Elek Gergő: „jó lecke volt ez az összecsapás"

2019-08-07 15:44:00

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai a harmadik fordulóban kaptak ki először. Elek Gergő együttese hazai környezetben nem bírt a Nyírgyulajjal, ellenfelünk 2-0-s győzelmet aratott. Vezetőedzőnk szerint ezen a találkozón érzékelhető volt a DEAC rutintalansága, míg Tóth Attila úgy gondolja, sem támadásban, sem pedig védekezésben nem klappolt az együttesünk játéka.

A DEAC futsalcsapatának a Nyírgyulaj ellen már nem sikerült újabb bravúrt bemutatnia. A komoly terveket szövögető Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egylet kétgólos sikerrel vitte el a három pontot a DESOK-ból. Együttesünknek sokáig szerencséje volt, hiszen a vendégek többször is a kapufát trafálták telibe, de a 30. percben Siska megtörte a nyírgyulaji „átkot". Öt minutummal később Lapa állította be a végeredményt.

A szezonban már négy gólt szerző Tóth Attila a lefújás után csalódottan értékelte a találkozót.

„Most éreztem a legnyögvenyelősebbnek a játékunkat, sem támadásban, sem védekezésben nem jött ki a lépés. Úgy érzem, eléggé szerencsétlen gólokat kaptunk. Sajnos sok a sérültünk, így nem tudtunk eleget rotálni a meccs közben. Nyilván nyerni szerettünk volna, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a tavalyi bronzérmest megvertük, míg a bajnok ellen döntetlent játszottunk, tehát nem dőlhetünk a kardunkba" - nyilatkozta Tóth.

Elek Gergő szerint a nagyobb tapasztalattal rendelkező egylet tudta bezsebelni a három egységet.

„A Nyírgyulaj második sorában is válogatott játékosok jutnak szóhoz. Túl sokat egyénieskedtünk. Ez az összecsapás jó lecke volt abból a szempontból, hogy ha csak az egyéni képességekre támaszkodunk, az nem mindig jön be. A támadásvezetéseinkkel elégedetlen voltam. Az első félidőben a kontráink még veszélyt hordoztak magukban, ám a második játékrészben felépített támadásokat kellett volna vezetnünk, de ez nem sikerült. Most sem volt könnyű a helyzetünk, hiszen csupán nyolc bevethető játékosra számíthattam" - mutatott rá a vezetőedzőnk.

Szentes-Bíró Tamásék a negyedik játéknapon a Dunaferr otthonában vendégeskednek, a mérkőzés jövő pénteken 19 órakor kezdődik.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-08-07 15:44:00

további cikkek a témában
Responsive image
Immár hivatalos az alapszakaszi 5. hely

Biró Ádám * 2019-02-12 11:25:51

Responsive image
Harapott az UP csapat az NB1-es gárda ellen

Biró Ádám * 2019-04-12 21:14:19

Responsive image
Péntek, DESOK: Fradi!

Biró Ádám * 2018-03-20 13:40:48