Az első sikernek és a 18 gólnak tapsolhattunk

2018-02-06 07:34:52

A DEAC fiú U17-es és U20-as futsalcsapata is remek sikert ért el a hétvégén. Az ifjabbak egy papíron jobb alakulattal szemben szerezték meg első győzelmüket, az idősebbek pedig gyakorlatilag "mészárlást" folytattak szintén zalai ellenfelük sorai között: lásd a lőtt 18 gólt.

A két meccs KÉPGALÉRIÁJA IDE kattintva érhető el!

FIÚ FUTSAL I. OSZTÁLY U17 
12. FORDULÓ

DEAC Futsal Club - Zalaegerszergi USC 6:4 (3:2)
Gólszerzőink: Nyeste (4), Hernek, öngól
STATISZTIKA: http://futsalhungary.hu/merkozes/?itemId=1293949

Súlyos tehertől szabadultak meg legfiatalabb játékosaink, akik bár eddig is többször jártak közel pontszerzéshez az NB1-es U17-es bajnokságban, de a szombati mérkőzésig pont nélkül szerénykedtek a tabella alján.

Ez a sorozat véget ért egy küzdős és hajtós mérkőzésen, mellyel reméljük, egy új sorozat vette kezdetét, hiszen jövő héten ismét reális eséllyel lépünk pályára a bajnoki pontvadászatban.

FARAGÓ ÁDÁM (utánpótlásedző): Sokat készültünk erre a mérkőzésre, az edzések látogatottságán is látszott, hogy a srácok nagyon akarjak a győzelmet. Az edzésen gyakoroltakat viszontláttam a pályán, ami óriási pozitívum. Kértem a srácokat hogy az elejétől kezdve alkalmazzuk a letámadást, ezzel nyomást gyakorolva az ellenfélre. Sajnos az elején ismételten be voltunk oltva góllövés ellen, és egy egyéni hibát kihasználva vezetést szerzett az ellenfél szinte a semmiből. Tartottam tőle hogy ez visszavesz a lendületünkből, de nagyszerű érzés volt látni, hogy a játékosaim nem estek összes és szinte rögtön egyenlíteni tudtunk. Bejött a megbeszélt taktika és az ellenfelet lassan kezdtük teljesen beszorítani a kapuja elé. Nyeste Csaba rendkívül jó napot fogott ki, és 4 góljával vastagon kivette a részét a sikerből. A többieket csapatként kell kiemelnem a kapusunktól kezdve minden mezőnyjátékos fegyelmezetten és éretten futsalozott. Külön öröm, hogy egyre kevesebb a fegyelmezetlenség, illetve dekoncentráltságból fakadó hiba, amiből arra következtetek hogy a srácok érettebben lepnek pályára hétről hétre. A végén 5:2-es előnynél volt egy rövidzárlatunk ugyan és izgalmassá tettük a mérkőzés végét, de hamar kapcsoltunk es 5:4 után eldöntöttük a meccs végkimenetelét. Megérdemelték a srácok a sikert, mert az év eleji nehézségek ellenére sem adtak fel és dolgoztak tovább a sikerért. Kialakult egy elég erős keret a bajnokság hajrájára és bízom abban, hogy a munka, amit hétről hétre elvégzünk visszakacsint majd a szezon végén. Nagyon fontos mérkőzések következnek, amelyekre igyekszünk minél jobban felkészülni és minél több pontot szerezni.

FIÚ FUTSAL I. OSZTÁLY U20 
12. FORDULÓ

DEAC Futsal Club - Zalaegerszergi USC 18:3 (4:1)
Hazai gólszerzők: Györfi (5), Gellérfi (3), Blága (2), Koroknai (2), Urszuly, Magyar, Csákó, Vad, öngól (2)
STATISZTIKA: http://futsalhungary.hu/merkozes/?itemId=1293793

Szombat reggel a futsal NB1 U20-as bajnokságának sereghajtóját fogadtuk a Kecskeméti János Sportcsarnokban. Csapatunk a mérkőzés első perceitől kezdve nagy nyomás alá helyezte a Zala megyeiket, bízva abban, hogy az általunk diktált nagy iram felőrli a múlt hétvégén a listavezető Fradi skalpját meglepetésre begyűjtő alakulatot.

Peregtek a percek és csak nem akart megszületni az első DEAC-találat, azonban az sem vette el játékosaink hitét, hogy a 17. percben egy kósza vendék kontrát góllal fejezett be Németh Krisztofer (0-1).

Györfi Gyuri egy percen belül egyenlített, majd Blága vágott könyörtelenül egy labdát a léc alá hamarosan (2:1). Erőfeszítéseink a félidő utolsó két percében szerzett két gól formájában gyümölcsöztek, lélektanilag a legjobb pillanatban megnyugtatóvá téve vezetésünket a félidőre (4:1).

A második félidő 8. másodpercében Vad találata fújt riadót és indította totális rohamra a DEAC futsal csapatát (5-1), melyet követően 13 (!) további alkalommal sikerült megzörgetni a Zete hálóját. 

A mérkőzés utolsó negyedére erejükkel teljesen elkészülő vendégek sikertelenül próbálták elkerülni a nagy zakót ezen a délelőtt.

Szellemes, lendületes és nem utolsó sorban eredményes támadójátékkal rukkolt ki a DEAC U20-as csapata, magasra rakva ezzel a mércét a bajnokság második szakaszára.

Történelmi mérkőzés volt ez, mert 18 gólt emberemlékezett óta nem szerzett DEAC felnőtt vagy UP futsal csapat egy mérkőzésen, de valószínű, hogy a 15 gólos különbségre sem volt példa.

Csapatunk győzelmével továbbra is a középmezőnyben foglal helyett, vesztett pontok tekintéteben viszont egyre közelebb vagyunk a közvetlen élmezőnyhöz.

ZSUPONYÓ LEVENTE (U20 vezetőedző):
- Az bajnokság elején még nehezen tudtam elképzelni, hogy lesznek olyan mérkőzések, ahol "csak" felküldöm a srácokat a pályára, majd ezt követően a padon hátradőlve élvezhetem a futsal szépségeit, játékukat látva. Amúgy, ha valaki ránéz az eredményre, majd azt gondolja, hogy a Bagó Gabiék beleszaladtak a késbe, nekünk pedig ez egy kifutott eredmény, hogy 18 találatot szereztünk (9 forduló alatt eddig 32 gólt rúgtunk). Ellengen jól játszottunk, de nem hibátlanul, a sok rúgott gól dacára főleg a kapu előtti végzónában voltunk több alkalommal tesze-toszák. Az idénybeli legjobb játékunkat még nem mutattuk meg, de jönnek sorra a mérkőzések, lesz mér rá elég alkalom.

Szöveg: Zsuponyó Levente
Fotó: Papp Attila
Szerk.: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-02-06 07:34:52

további cikkek a témában