről is beszélgettünk.

Hogy sikerült a felkészülés?
Négy hete kezdtük meg az edzéseket, ami nem teljesen ideális. Ennek ellenére úgy érzem, jelenleg ott tart a csapat, ahol tartania kell. Fizikai szempontból rendben vagyunk, de taktikailag még akad teendőnk. Több edzőmeccset is játszottunk.

Ezeken milyen tapasztalatokkal gazdagodott?
A felkészülési találkozókon nem az eredmény volt az elsődleges. Sokkal lényegesebbnek tartottam, hogy a játékosok minél jobban összecsiszolódjanak. Sajnos nem úsztuk meg a meccseket sérülések nélkül. Esztergomi Ádám két-három hétre dőlt ki. Tóth Attila és Varga Dániel sem teljesen egészséges, de rájuk valószínűleg számíthatok az első fordulóban. Mindent figyelembe véve az edzőmeccsek jól szolgálták a felkészülésünket. Átalakult a keretünk, több fiatal is nagy lehetőség előtt áll. Valóban, a távozó kulcsemberek helyét főleg pályafutásuk elején járó játékosok vették át. Egyébként le a kalappal a fiúk előtt, elégedett vagyok a hozzáállásukkal. Nagy elánnal vetették bele magukat az edzésekbe, és ez most is jellemző rájuk.

Nagy kérdés, hogy az élvonal ritmusát mikor tudják felvenni. Hétfőn Veszprémben vendégeskedünk. Mit lehet tudni az ellenfélről?
A Veszprémnek Frank Tamás személyében új vezetőedzője lett. Valószínűleg a veszprémieknek is időre lesz szükségük ahhoz, hogy teljesen összeszokjanak. Ellenfelünk csarnokában az ultráknak köszönhetően mindig jó a hangulat, nem lehet tudni, hogy erre miként reagálnak a fiataljaink. A veszprémiek keretét válogatott szintű játékosok alkotják, vagyis nehéz dolgunk lesz, ha pontot akarunk szerezni. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a hosszú utazás sem könnyíti meg a helyzetünket.

Mit gondol az idei szezon erőviszonyairól?
Szerintem a Mezei-Vill és a Haladás küzd majd a bajnoki címért. Ez a két csapat minden szempontból - gondolok itt a keretek erősségére és a körülményekre - kiemelkedik. Mögöttük sűrű lesz a középmezőny, ezt a bolyt a Fradi, a Dunaújváros, a Csömör, a Veszprém és a Nyírgyulaj alkothatja. Az előzetes információk alapján nekünk a Kecskeméttel és az Aramis együttesével kell küzdenünk a kiesés ellen. Egyébként változik a bajnokság lebonyolítása, az alapszakasz után a felső- és az alsóházban folytatódik a küzdelem. Ezt a szisztémát sokkal igazságosabbnak tartom, ugyanis az előző idényekben sok múlt például a formaidőzítésen. Idén jóval pontosabb képet lehet kapni az elvégzett munka minőségéről.

Írta: Bíró Ádám
Fotók: Derencsényi István

A keretben történt változások:
Távozott: Kondás, Faragó, Kasuba, Kovács, Vékei, Gellérfi, Berecz.
Érkezett: Kántor, Szabó Lajos, Sustyák, Somogyi, Haraszti, Nyeste.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-08-24 09:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Sima siker lett a vége a megyei rangadónak

Makranczi László * 2019-03-31 20:56:45

Responsive image
Ma a Hali itthon!

Makranczi László * 2019-01-04 13:18:51

Responsive image
Teher marad, nyerni kell pénteken!

Makranczi László * 2019-05-02 15:41:00