Újabb bravúrt könyvelhettünk el

Frissítés: 2019-08-31 00:21:31

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai a Veszprém legyőzése után a bajnok Mezei-Vill csapatával mérték össze az erejüket. A mérkőzés 3-3-as döntetlennel zárult. Némi üröm az örömben, hogy a vendégek néhány másodperccel a vége előtt egalizáltak.

Ünnepi pillanatok előzték meg a DEAC idei első bajnokiját. Az előző szezonban a dobogón végző fiataljaink vették át az érmeket.

A pénteki bajnoki első nagy helyzete Nagy Imre előtt adódott, a berettyóújfalui játékos a kapufát találta el. Később Krajcsinak több feladata is akadt, de fiatal kapusunkon nem tudtak kifogni a vendégek. Rácz Zsolt Bence került nagy helyzetbe, László Márk védett, de a kapus a hatoson kívül ért kézzel a labdához, így villant a piros. Tóth Attila használta ki az emberfórt, a Veszprémben triplázó játékosunk lökete a bal alsóban kötött ki. A játékrész végén Kántor Tamás gondolt egyet, lövését pedig nem tudta fogni Mezei Dávid. Tóth nagyon élvezte a játékot, amit az is bizonyít, hogy esernyőcsellel verte át a rátámadó ellenfelet.

A második játékrész elején nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe az Újfalu, de játékosaink hősiesen védekeztek, emellett Krajcsi is állta a sarat. Rácz robogott végig egy labdaszerzés után, de a ziccerét nem tudta értékesíteni. Fernandes csökkentette a címvédő hátrányát, bombájával szemben már Krajcsi is tehetetlen volt. Közel jártunk ahhoz, hogy újra kétgólos legyen az előnyünk, de egy szabadrúgás után Szabó kísérletét a kapufa „hárította”. Fernandes újra főszereplő vált, ezúttal a lövése Rábl lábáról csorgott a gólvonal mögé (2-2). Szabó Lajos az általa kiharcolt szabadrúgást bevágta, újra nálunk volt az előny. Négy és fél perccel a vége előtt időt kértek a berettyóújfaluiak, akik az öt a négy elleni játékot húzták elő a tarsolyukból. Sokáig úgy tűnt, nem változik már az eredmény, de öt másodperccel a vége előtt Rábl állította be a 3-3-as végeredményt.

Ugyan a végjátékot illetően maradhat bennünk némi hiányérzet, ennek ellenére Elek Gergő csapata előtt meg kell emelnünk a kalapunkat, hiszen újra borították a papírformát.

A mérkőzést szombaton 20.20-tól és vasárnap 14.40-től lehet újra megtekinteni a DTV-n.

DEAC-MVFC Berettyóújfalu 3-3 (2-0)
gólszerző: Tóth (12.), Kántor (17.), Szabó (36.), ill. Fernandes (29.), Rábl (35., 40.)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-08-30 20:58:00

további cikkek a témában