Évadzárás új tervekkel a' la női futsal

Frissítés: 2018-05-20 17:11:12

A debreceni Fandangóban tartotta a DEAC NB2-es női futsalcsapata a bankettjét, amely során nemcsak értékelték röviden a szezont, de - finom falatok mellett - a továbbiakról is szó esett. Nem kérdés: az NB1-be visszakerülés alapcél lesz. A játékosokkal folyamatosan egyeztet a vezetőség.

Kovács Marianna, a DEAC Kft. ügyvezetője köszöntötte a lányokat (a DEAC-iroda hölgykoszorúja kíséretében), akik az előző idény végén kiestek az NB1-ből - egy eléggé szerencsétlen végjáték során. A 2017/18-as NB2-es szezonban aztán szerettek volna egyből feljutni ismét, ám több okból kifolyólag (pl. rossz rajt, ami - mint később kiderült - a hibázni nem tudó Skorpió menetelése miatt eleve megpecsételte a sorsunkat, a remek hajrá ellenére is) nem sikerült.

Nagyításért katt a képekre!Csapatunk bosszantó egygólos vereségekkel nyitott, majd a 2017-es év végére összeszedte magát (közben voltak változások is a keretben - ahogy már az idény rajtja előtt is), és bár kulcsemberek estek ki (többen szülési szabadságra vonultak - a volt válogatott Radics Ágnes, illetve az ugyancsak alapember, gólerős Bereczki Orsolya  -, valamint volt aki úgy érezte jobb neki ha másfelé veszi az útját), ugyanakkor voltaképp kereten belül - illetve régebbi játékos visszatérésével - megoldotta a DEAC a csapat szerkezetének stabilizálását (Kósa Viktória és Balla Anikó például, de Böröczky Szilvia is babázásból tért vissza, míg Horváth Renáta hoszan tartó sérülés után). Ám ez időbe telt. 

Darányi Antal, aki a szezon kezdetén vette át a csapat szakmai irányítását, az idény gyengébb rajtja után ütőképes együttest rakott össze, amely sorra nyerte mérkőzéseit. Ráadásul akiktől annak idején 1-1 gólokkal kikaptunk, őket később simán, 3-4-5-tel vertük.Igen ám, de a salgótarjáni Skorpió addigra elhúzott, illetve ellenük két olyan meccset vívtunk, amelyeken nem tudtunk nyerni - így összességében nem mondható érdemtelennek a nagy rivális keleti csoportbeli elsősége. Hiszen végül veretlenül lettek bajnokok.

A DEAC holtversenyben a Rubeola FC Csömörrel a 2-3. helyre futott be (hivatalosan a 3-ikra a rosszabb összevetésünknek köszönhetően, de ugyanannyi ponttal). Ez pedig azt jelenti, hogy az élvonalra nincs esélyünk most, ám a 2018/19-es szezonban ezért fog hajtani a teljes csapat és a stáb is.

Kovács Marianna az idény közben felmerülő problémák és a csapat erényei felemlítése mellett kinyilvánította, hogy a DEAC ezután is ott áll majd a csapat mögött, és szeretnék, ha a keret egyben maradna, s a következő szezonban a feljutás reális cél lenne.Sólyom Attila, a szakmai stáb tagja, korábbi edzőnk, aki csapatvezetőként maradt a lányok mellett elsősorban a jövőről beszélt. S arról, hogy bár nyitva áll az ajtó bárki előtt a mostani keretből, de szeretnék, ha nem lenne túl sok gond a nagypályás foci és a futsal között a jövőben. Magyarán döntsék el a lányok, mi a prioritás. Lehet a kettőt együtt is művelni, de tudják kezelni majd a jövőben, hiszen az senkinek sem jó, ha megy a lavírozás a két labdás sport között. Eddig egyébként egészen jól megoldották ezt a kérdést, de mindig lehet még jobban...

Darányi Antal vezetőedző szintén összefoglalta gondolatait a szezonról. Szerinte a keretet átvéve voltak nehézségek amelyekkel eleinte meg kellett küzdeni, ám folyamatos volt az előrelépés, és a csapat a távozók után is megtalálta önmagát.

A SZÁMOK NYELVÉN

A DEAC 9 győzelem mellett 1 döntetlent és 4 vereséget ért el. A gólkülönbsége 75-49 volt, s gyűjtött 28 pontot az NB2 keleti csoportjában. A Magyar Kupából a Szolnok ellen pont akkor esett ki, amikor nem volt jó passzban, pedig őket utána elés magabiztosan győzte le a bajnokságban.

A következő szezonban a kupában is cél lehet az előrelépés.

A nyáron lesznek tornák, strandfoci és egyéb szezonális versenyek. Még nem tudni melyeken vesz részt a csapat, ahogyan a szakmai stáb összetétele is véglegesítésre vár.

Az biztos, hogy a DEAC szellemiségét is szem előtt tartva szeretnék ezután is a helyi kötődésű játékosokra építeni a keretet, de az erősítés ezzel együtt is benne van a tervben.Voltak a szezon során visszatérő játékosok. Közülük Kovács Marianna megemlítette Kósa Viktóriát, aki a kapuban igen nagy stabilitást tudott adni a csapatnak.

A házi góllövőlistán Bornemissza Barbara végzett az élen 20 találattal. Ezzel ő a keleti rangsorban is az 5. helyre ért oda - két szolnoki és két tarjáni hölgy mögött. Dancs Rebeka 13, míg Balla Anikó 12-vel követte őt. A három rutinos, általában a csapat erősségének számító lány után Fekete Gabriella 10 gólja azért is kiemelendő, mert ő az egyike azoknak, akik sokat fejlődtek az elmúlt szezonban.

Jó felkészülést és nyarat, hölgyek, aztán - ez is kiderült a banketten - a várhatóan előnyére változó lebonyolítású bajnokságban egy jó rajtot, majd remek folytatást kívánunk a csapatnak az NB2-ben!

Duma, fotó (telefonnal): Koppányi Szabolcs
KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-05-20 16:04:39

további cikkek a témában
Responsive image
A játék és az eredmény is tetszetős volt

Koppányi Szabolcs * 2019-06-01 13:32:28

Responsive image
A pontszerzés már 5. helyet ér

Koppányi Szabolcs * 2019-02-03 16:06:39

Responsive image
Magyar Kupa: Haladás... Szombathelyre

Koppányi Szabolcs * 2018-12-11 13:40:07