A szomszédból igazolt a női futsalcsapat fiatal tehetséget

Frissítés: 2018-06-29 12:45:16

Két éve 45 meccsen 27, míg legutóbb 26 mérkőzésen 14 gólt szerzett az idény során az ügyes, idén érettségizett lány a Hajdúböszörményi TE II. (NB2-es) színeiben. Mága Alexandra a DEAC női futsalcsapatát erősíti a szeptember elején rajtoló  NB2-es szezonban.

1. Mesélj kicsit magadról, mikor, hol kezdted a futsalt?
2. Legutóbb ugye a HTE-nél voltál, ott milyen szereped volt, hogy érezted magad?
3. Merre tanulsz, hol születtél, s mi leszel, ha nagy leszel? :)
3. Fiatal vagy, ügyes, mit vársz magadtól akár az elkövetkező szezonban a DEAC-nál?

MÁGA ALEXANDRA:
- 13 éves koromban kezdtem versenyszerűen focizni otthon (Karcagon) a megyei teremfoci bajnokságban. 14 eves koromban elballagtam és elkerültem Debrecenbe, ahol 3 évig keresztpályáztam az Olasz Focisulinál, ahol a második szezonom végén megkeresett Vivi, a Hajdúböszörmény edzője (Quirikó Vivien - a szerk.), hogy szívesen látna ott futsalozni. Azelőtt soha sem futsaloztam, viszont tetszett, hogy egy NB2-es csapat tagja lehetek, így hát oda kerültem, ahol nagyon is megszerettem a futsalt. Náluk töltöttem két szezont, ahol az első évben másodikok lettünk az NB2-es bajnokságban. Most pedig itt vagyok a DEAC-nál. (Megjegyzés, a HTE klub NB1-es bajnokcsapatán kívül van egy második vonalas gárdájuk is, ott futsalozott legutóbb Szandi - a szerk.)

Ezután Alexandra megemlítette még, hogy Böszörményben centert játszott, ami feküdt is neki, hiszen szeret a gólszerzés közelében lenni - ez meg is látszik teljesítményén. Volt olyan alkalom például, amikor a Szolnoknak - bár simán kikapott csapata - egy 5-öst vágott idén tavasszal.

MÁGA ALEXANDRA:
- A DEAC számomra szimpatikus volt korábban is... Amit várok tőle? Nekem ez egy új lehetőség és szeretném magamból a legtöbbet kihozni, hogy a csapat segítségére lehessek ebben a szezonban.
Most érettségiztem le a debreceni Irinyi János Szakgimnázium és Szakközepiskolában, ahol van még egy évem, hogy meg legyen a szakmám is (fitness-, wellness instruktor). Amúgy Karcagon lakom, eddig kollégista voltam 4 évig, viszont nagy valószínűséggel jövőre bejárós leszek.

Kiderült az is, hogy a DEAC jelenlegi keretéből többeket jól ismer Szandi, így vélhetően nem lesz gondja a beilleszkedéssel.

Üdv nálunk, Szandi, sok sikert neked és a csapatnak is!Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Mága Alexandra magánarchívum

JÖN!
Megvan a következő szezon versenykiírása mind a férfi (NB1), mind a női (NB2) futsalosoknál. Erről bővebben hamarosan.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-06-29 12:35:40

további cikkek a témában
Responsive image
Ennyire közel még nem voltunk a Dunaferrhez a szezonban

Koppányi Szabolcs * 2018-05-22 10:55:21

Responsive image
Sok gól, gólpassz mindhárom DEAC futsalcsapatunkban

Koppányi Szabolcs * 2017-12-31 21:07:37

Responsive image
Levelet kaptam, lájf...MA, 18.00 órától a DESOKBAN!!!

Koppányi Szabolcs * 2018-01-22 11:17:27