Debrecenben megállítottuk a Bátor-verő Mádot

2018-03-14 06:46:34

Bravúr a javából! A két top gárdából az egyiket legyűrte a DEAC NB3-as futsalcsapata. A srácok ráadásul még nem is játszottak igazán jól, ám a küzdőszellemük, s a helyenként remek, kombinatív futsaljuk, meg a parádés hajrájuk 3 pontot eredményezett.

Férfi futsal NB3, 22. forduló
2018. márc. 12. Debrecen, DESOK

DEAC - Mád FC 8-7 (3-4)
STATISZTIKA ITT.

ZSUPONYÓ LEVENTE:
- A mérkőzésen pár perc alatt 5-6 tiszta gólhelyzettel kezdtünk, gyakorlatilag úgy és akkor alakítottunk ki lehetőséget a szerzett labdákból, amikor akartunk, ám semmit sem rúgtunk be. Az ellenfél meg egy nekik szerencsés góllal vezetést szerzett. Erre két remek egyéni villanásból azért hamar válaszoltunk, és fordítottunk, de utána elvesztettük a fonalat egy kicsit. Sorra kaptunk gólokat, de azért a szünetig egy gólra felzárkóztunk, tartottuk magunkat. A folytatásban valamivel kevesebb helyzetünk volt, de a Mád tartotta magát, sőt, növelte előnyét. Aztán az utolsó pár percre megváltozott minden. Addig volt olyan is, hogy az üres kapura mellé lőttünk, ám az utolsó 3 helyzetünket egyaránt értékesítettük, s ezzel megszereztük a győzelmet. A fiúk dicsérete, hogy nem adták fel hátrányban sem, és harcoltak, de ha a helyzeteinket jobban értékesítjük, sokkal simább lett volna a mérkőzés. 

A hétfői meccsfelvezetésünk úgy hangzott, hogy miért ne győzhetne a DEAC egy élgárda ellen aznap (az NB1-ben  a címvédő Győr, az NB3-ban a második helyezett Mád volt a rivális), és bár az ETO ellen a jó játék ellenére sem sikerült a bravúr, az NB3-asok elkapták ellenfelüket!

A Mádról még érdemes annyit elmondani, hogy minket ugyebár saját pályájukon 13-5-re vertek meg ősszel. Valamint ezúttal azt a Mádot gyűrték le a mieink, amely gárda az egyébként 16-ból 16-szor győző, addig 100%-os Nyírbátort az előző körben igen simán legyőzte. Az ok részben egy egyszerű ténnyel magyarázható: a mádi "csarnok" éppen csak hitelesítést nyert, hiszen több méterrel kisebb a szabványnál, a vonal mellett közvetlenül a bordásfal van, szóval ahogy edzőnk fogalmazott "sajátos atmoszférája van". Itt nyerni nagyon nehéz, ám mint a hétfő esti mecs is mutatja, amint kiszakad onnan a mádi gárda, azért jó vagy többnyire jó játékkal megverhető.


Ezzel a szép, lélekemelő sikerrel a DEAC feljött a 6. helyre, 29 ponttal rendelkezve, 1 ponttal megelőzve Cigándot, valamint a hasonlóan 29 pontos, de jobb gólkülönbségű Nyíregyháza és a csupán 1 ponttal többet gyűjtött DSC-SI mögé. A jelenleg 3. helyezett MEAFC is azonban csak 4 pontra van tőlünk, ráadásul eggyel több meccset játszva. A Mád a veresége ellenére jócskán előttünk "szalad", 45 ponttal, míg a listavezető Nyírbátornak 51 pontja van. A dobogó közelébe kerülni, vagy akár fellépni rá azonban egy jó hajrával megoldható a DEAC számára.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila (KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-03-14 06:46:34

további cikkek a témában
Responsive image
Meggyötörtük a Berettyót

Koppányi Szabolcs * 2018-11-24 01:01:45

Responsive image
Fiatalok be- és sérültek felépülése

Koppányi Szabolcs * 2019-02-19 20:35:00

Responsive image
Esélytelen volt a Szolnok a DEAC-os csajok ellen

Koppányi Szabolcs * 2018-01-07 22:08:47