Pontszerzés a listavezető csarnokában

2018-02-11 18:44:49

Egyik legjobbunk, Bornemissza Barbi nélkül játszottunk a veretlen Skorpió otthonában ma, szombaton, s értünk el olyan döntetlent, amely után az egyik szemünk sír, a másik nevet. Hiszen ez a meccs meg lehetett volna, de így is bravúrnak számít ponttal távozni Salgótarjánból.

Női futsal NB2, Keleti csoport 16. forduló (előrehozott meccs)
2018. febr. 11. Salgótarján

Reklám Press Skorpió - DEAC 4-4 (3-1)
DEAC gólok: Fekete G., Böröczky, Horváth R. Dancs
A meccs alakulása: 1-0, 2-0, 2-1, 3-1, 3-2, 4-2, 4-3, 4-4
STATISZTIKA: még nem online http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16851/16/1283876.html

DARÁNYI ANTAL:
- Az első félidőben nem játszottunk jól. Nem volt folyamatos a passzjátékunk, hibák csúsztak bele az átadásokba gyakran. Hagytuk mögénk befutni az ellenfelet. A szünet előtt csak a kapussal, a fekvő kapussal szemben állt játékosunk, és mellbe pöccintette, így kettővel mentek a hazaiak a félidőben. Az öltözőben ismét elővettem a "nemszeretem" énemet, igaz, már a meccs előtt is azt sulykoltam a lányokba, hogy ha nem is játszunk káprázatosan az elejétől fogva, de az a minimum, hogy rögtön elkezdünk pörögni (na, ez eleinte nem valósult meg). Szerencsére a második félidőben már elkezdtünk tényleg játszani. Na, nem hiba nélkül, de sokkal jobban muzsikáltunk, mint addig. 3-2-re feljöttünk, ám ismét a hazaiak szereztek gólt, majd mi, de 4-3-nál kapufa, ziccerek kihagyása jellemzett minket. Végül egyenlítettünk, sőt, a legvégén még volt helyzetünk a győzelemhez is, de kimaradt. Tehát jó hír, hogy bár még mindig van csiszolni való a játékunkon, de így is pontot raboltunk a Skorpió otthonában. Ám játszhattunk volna még hatékonyabban. A döntetlen reális, mindkét csapat nyerhetett volna.

Ami biztos: eddig egyetlen meccsen vesztett csak pontot a Skorpió (ikszelt akkor is), minket pedig az "őszi" (dec. 23-án) hazai meccsünkön, ha csak szűken is, de legyőzött - ahogy mindenki mást is. Így mentünk bele a mai mérkőzésbe.

Most sajnálhatjuk, hogy itthon is későn ébredtünk a Skorpió ellen (5-3 lett a vége nekik), és most, idegenben is. Igaz, ezúttal a rossz rajt (sőt, első félidő) ellenére is kezünkben volt a győzelem, ám "csak" a pontszerzés jött össze. Egy helyenként parádés, máskor bakikkal tarkított vérbeli rangadón két NB2-es élgárda között.

A mérkőzésen sajnos ismét az öltözőben maradtunk a kezdéskor, ám ahogy edzőnk is fogalmazott, az még hagyján, ha pár percig nem találja a ritmust valaki, de egy teljes félidőn át, már probléma. És mégis, így is volt sansz a győzelemre.

A hazaiak 2-0-ra vezettek - nem találtuk önmagunkat jó darabig -, amikor Fekete Gabi betalált (2-1), labdaszerzés után. A második gólunkat szöglet után Böröczky Szilvi spiccelte be közelről. A harmadik találatunk Horváth Reni révén született meg, egy keresztpassz után, s ez is, akárcsak a negyedik, már 5 a 4 ellen esett (az utolsót Dancs Rebi rúgta).

Az 5 a 4 elleni játékot egyébként nagyon jól játszottuk, ebből szereztünk két gólt és nem adtunk sok lehetőséget az ellenfélnek a kontrára.

A sztorihoz tartozik, hogy a Skorpió két buta szabálytalanságunk után 10 métereseket is rúghatott (hamar kigyűlt a 6 faultunk a második játékrészben), de Kósa Viki védte ezeket! Megjegyzendő, hogy az egyik egy olyan szerencsétlen szituációban történt, hogy Horváth Reni ellen (szerintünk) szabálytalankodtak, elesett, s belekapott a labdába - gondolván úgyis a hazaiak ellen fújnak. De semmi ilyen nem történt, ellenben a kezezése miatt rúghatott a Skorpió kisbüntetőt. (Ha megítélik a szabálytalanságot Reni javára, akkor meg mi rúghattunk volna, hiszen a hazaiaknak is kigyűlt volna a 6 személyi hiba... Ez a nem mindegy...).

Összességében nagy eredmény a 4-4 a Skorpió ellen idegenben, ám a meccs alakulása ismeretében kijelenthetjük, hogy ebben a bravúr is benne volt bőven.

Így a Skorpió továbbra is veretlen, míg a DEAC egyelőre feljött a dobogó harmadik fokára, hiszen pontban beérte a Szolnokot és a Mezei Villt, de a gólkülönbségünk nekünk jobb.

Következik a HTE II. otthonában február 17-én az újabb meccs - nem esélytelenül utazunk Hajdúböszörménybe sem.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila archív


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-02-11 18:44:49

további cikkek a témában
Responsive image
Dupla hab a tortán

Koppányi Szabolcs * 2018-06-11 17:55:36

Responsive image
Aktuális kedvencünk: Szentes-Bíró Tamás

Koppányi Szabolcs * 2019-01-24 21:22:13

Responsive image
Egy hatossal csapott oda a DEAC a Rubeolának

Koppányi Szabolcs * 2019-04-03 07:16:19