Futsal UP: már csak egy fordulónk van hátra

Frissítés: 2018-05-24 14:17:06

A DEAC U17-es és U20-as fiú futsalcsapatai legutóbb a Haladás bajnoki címre törő és dobogós alakulatai ellen kifejezetten jól helytálltak, nem kis meglepetést okozva a vasiaknak mindkét fronton.

Az aktuális fordulóban nem játszanak a mieink, mivel a ZTE elleni meccseiket már régebben letudták (egy sima, egy fordított a mérleg ezeken a találkozókon). Vagyis már csak a június 3-án Nyírbátorban esedékes utolsó kör van a mieink előtt (a Nyírgyulaj ellen - akárcsak holnap, pénteken itthon a "nagyoknak").


Fiú futsal NB1 U20, 24. forduló, Bp
DEAC - Haladás 1-6 (0-1)
STAT ITT

Fiú futsal NB1 U17, 24. forduló, Bp
DEAC - Haladás 2-4 (2-1)
STAT ITT

ZSUPONYÓ LEVENTE részletes kommentárjai a két derbiről lentebb olvashatók (az U20-asok nagyon megtréfálták a Halit, betyárosan játszva a meccs jelentős részében, míg a kisebbek sem vallottak szégyent, de nekik kevesebb lehetőség jutott az ellenfél "molesztálására".

U20

- Korán hátrányba kerültünk a várható magyar bajnok ellen. A fiúk lélekben felkészültek arra, hogy a Haladás ellenünk akarja bebiztosítani a bajnoki címét, így a korán bekapott gólon hamar túltettük magunkat. Hogy mennyire nem ízlett a bajnoki arany várományosának a játékunk, azt jól szemléltette, hogy korán időt kértek soraik rendezésére. Szépen és jó fordulatszámmal zakatoltunk mezőnyben, jól romboltuk a Vas megyeiek játékát, és ha csak egy másodpercre is kihagytak már ott voltunk a kapujuk előtt. A félidő közepén Nyeste Csaba hámozta át magát a teljes szombathelyi védelmen és a kapuson. A rá jellemző góléhséggel passzírozta át a labdát minden útjába kerülő ellenfélen, majd gólba tartó labdájába a gólvonalon a támadást jól kísérő Györfi György bökött egyet bele biztos, ami biztos alapon. Az egyenlítés ténye nem laktatta túl csapatunkat, a félidő végén Jánosi Bálint lövése pihent meg a bal alsó sarokban. A gólt eredményező megmozdulás ugyanazon támadáson belüli negyedik kapura lövésünkből volt. Először a védő blokkolt, majd a kapus védett, aztán a kapufát találtuk el, végül ezek után született meg a vezető találat.

- Az előzetes várakozásokat, de a mérkőzés elején mutatott játék képét is figyelembe véve meglepetésként hatott, hogy 2:1-es előnnyel fordultunk.

- A második félidő ott folytatódott, ahol az első félidő befejeződött. A Haladás nyomás alatt tartotta csapatunkat, mi pedig derekasan álltuk a sarat, erőnkből jó néhány veszélyes meglódulásra futotta, sajnos eredménytelenül. Ami nem ment felépített támadásból, az sajnos sikerült pontrúgásból a „vendégeknek”. A 33. percben egy oldalberúgást követően, majd ugyanabban a percben egy centerbefordulás eredményeként fordított a Hali. Egyperces üresjáratunkat kíméletlenül megbüntette az ellenfél. Hasonlóan a múlt heti MVFC mérkőzéshez, az utolsó 6-7 perc rólunk szólt. Sikerült teljesen kapuja elé szorítani ellenfelünket, akinek labdabirtoklása másodpercekre korlátozódott, láthatóan sokat kivett belőlük az egyenlítésért folytatott küzdelem. Sikerült 3-4 ígéretes helyzetet is kialakítanunk, de a mérkőzésen végig inkább csapatunk küzdős oldala domborodott ki a könnyed és játékos helyett, így érezhető volt, hogy a mérkőzések óta tartó gólínséges időszakunk nem most fog megszakadni. A remélt egyenlítés helyett aztán az utolsó percben, már nagyot kockáztató védelmünkön rést talált az ellenfél, s egy gyors kontra foglalta keretbe, illetve zárta le a mérkőzést.

