A Szekszárd sem bírt velünk

Frissítés: 2019-10-06 22:04:11

A Debreceni Egyetem női futsalosai negyedik győzelmüket aratták az NB I. mostani szezonjában. Üveges Katalin együttese ezúttal a Szekszárd otthonában diadalmaskodott. A DEAC 5-1-re múlta felül a Tolna megyei ellenfelet.

A DEAC női futsalcsapata az előző héten elvesztette veretlenségét, Üveges Katalinékat a TFSE-Szertarsport.hu fektette két vállra. Nem csupán a végeredmény miatt bosszankodhattunk a DESOK-ban múlt szombaton, hiszen Tóth Nórát és Fekete Gabriellát is kiállították. Két játékosunk nem tarthatott a gárdával Szekszárdra. A szekszárdiak kerete a nyáron alaposan átalakult, a riválisunk keretének zömét fiatalok alkotják.

A hiányzók nélkül is sikerült megszereznünk a három pontot az ötödik fordulóban. A Tolna megyei egylet csarnokában Horváth Viktória találatával kerültünk előnybe a 12. percben. Kicsit később Üveges Katalin is megvillant, ekkor már 0-2 állt az eredményjelzőn. A szünetig Horváth ismét túljárt a Szekszárd kapusának az eszén, így megnyugtató fórral mehettünk az öltözőbe.

A második félidőben Kiss Gabriella Krisztina a 33. minutumban szépített. Sokáig nem bizakodhattak a szekszárdi drukkerek, mivel Üveges Katalin a 34. percben ismét ünnepelhetett. A végeredményt végül Krascsenics Csilla állította be. A DEAC a diadalának köszönhetően őrzi a második helyét a tabellán, hátrányunk csupán egy egység az éllovas TFSE együttesével szemben.

"Akadtak hiányzóink, betegséggel is többen küzdöttek, sőt, Tóth Reni a bemelegítés során meghúzta a vállát, de ezek nem vetették vissza a csapatot. Az első félidő elején nehezen álltunk bele a meccsbe, ezt leszámítva uraltuk az összecsapást, bár a helyzetkihasználással nem vagyok maximálisan elégedett. A cseréink szerencsére jól szálltak be a mérkőzésbe. A Szekszárd egy fiatal együttes, vitte őket előre a lendület. Fontos három pontot szereztünk, ugyanis így stabilan őrizzük a második helyünket. Abban bízom, hogy Miskolcon már teljes lesz a keretünk" - nyilatkozta Üveges Katalin.

A következő játéknapon újabb idegenbeli túra vár a lányokra, szerdán a Miskolccal csapunk össze.

Női Futsal NB I. – 5. forduló
Agenta Girls Szekszárd FC - DEAC 1-5 (0-3)
gólszerző: Kiss (33.), ill. Horváth Viktória (12., 16.), Üveges Katalin (14., 34.), Krascsenics (39.)

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-10-06 20:41:00

további cikkek a témában