A Gyula sem fékezte le a csapatunkat

2019-10-27 11:27:00

A Debreceni Egyetem női futsalosai szombat este folytatták a menetelésüket az NB I.-ben. Üveges Katalin együttese ezúttal a Gyulai Amazonok ellen diadalmaskodott, a DESOK-ba kilátogató DEAC-drukkerek 3-1-es hazai győzelmet ünnepelhettek. A találatainkat Tóth Nóra, Krascsenics Csilla és Üveges Katalin szerezte.

Női futsalcsapatunk közel egy hónap után játszott újra hazai környezetben az élvonalban, Krascsenics Csilláék a Gyulát látták vendégül. A szombati bajnoki első gólját Tóth Nóra szerezte a 13. percben. A gyulaiak nem sokáig lógatták az orrukat, hiszen a 14. minutumban Bálint Rebeka révén egyenlítettek. A második félidőben Krascsenics találatával ismét megszereztük a vezetést, majd a hajrában Üveges Katalin döntötte el a három pont sorsát.

A DEAC a 3-1-es sikernek köszönhetően átvette a vezetést a tabellán, ám ha a TFSE-Szertarsport.hu ma legyőzi a tolnaiakat, ismét a fővárosiak lesznek az elsők.

"Érződött rajtunk, hogy viszonylag régen játszottunk legutóbb bajnokit. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, de a befejezésekbe hiba csúszott. Emellett elég lassan szövögettük a támadásainkat. Az utolsó tíz percben kijött, hogy jelenleg előrébb tartunk, mint a gyulaiak. Fontos három pontot szereztünk. Hozzátenném, hogy Kósa Viki remek teljesítménye nélkül sokkal nehezebb dolgunk lett volna. A vendégek a tartalékos felállásuktól függetlenül is remek teljesítményt nyújtottak az összecsapáson, üde színfoltjai az idei bajnokságnak, gratulálok nekik a mérkőzéshez! Mivel az Astra csak döntetlent játszott a Hajdúböszörmény ellen, így hét egységre nőtt az előnyünk, vagyis számunkra jól alakult a hétvégi forduló. A következő hétvégén kupamérkőzést játszunk a Kalafa SE ellen. A papírforma alapján kötelező győzelem előtt állunk, de nem szabad lebecsülni az ellenfelet" - nyilatkozta Üveges Katalin.

Női Futsal NB I. – 7. forduló
DEAC-Gyulai Amazonok 3-1 (1-1)
gólszerző: Tóth (13.), Krascsenics (30.), Üveges (40.), ill. Bálint (14.)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-10-27 11:27:00

további cikkek a témában
Responsive image
Rangadóval zárjuk az évet

Biró Ádám * 2019-12-14 13:11:00

Responsive image
NB3: pontos befejezés a bajnokságban

Biró Ádám * 2018-04-11 21:12:23

Responsive image
A szomjas ló hátán újra szól a hatlövetű

Biró Ádám * 2018-05-07 08:07:15