Koncentráció!

Frissítés: 2018-04-23 23:04:17

Akár ébresztőleg is hathat Elek Gergő nyilatkozata, aki a mai meccs után tárgyilagosan kijelentette - ez így is van -, hogy ha nem leszünk határozottabbak a kapuk előtt, kieshet csapatunk. Gyerünk, srácok, kapjátok össze magatokat!

Férfi futsal NB1 play off, 5. kör
2018. ápr. 23. Nyírbátor

Nyírgyulaj KSE - DEAC 5-2 (3-1)

STAT ITT.

ELEK GERGŐ:
- Mint ahogy előzetesen lefestettem a számunkra kedvező menetrendet, pont az ellenkezője valósult meg. Nem koncentráltunk megfelelően és rossz napot is fogtunk ki. Center pozícióból kaptunk 4 gólt, így nem szerezhettünk pontot. Mindkét kapu előtt gyámoltalanok voltunk, hiába mezőnyben a megfelelő teljesítmény, így simán kieshetünk...

Nem sikerült megismételni az alapszakaszi jó játékot a Nyírgyulaj pályáján - tegyük hozzá, hogy két ukrán légióssal erősebb már a nyírségi alakulat az alapszakaszhoz képest.

Pedig a DEAC kiválóan kezdett, hiszen Kondás Kristóf révén a 4. percben 0-1 állt az eredményjelzőn. Ám szinte rögtön a másik oldalra is feliratkozott a DEAC játékosa (1-1, öngól, egy peches szituáció végén).

A szünetig a hazaiak újabb két találatot szereztek (3-1), a mieink pedig nem tudtak hatékonyan válaszolgatni ezekre, így a második játékészben bízhattunk, hogy akkor ismét elkapjuk a fonalat.

Ám a Nyírgyulaj ott folytatta, ahol az első végén abbahagyta, és a 21. percben már 4-1-re vezetett. Pallai Zsolt gólja (4-2) még visszahozta a reményeket, hiszen ekkor még 15 perc hátra volt, ami akár fél tucat gólra is elég idő a futsalban. De nem ma.

A hazaiak még egyszer utat találtak a kapunkhoz (5-2), a sikerükkel pedig rátapadtak a második helyezett Dunaferre, de leginkább elszakadtak a 4. DEAC-tól és az 5. FTC-től. 

Jelen helyzetben nagyon úgy alakulnak a dolgok, hogy a fővárosi zöld-fehérek és a DEAC az 5. hely elkerüléséért száll majd harcba egymással, míg a Berettyó első helyét nem nagyon fenyegeti semmi az "A" csoportban, a második pozícióért azonban a Dunaferr és a Nyírgyulaj még viaskodhat egy jót egymással (más kérdés, hogy a Berettyónak és a Dunaferrnek még van egy meccsük - ezt kedden, azaz holnap játsszák le, akkor lesz egyenlő számú mérkőzése minden csapatnak.

Persze mindez még nincs kőbe vésve, a DEAC a hátralévő 4 play off meccsén még találkozik minden csoportellenfelével egyszer, így lesz lehetőség arra, hogy jelenlegi 4 play off pontunkat továbbiakkal gyarapítsuk.


Nincs megállás, hiszen ezen a héten pénteken (ápr. 27., 20.30) már a Fradinál lesz jelenésünk. Jelenleg 1 ponttal előzzük meg őket...

Duma és archív fotó: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-04-23 22:40:28

további cikkek a témában
Responsive image
Ennyire közel még nem voltunk a Dunaferrhez a szezonban

Koppányi Szabolcs * 2018-05-22 10:55:21

Responsive image
A mieink már páholyból nézhetik a többiek csatáit

Koppányi Szabolcs * 2018-06-07 13:39:24

Responsive image
Be kell rúgni, srácok!!!

Koppányi Szabolcs * 2018-01-11 15:11:04