Cél: a jó futsal (ma 18 órától is)

2018-03-26 14:12:45

Izgalmas véghajrá elé néz a DEAC férfi NB3-as futsalcsapat a bajnokságban. Az élmezőnyhöz tapad szorosan jó ideje Zsuponyó Levente gárdája, és bár a dobogó inkább csak matematikai esély, azért még az éremszerzés sem teljesen kizárt. Ma 18.00 órától a DESOK-ban közvetlen riválist fogad a DEAC. Szurkolói segítséggel könnyebb dolga lehet a srácoknak!

1. Hatpontos meccs az NB3-ban ma a nyírségiek ellen itthon. Decemberben idegenben legyűrtük őket 4-2-re, ebből, meg a fokozatos építkezésből kiindulva jól sejtem, hogy egyértelműen reális ma a siker reménye ellenük?

ZSUPONYÓ LEVENTE:
- Nem, nem is reális elvárás, mert nem győzelmekben gondolkozunk. Véleményem szerint az érem esélye elúszott már számunkra azzal, hogy a hátsó régiókba tartozó csapatok ellen tucatnyi pontot veszítettünk. Nagyon elégedett voltam a múlt héten az edzések látogatottságával. A szombati U20 mérkőzésen nem tudtam mindenkinek lehetőséget biztosítani, így ma este azok is lehetőséget kapnak, akik eddig kevesebbet játszottak ilyen-olyan okok miatt. Ha viszontlátom a mérkőzésen amit az edzésen gyakoroltunk, akkor eredménytől függetlenül elégedett leszek. Az NB3-as bajnokság számunkra felkészülés a MEFOB-ra és eszköz az utánpótlás játékosaink számára, hogy megfelelő mérkőzésterhelést kapjanak. Az tény, hogy nincs jobb vagy rosszabb összetételű DEAC, aki pályára lép ma ugyanúgy meg fogja keseríteni az ellenfél dolgát. Olyan ellenfélét, akinek keretében hemzsegnek a nagypályás NB3 és NB2 múlttal rendelkező játékosok. Az odavágón nagyon fegyelmezetten védekeztünk és az extraklasszis kapus Sánta Tibi csak mezőnyben játszott a Nyíregyben, így pár kontra elég volt a sikerhez. Ma minden bizonnyal több kell majd ennél...

2. Ráadásul ha nyerünk előzünk... A bajnokságban mi az - hiszen nemsokára vége - ami szerinted reális cél lehet a végeredményt tekintve?

ZSUPONYÓ LEVENTE:
- A 4-6. helyért vagyunk jelenleg versenyben. A 4. helynek örülnék, a 6. hely sem bosszantana, így azt mondom az 5. hely reális annak fényében, hogy főleg az élcsapatok számára kötelező győzelmeket nem tudtuk behúzni. Tavasszal egyértelműen javult a védekezésünk, nagyobb lett az egyensúly a csapatban. A hátralévő 3 kiélezett mérkőzés fogja nagyban meghatározni milyen szájízzel készülünk majd a következő bajnoki szezonra.

Fotó: Papp Attila (archív)
Duma: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-03-26 14:12:45

további cikkek a témában