DEAC neveléssel jutna ki a magyar futsal válogatott az EB-re

2017-09-12 13:59:56

A ma esti Magyarország-Lengyelország Eb-selejtező play off mérkőzésen ott lesz a magyar válogatott keretében Nagy Imre is, aki futsal karrierjét a DEAC együttesénél kezdte. 

Nagy a 2012/2013-as szezonban szerepelt az akkor is az NBI-ben szereplő DEAC-ban, ahol huszonhárom mérkőzésen lépett pályára, amelyeken egy gólt szerzett. 

Azóta, Imike karrierje szépen ível felfelé a futsal terén. Jelenleg a futsal NBI-ben szereplő Nyírgyulaj KSE játékosa és innen kapott meghívót a magyar válogatottba, ahol már hét alkalommal lépett pályára az elmúlt másfél évben. Gólt még ugyan nem szerzett, de nagyon szurkolunk innen Debrecenből, hogy a nyolcadik válogatott fellépésén góllal segítse hozzá a csapatot az Eb részvétel kiharcolásához!

Az Eb-selejtezőről:
A jövő évi, szlovéniai Európa-bajnokságra már csak négy hely kiadó, a házigazdák mellett eddig az olasz, az ukrán, a portugál, a spanyol, a kazah, az orosz, valamint a mieink csoportjából az azeri válogatott biztosította helyét a tornára. A négy maradék helyre a magyar mellett a horvát, a cseh, a francia, a grúz, a lengyel, a román és a szerb válogatott pályázik: a nyolc csapat négy kisorsolt párharcának győztesei csatlakoznak az Eb-mezőnyhöz.

A francia és a grúz válogatottnak az előselejtezőből érkezve sikerült playoffhelyre verekednie magát a tavaszi selejtezőkön, a többi csapat már az előző években is jó eséllyel harcolt az Eb-szereplésért, többen közülük gyakori résztvevői a tornának.

A sorsoláson a magyar válogatott mellé a lengyeleket húzták ki, akik legjobb csoportharmadikként játszhatnak pótselejtezőt, csoportjukban a spanyolok és a szerbek előzték meg őket.

Az Európa-bajnoki részvételért rendezendő párharcot hazai pályán kezdjük, melynek helyszíne Miskolc Generali Aréna, időpontja 2017. 09. 12. kedd 18:00 óra.

Hajrá Magyarok! Hajrá Imike! Hajrá DEAC!#DeacMédia #DEACFutsal


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-09-12 13:59:56

további cikkek a témában