Két futsalosunk is bizonyíthat a válogatottban

2019-11-29 10:22:00

Nemzeti együttesünk december másodikán és harmadikán Oroszországgal játszik felkészülési mérkőzést Veszprémben. Turzó József szövetségi kapitány Tóth Attila és Szentes-Bíró Tamás személyében két DEAC-futsalosnak is bizalmat szavazott.

A futsal szerelmeseinek jövő hét hétfőre és keddre nem érdemes programot szervezniük, hiszen férfi válogatottunk Oroszországot fogadja felkészülési mérkőzés keretében, a meccseket Veszprémben rendezik meg. Az oroszok tekintélyes eredménysorral rendelkeznek, a 2016-os vb-n a második helyen végeztek, míg a tavalyi Európa-bajnokságon bronzérmet szereztek. Számunkra örömteli, hogy Tóth Attila és Szentes-Bíró Tamás is leteheti a névjegyét a nemzeti együttesben.

"Kicsit meglepett a hír, de természetesen nagyon örültem. A szombati és a vasárnapi edzéseken 110 százalékot fogok nyújtani annak érdekében, hogy minél több lehetőséget kapjak az oroszok ellen. Ilyen magas szintet képviselő ellenfél ellen még nem léphettem pályára, ezért is várom a találkozókat. Nem ismeretlen közegbe kerülök, hiszen több kerettagot is ismerek, például Nagy Imrével és Pál Patrikkal gyakran beszélgetek" - nyilatkozta az ebben a bajnoki szezonban nyolc találatot szerző Tóth Attila, aki először öltheti magára a válogatott szerelését.

Attilához hasonlóan Szentes-Bíró Tamás is most debütálhat a piros-fehér-zöld alakulatban.

"Óriási megtiszteltetés, hogy meghívót kaptam az összetartásra. Szerintem minden sportoló azzal a céllal kezd neki a pályafutásának, hogy egyszer majd a hazája válogatottjában szerepelhessen, legyen szó bármilyen sportágról. Nagyon boldog vagyok, hogy nekem ez most sikerült! Szeretnék minél többet tanulni és fejlődni, valamint be akarom bizonyítani, hogy helyem van a nemzeti csapatban. Az oroszok a top alakulatok közé tartoznak, és a legerősebb keretükkel érkeznek hozzánk. Úgy gondolom, elsősorban nem az eredmény lesz a fontos, hanem hogy játékban mennyire tudjuk felvenni a harcot egy ilyen szintű rivális ellen" - fogalmazott a csapatkapitányunk.

A program:

Magyarország – Oroszország 2019.december 2. 20:30
Magyarország – Oroszország 2019.december 3. 18:00


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-11-29 10:22:00

további cikkek a témában