Távolabb kerültünk a felsőháztól

Frissítés: 2020-01-11 09:34:48

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai péntek este a Ferencvárost látták vendégül a DESOK-ban. A DEAC október elején 6-5-ös győzelmet aratott a zöld-fehérek otthonában, ám ezúttal a fővárosiak kaparintották meg a három pontot a 3-1-es sikerüknek köszönhetően. Szentes-Bíró Tamásék jelenleg a hetedik helyen állnak az NB I. táblázatán.

A felsőház szempontjából is fontos volt a DEAC-FTC összecsapás, hiszen a meccs előtt Elek Gergő tanítványai az ötödik pozíciót birtokolták, de a hatodik Fradi hátránya csupán egy pont volt. A Ferencvárost a hatodik percben csak egy hajszál választotta el attól, hogy megszerezze a vezetést, de Krajcsi bravúrt mutatott be, majd az újabb próbálkozás a kapufán csattant. Érdekesség, hogy a vendégek a meccs során hétszer is a kapufát trafálták telibe. A hetedik minutumban Tóth Attila löketét nem tudta hatástalanítani a rutinos Tóth Gyula. Az első félidő derekán egyenlített az ellenfelünk: Bognár és Büki összjátékát követően utóbbi köszönt be. A 13. percben már Madarász János csapatánál volt az előny, Fülöp passzolt Fekete Róberthez, akinek a kísérlete Krajcsi kapujában kötött ki.

A második játékrészben Krajcsi több nagy védésének köszönhetően sokáig nem módosult az eredmény. A 29. percben Hosszú Ádám a labdaszerzés után a kapura tört, egyéni akcióját pedig egy szemre is tetszetős pörgetéssel fejezte be. A meccs végéig igyekeztünk csökkenteni a hátrányunkat, megpróbálkoztunk az öt a négy elleni játékkal is, de nem jött össze a felzárkózás.

Mivel a Dunaújváros a Kecskemét otthonában megszerezte a három pontot, együttesünk visszacsúszott a hetedik helyre. Az alapszakaszból még három meccsünk maradt, legközelebb az Aramis otthonában vendégeskedünk jövő pénteken.

Férfi futsal NB I. 15. forduló
DEAC-FTC-Fisher Klíma 1-3 (1-2)
gólszerző: Tóth (7.), ill. Büki (11.), Fekete (13.), Hosszú (29.)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2020-01-11 09:29:00

további cikkek a témában
Responsive image
Válogatott játékossal erősítettünk

Biró Ádám * 2020-01-19 13:19:00

Responsive image
Csütörtökön idegenben játszik a DEAC

Biró Ádám * 2017-10-05 09:25:35

Responsive image
Most nem engedtük fellángolni se a riválist

Biró Ádám * 2018-11-08 10:06:08