Az U20 legyőzte az aranyvárományost, az U17 csak közel járt hozzá

2018-03-27 12:28:00

A győriek látogattak hétvégén Debrecenbe, hogy egyaránt top gárdáikkal megvívjanak a mi U20-as és U17-es csapatainkkal a fiú futsal bajnokságban. Az idősebbek nagy bravúrt végrehajtva nyertek a látogatók ellen, az ifjabbak pedig csak az utolsó pillanatokban bukták el a mérkőzést. Bravó, DEAC futsal utánpótlás!

U20 országos bajnokság 19. forduló
2018. március 24. Debrecen

DEAC - NEMAK ETO 4-3 (1-0)
STAT ITT

ZSUPONYÓ LEVENTE:
- Az U18 válogatott program és az ETO NB1-es felnőtt edzések miatti komoly igénybevétel miatt fáradt vendégek nem nálunk pihenték ki magukat. A rájuk erőltetettt futóversenyből még egy kíváló edzői húzással felálltak, de a hazai kapufa, születésnapos kapusunk extra védési mutatói, valamint a játékosaink verítékéből emelt "fal" végül együtt már sok volt a bajnoki cím várományosának és szoros csatában alulmaradt a DEAC-cal szemben.


U17 országos bajnokság 19. forduló
2018. március 24. Debrecen

DEAC - NEMAK ETO 1-3 (1-1)
STAT ITT

FARAGÓ ÁDÁM:
- A mérkőzés előtt nem mi voltunk az esélyesek, hiszen a vendégcsapat 14 mérkőzéséből 13-at megnyert és csupán 1 döntetlent ért el. Mondhatni a bajnoki cím esélyesét fogadtuk. A srácoknak azonban az idei teljesítménye, és hozzáállása a munkához bizalomra adott okot, s bizony nem feltett kézzel mentek fel a fiúk a pályára. Sőt... ha az első 10 percben 3 góllal vezetünk az ellenfél egy szót sem szólhatott volna! A lehetőségeinkből azonban csupán 1-et váltottunk gólra. A védekezésünk szinte végig kitűnő volt, a srácok rettentően fegyelmezetten és hatàrozottan játszottak, amivel a Győr nem nagyon tudott mit kezdeni. Hiányzott sajnos a kocentrációnk, hogy végig ugyanúgy játsszunk. Egy apró megingás, és kiegyenlített az ETO. A második félidőben bekeményített a Győr, és a kapunkhoz szegeztek minket. Mi azonban roppant jól védekeztünk, vagy Tóth hárított bravúrral, lényeg a lényeg a Győr nagyon szenvedett, hogy gólt szerezzen. Kontrákból mi viszont életveszélyesek voltunk és 1:1nél volt üres kapus helyzetünk, illetve több emberelőnyös szituáció is, amelyekből sajnos nem sikerült gólt szerezni. 35 percig - megkockáztatom -, hogy az idei szezon legérettebb játékával tartottuk a döntetlent a roppant erős, felnőtt kerettagokat is soraiban tudó ETO ellen. Ekkor azonban elfogyott az erő, és a tapasztaltabb vendéggárda sokadik helyzetét már értékesítette. Mi pedig mindent vagy semmit alapon megnyomtuk az utolsó pár percet, letámadtunk. Sajnos erővel nem bírtuk, és a Győr egy villamgyors kontra végén beállította a 3:1-es végeredményt. Összességében nagyon büszke vagyok a srácokra, mert ismét óriásit küzdöttek, s szinte a végéig nagyszerűen játszottak a bajnokesélyes ETO ellen. Sajnos a bravúr nem jött össze, de a mutatott játék bizalomra ad okot. Dolgozunk tovább!!

HOGY ÁLLUNK MOST?

Az U20-asoknál csalóka a tabella, mert a Győr jelenleg csak 5. (eggyel a 4. DEAC mögött), ám a zöld-fehérek 3 meccsel kevesebbet játszottak, vagyis elég valószínű, hogy ha az eddig 14 meccséből 9-et nyerő, s 2 döntetlen mellett csak most Debrecenben harmadszor veszítő ETO hozza az elmaradt meccseit, akkor az aranyért fog küzdeni a végén - de legalábbis a dobogóért. A mieink is ebbe a körbe tartoznak egyébként, hiszen 10 győzelem és 0 döntetlen, valamint 7 vereség a mérlege a Zsuponyó-csapatnak, amely 3 pontra van a dobogó alsó fokától. Igaz, a Haladás (41 pont) és a Fradi (40 pont) kicsit messzebb van, de ebből még akármi kisülhet. Meccs még van hátra bőven...

Tabellákért katt a képekre!

Az U17-es bajnokságban a DEAC legyőzője, az ETO ugyancsak kevesebb meccsel áll a tabellán jelenleg, mint riválisai, s így is 3. (40 pont). Vagyis elég könnyen elképzelhető, hogy a még veretlen (13 siker, 1 iksz, 0 fiaskó) Győr behozza lemaradását a szintén 40 pontos, de néggyel többet játszó ELTE-BEAC és a 43 pontos, hárommal több meccset számláló Haladás együtteseivel szemben. A DEAC ebben a vetélkedésben a 12. helyen áll (10 ponttal), de a bajnokság utóbbi időszakában amit felmutattak a srácok, az alapján bőven a mezőny első felében kellene lenniük. Mindenesetre, ha az ETO elleni játékohoz hasonlót produkálnak a folytatásban, borítékolható, hogy jó pár helyet ugranak még előre a zárásig. Legyen Így!


A fotón a Győr-verő U20-as csapatunk látható, háttérben a végeredménnyel. A csapat készítette a helyszínen.
Duma: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-03-27 12:28:00

további cikkek a témában
Responsive image
A mai dupla futsalmeccshez adalékul...

Koppányi Szabolcs * 2017-10-30 09:24:14

Responsive image
Aktuális kedvencünk: Szentes-Bíró Tamás

Koppányi Szabolcs * 2019-01-24 21:22:13