- Összességében a több helyzetet kialakító, azokat hatékonyabban kihasználó, a futsalból jelenleg a pályán még többet visszaadó csapat nyert. Jelenleg egy jó 30 perces csapat vagyunk, azon fogunk dolgozni a nyáron, hogy az utolsó 10 percekre is maradjon a fejekben elég koncentráció, a lábakban erő, a szívekben elég akarat és fegyelmezettség. Egy félidőnyi gólcsenddel pont(oka)t szerezni bravúr kategória. Minden egyes játékos aki a mérkőzésen pályára lépett dicséretet érdemel, mert nagy becsvággyal és a mérkőzés jelentős részében fegyelmezetten, koncentrálva tette ki szívét lelkét a pályára…ebben hiba nem volt. Küzdeni már tudunk, de játékban még sokat kell tanulnunk és fejlődnünk.
Fiú Futsal I. osztály U17 24. forduló
DEAC – Haladás 0:1 (1:6)

U17

- A fiatalabbak mérkőzése az U20 után közvetlenül volt, és mivel a két „meccselő” edző személye is ugyanaz volt, így taktikailag hasonló forgatókönyvre számítottam. A korai bekapott hazai gól elmaradt, az éremre hajtó csapat fojtogató nyomása azonban nem. Fiataljaink azonban szintén derekasan állták a sarat, ámbár részükről ritkább és erőtlenebb ellencsapásokra futotta.

- A félidő vége felé egy oldalberúgást követő átlövés talált az addig számos nagy védést bemutató Tóth Benedek kapujába utat. Ám sikerült az első félidőben egy találaton tartani a mérkőzésig több mint 170 (!) gólt szerző ellenfelünket és joggal bíztunk abban, hogy ha ezt sikerrel megismételjük, akkor egy-két jó egyéni támadó teljesítménnyel a pontszerzés is elérhető közelségbe kerülhet.

- A második félidő eleje aztán álomszerűen kezdődött, Molnár Benjámin pontos kidobását követően Gyönyörű Máté szép villanásával egalizáltunk. Egy percen belül hasonló szituációból már rosszul jöttünk ki, amikor a kapuskidobásunkból indított kontrát fejezett be a Haladás góllal, majd egy átlövés talált utat a kapunkba. Kétgólos előnyük birtokában már visszaálltak a szombathelyiek és főleg kontrákból veszélyeztettek. A mérkőzés végére lelkiekben már csüggedten, támadásban egyénieskedve, a lábakban kiadós fáradtsággal játszottunk, s széteső védelmünket még háromszor mattolták, így méretes zakóban részesültünk. Tény viszont, hogy eszünk ágában sem volt beérni egy kis különbségű vereséggel, az utolsó pillanatig támadva, állva „haltunk” meg. Idősebb korosztályos csapatunkhoz hasonlóan főleg akkor vagyunk tanácstalanok, amikor nekünk kell futnunk az eredmény után, és az ellenfél kapuja előtt érvényesülnünk. Ám nem ijedünk meg a kihívástól…

Fotó (archív).


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-05-24 14:12:41

további cikkek a témában
Responsive image
PÉNTEKEN a Fradi ellen mindenki, aki hadra fogható!

Koppányi Szabolcs * 2018-04-26 11:33:20

Responsive image
Futsalosokat és strandfocistákat vár a DEAC

Koppányi Szabolcs * 2019-08-08 12:49:00

Responsive image
Tiszalök, víz, futsal

Koppányi Szabolcs * 2018-08-04 14:34:59