A játékosaim győztesek!

Frissítés: 2018-05-26 19:35:56

A pénteki DEAC - Nyírgyulaj (4-3) mérkőzés utáni edzői nyilatkozattal még adósak voltunk. íme!

ELEK GERGŐ:
- Az első félidő rendben volt, mint az Újváros ellen, sőt többet volt nálunk a labda, mint ott. A másodikban a kiállításig egyáltalán nem éreztem, hogy gondunk lehet, majd mikor azt kivédekeztük, el is hittük, hogy megvan a meccs, ez volt az egész meccsen a legnagyobb hibánk. De mentális erőről és hatalmas küzdeni tudásról tettünk tanúbizonyságot. A játékosaim győztesek, ezért vagyunk olyan magasan ahol!


Tudósítás itt: http://deac.hu/hirek/futsal/517/megynk-az-5-helyrt

Amúgy egy kis érdekesség!

Ilyen is van: amikor (Új)falu (Új)város fölött található - magasan!

Ugyancsak pénteken játszott a Berettyóújfalu is, amely a Dunaferrt fogadta egy voltaképp tét nélküli összecsapáson. A haziak nem adták oda - még viccből sem - a veretlenségüket a play off során, és végül nagyon rondán elverték az újvárosiakat (7-0). Ezzel eldőlt az is, hogy egyedül a DEAC tudott pontot szerezni a rájátszás alatti 8 meccs során a Mezei Villtől (3-3 itthon), hiszen ezen kívül 7 sikere volt Trencsényiéknek.

A tabella tehát az "A" csoportban végleges (lásd a mellékelt képet).

A DEAC-ot elemezgetve kicsit, örömteli, hogy csoportunkban nemcsak megelőztünk 2 csapatot a play off során (az utolsó helyről indulva), de több gólt is rúgtunk mind a Nyírgyulajnál, mind a Fradinál. Tehát már az alkotás folyamata is egyre inkább megy a srácoknak. Ráadásul, míg az alapszakaszban az Aramis és a Bőny mellett elég erősen mi kaptuk a legtöbb gólt, addig most a Berettyón kívül voltaképp forma-forma volt a mögötte végző 4 alakulat e téren (ismét csak lásd a mellékelt tabellát és annak adatait) - sőt, a "B" csoport csapatai is a Győr kivételével annyit vagy többet kaptak, mint a DEAC, ráadásul ott még 2 mérkőzés hátra van...

Magyarán az őszi rajt óta igen szépen, fokozatosan fejlődött Elek Gergő együttese, gyakorlatilag minden téren.

Az már külön hab a tortán, hogy az élvonalbeli bajnokság véghajrájában nemhogy nem a kiesés miatt kell aggódnunk, hanem azt kell kitalálni - majd megvalósítani -, hogy majd a Veszprém vagy az Aramis ellen (28-án kiderül) miként tudjunk kétszer is nyerni maximum 3 mérkőzés alatt!

Ez egy külön kis mission, egy olyan feladat, amely megint csemege lehet edzőnek, játékosnak egyaránt. Teher nincs a mieinken, ám a kihívás érdekessége motiváló kell legyen, hogy egy igazán markáns belépővel hívja fel magára a figyelmet a DEAC a férfi futsal NB1-ben.

Az 5. hely elérése ugyanis az lenne!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: csapatkép (Makranczi László), meccskép (Papp Attila) 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-05-26 19:28:37

további cikkek a témában
Responsive image
Gergő és Ádám így látta

Koppányi Szabolcs * 2017-10-12 16:38:20

Responsive image
Az első sikernek és a 18 gólnak tapsolhattunk

Koppányi Szabolcs * 2018-02-06 07:34:52