Aki dobogós akar lenni...

2018-02-16 11:35:38

...pokolra (nem, oda nem, de Böszörménybe igen) kell annak menni!

Van aki ismeri ezt a nótát, amelyet kicsit kiforgatva a lényegét el is mondtuk a szombati női futsal NB2-es összecsapásnak.

A DEAC ugyanis megyei riválisához, a Hajdúböszörményi TE II-höz utazik. Ahogy Darányi Antal tréner megfogalmazta: amennyiben érmes helyen szeretnénk végezni, itt mindenképpen győznünk kell!

DARÁNYI ANTAL:
- Fontos mérkőzés előtt állunk. Ha úgy játszunk a Böszörmény ellen, mint itthon, és nem mélázunk el, összejöhet a siker idegenben is. Nem mindegy, hogy miként végzünk, akár még az is előfordulhat, hogy az NB1 esetlegesen hiányos mezőnyét az NB2 legjobb, de éppen fel nem jutó alakulataiból töltik fel, szóval önmagunk, az eddig elértek miatt és akár az NB1-be visszakerülés miatt sem mindegy, hogy megtoljuk-e a bajnokság végét. Ha minden meccset nyerünk, amire képesek lehetünk, akkor a dobogó biztos.

A november 11-i meccsen 6-2-re győztek a mieink a HTE második számú csapata ellen (az első számú ugyebár az NB1-es bajnok), ahol Dancs Rebi mellett Bornemissza Barbi is duplázott, valamint Horváth Reni talált be - és egy öngólt is vétettek a böszörményiek.

Ezúttal reméljük, hogy teljes lesz a keretünk, hiszen vannak kérdések. Többek között Bornemissza Barbara, aki nagy pályán sérült meg nemrég, nem tuti, hogy rendelkezésre áll, ám van rá sansz - reméljük játszani fog házi gólkirályunk, aki 17 találatával az egész keleti mezőnyben is a 4. helyet foglalja el két skorpiós játékos és a szolnoki Vágó mögött (érdekesség, a szolnokiak 67 góljából Vágó Anikó 31-et, vagyis majdnem a felét szerezte...).

A DEAC jelenleg a 3. helyen található, 16 ponttal. Ugyanennyi van a 4. és az 5. Mezeinek és Szolnoknak is, de rosszabb a gólkülönbségük. A 2. a Rubeola 22 ponttal, de eggyel több meccsel, mint mi. Az 1. pedig a még veretlen, mindösszesen 2 ikszet, ugyanakkor 9 győzelmet felmutató salgótarjáni Skorpió. Tőlük egyszer mi raboltunk pontot. Aktuális ellenfelünk, a HTE II. 7. jelenleg.

Hajdúböszörmény nincs messze, reméljük, hogy a szomszédban is buzdítást kapnak majd a DEAC-os csajok szombaton!!!

Duma, fotó, plakát: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-02-16 11:35:38

további cikkek a témában
Responsive image
Hétfőn Dunaújvárosban bravúr kell a pontszerzéshez

Koppányi Szabolcs * 2019-03-17 23:38:59

Responsive image
Fradi-verés idegenben!

Koppányi Szabolcs * 2017-10-28 00:50:51

Responsive image
Futsal UP: már csak egy fordulónk van hátra

Koppányi Szabolcs * 2018-05-24 14:12:41