Ez is megvan, irány a dobogó!

2018-02-18 00:04:49

A DEAC női futsalcsapata 0-2-ről fordított idegenben és győzött a Hajdúböszörmény ellen. Ezzel megerősítette helyét a dobogó alsó fokán az NB2 Keleti csoportjában.

Női futsal NB2, Keleti csoport 15. forduló
2018. feb. 17. Hajdúböszörmény

HTE II. - DEAC 2-4 (1-0)
DEAC gólok: Erdős (2), Dancs, Bornemissza.

STATISZTIKA IDE kattintva!

DARÁNYI ANTAL:
- Végre nem kellett a félidőben ordibálnom, pedig akkor még eggyel ment az ellenfél. Ám a játékunk addig is rendben volt, csak a hazaiak kapusa elképesztően védett, illetve mi is kihagytuk a kihagyhatatlant is. A második félidőben még egyszer betalált a rivális, de ez beindított valamit nálunk, és innentől kezdve már a hatékonyság is rendben volt. Nem fért kétség a sikerünkhöz, pedig egy nagyon jól játszó Hajdúböszörménnyel találkoztunk. Irány, a dobogó!

A meccsen egy játékos játszott le az NB1-es bajnok Hajdúböszörményből a másodosztályú alakulathoz, és bár a DEAC jól teljesített, sokáig nem úgy nézett ki, hogy ponttal, pontokkal távoznak Kósa Vikiék.

Ám amikor a második gólt is bekaptuk megtört a jég: rövidesen elkezdtük ontani a gólokat. Először egy oldalberúgást követően Erdős Edina átlövésből talált a kapuba. Majd rákapva az ízére, ismételt, de ezúttal egy gyönyörű kontra végén, miután Dancs Rebi elvitte az emberét, Edina pedig bepasszolta a kapuba a lasztit. A harmadik gól egy becenterezés után esett, amikor Rebi lefordult és beverte. A negyedik a kisebb sérüléséből visszatérő Bornemissza Barbi érdeme, aki megfektette a védőt és kipúpozta a hálót.

Leírva milyen egyszerű...

A csajok ezzel a 3. helyen maradtak, 19 pontot gyűjtve eddig. Előttünk a 22 pontos Rubeola és a 29 pontos Skorpió áll. Mögöttünk közvetlenül a 16-16 pontos Mezei Vill és Szolnok, akik ráadásul eggyel kevesebb meccset játszottak. 

Tabelláért kattints a képre!ESÉLYEK


Az első helyre már matematikai esélyünk sincs sajnos, hiszen 3 meccsen maximum 9 pontot szerezhetünk. Ám a Rubeola még elkaphatja a Skorpiót (erre sincs túl nagy esély azért). Vagyis mi a harmadik hely megtartására, vagy kis szerencsével a második hely megszerzésére lehetünk ráállva a bajnoki hajrában. 

Tudjuk jól, csak az elsőnek van esélye a feljutásra, de ha az élvonalban valaki nem vállalja a szereplést, már a második, esetleg harmadik helyezettek jöhetnek szóba. Tehát minden esélyt meg kell ragadni, hogy ha már elég rosszul indult számunkra az idény, egy huszáros végjátékkal legalább a mi dolgunkat megtegyük - aztán meglátjuk, hogy mi sül ki belőle!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila (archív, Erdős Edina és Bornemissza Barbara látható rajta)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-02-18 00:04:49

további cikkek a témában
Responsive image
Kovács István: rutin és alázat a sport iránt

Koppányi Szabolcs * 2018-10-08 20:37:43

Responsive image
Egy pont is elég, de mi többet akarunk vasárnap

Koppányi Szabolcs * 2019-03-08 14:54:41

Responsive image
Már a jövőnek is üzentünk a hétfői zárómeccsel

Koppányi Szabolcs * 2018-06-05 09:03:48