Nehézzé tették maguknak, de ismét nyertek a lányok

2018-03-10 22:40:13

A DEAC női futsalosai elmaradt meccsüket is hozták - ezúttal Szolnokon -, így már matematikailag is biztos az NB2 dobogó, a 2. hely sorsa pedig az utolsó körben dől el. A Darányi-leányság az utolsó előtti percben biztosította be sikerét.

2018. március 10. 13. elmaradt forduló, Szolnok
Női futsal NB2, keleti csoport

Szolnok Fanatic SE - DEAC 2-3 (2-2)
STATISZTIKA ITT.

DARÁNYI ANTAL:
- A szívinfarktus kerülgetett. Szépen elmentünk 2-0-ra, majd elkezdtünk egyénieskedni, cselezgetni feleslegesen, s a szünetre már 2-2-vel fordultunk. Aztán helyzet itt, helyzet ott második félidő során, s persze mindent kihagytunk, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy nálunk Kósa Viki bravúrjaira is szükség volt, hogy ők se találjanak be. Aztán a végén ismét nullára játszottunk ki egy támadást - ahogy az első két találatnál is -, és behúztuk a meccset. 

Trénerünk kiemelte azt is, hogy Vágó Anikó - aki magasan vezeti a keleti régió góllövőinek listáját - csak egyszer talált be (annak idején megsorozott minket), és egyébként is amikor odafigyelt csapatunk a meccsre, akkor kézben volt. 

KÉTGÓLOS VEZETÉS

A találkozón jól kezdtünk. A 3. percben egy kontrát szépen játszottunk ki, és Balla Ancsa remek helyzetbe hozta Máriás Nikit, aki nem hibázott (0-1). Igaz, már eddig két másik nagy helyzetet kihagytunk, amikor Dancs Rebi a tuti passz helyett maga vállalta el a lövést. Ezzel nem is volt baj, de kimaradt mindkét akciónk, így lehet - kintről persze könnyű -, hogy egy utolsó passz még belefért volna.

Mindenesetre nem panaszkodhattunk, hiszen a helyzetek megvoltak, sőt, nemsokára a fórunk is nőtt. Vasvári Dorina adott gólpasszt ezúttal Fekete Gabinak, akinek már "csak" fel kellett tenni az i-re a pontot (0-2). 

AZTÁN IKSZ

Ezt követte a könnyelműsködése csapatunknak, amit a szünet előtti percekben hipp-hopp megbosszult a Szolnok, és mire kettőt pislogtunk már 2-2 állt az eredményjelzőn...

A második játékrészben kezdhettük elölről a gyürkőzést. Tettük ezt ügyesen, de sajnos nulla hatásfokkal sokáig. Semmi sem ment be, holott volt helyzetünk bőven. Igaz, a rivális is elléphetett volna a már-már megkövesedő 2-2-ről, ám Kósa Viki a DEAC kapuja előtt álló (vetődő) cerberusként tette lehetetlenné a küldetést a Szolnok számára.

MÉGIS NYERÜNK!

Aztán, amikor már kezdhetett megbarátkozni a két gárda az iksszel, végre egy újabb kijátszott figuránk zárult góllal. Balla Ancsa volt a feladó, Vasvári Dorka pedig a befejezőember (2-3). Remek!!!

Még ezt követően is volt egy helyzetünk, amikor 3 az 1-ben vittük kapura a labdát, de miért is tettük volna nyugodttá az utolsó másodperceket a magunk számára ;)

SZÁMOLGASSUNK!!!

Ezzel a nehéz, de munkás sikerrel pontszámban beértük a 2. helyezett Rubeolát (25-25). A győzelmek száma is azonos mindkét gárdánál (8-8). Sőt, a gólkülönbség is (+25-25). Ám a lőtt gólja eggyel (!) több (73-72) a Rubeolának (amúgy is az dönt előbb, s nem a gólkülönbség), így jelenleg még ők a másodikok, a DEAC pedig a 3. Ugye, ha pár helyzetünk még bemegy...

Ám az utolsó körben - amiben érdekes módon ők is, mi is a még győzelem nélküli Békéscsabával játszunk, de nem ugyanakkor - eldől, hogy ki tudja jobban megverni (már, ha megverjük, de ezt azért valószínűsíteni lehet) a csabaiakat. Ha mi, akkor befutunk az ezüstérmes pozícióba. Ha nem, akkor a csömörieké a második pozíció.

IZGALMAKBAN TEHÁT NEM LESZ HIÁNY!

Nyilván a sportszerűség minden igazi sportember előtt magas "polcon" található, ám halkan megjegyezzük: reméljük, hogy a Békéscsaba kiáll mind a Rubeola, mind a DEAC ellen! Ha ugyanis esetleg nem teszi (főleg, ha ellenünk nem teszi), akkor 3-0-val kapja meg a másik gárda a meccset, de mi bízunk benne, hogy ennél nagyobb különbséggel le tudnánk győzni őket (ősszel 12-0 volt ide idegenben), vagyis egy esetleges "zöld asztalos" 3-0-val lemaradhatunk a második helyről.

Először - március 18-án - otthon fogadja a Békéscsaba a Rubeolát. Majd március 25-én Debrecenbe utazik (?!) a DEAC-hoz.

Reméljük a legjobbakat!

Fotók a mai meccsről később lesznek elérhetők.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó (archív): Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-03-10 22:40:13

további cikkek a témában