Tóth Reni egy zenekarban és a kapuban is jól muzsikál

Frissítés: 2018-08-02 10:35:58

A DEAC női futsalcsapatának új kapusa, Tóth Renáta fiatal kora ellenére már rutinos, jó mutatókkal rendelkező, erősítést jelentő játékos, aki a korábbi időszakban együttesünk nagy hátsó támaszának számító Kósa Viki segédletével reményeink szerint kiváló idényt fut majd az ősszel rajtoló NB2-es bajnokságban.

A legutóbbi idényben a Berettyóújfalu kapujában Reni (aki a DEAC-ban várhatóan az első számú kapus lesz, mivel Viki kiegészítő szerepben vállalta a segítséget ebben a szezonban) 16-szor védett, az azt megelőző szezonban pedig ugyanitt 23-szor - mindig kezdőként.

Előtte a Hajdúböszörménynél is két idényben több mint 50-szer állt a kapuban. Érdekesség, hogy a 2017/18-as szezonban a Mezei Vill csak 39 gólt kapott az NB2 keleti csoportjában, 14 meccsen. Ha azt vesszük, hogy végül az 5. helyen végzett a gárda, vagyis a középmezőnyben, igen "barátságos" ez az adat. A védők és a csapat munkája mellett ez a kevés beszedett találat jelentős részben a kapusnak is köszönhető mindig.

Csak összehasonlításul: a toronymagasan keleti bajnok Skorpió 27, a 2. helyezett Rubeola és a vele pontazonos, de végül 3. helyre csúszó DEAC 51, illetve 49 gólt kapott. Vagyis a második volt a Mezei a legutóbbi kiírásban a hölgyeknél (az NB2-ben) a tekintetben, hogy milyen kevés góllal terhelték a hálóját. Anélkül, hogy külön terhet raknánk Tóth Renire, ez azért biztató az 1993-ban született, jelenleg 24 éves kapus jövőbeli DEAC-os szerepvállalása kapcsán.

TÓTH RENÁTA

1. A kapus poszt mindig fontos egy csapatnál, ráadásul a futsal más, mint a nagypálya, hiszen itt sokkal jobban be van vonva a kapus a játékba. Milyen tervekkel érkezel a DEAC-hoz, amely ugye nagy célokkal vág neki az NB2-es idénynek?
2. Mesélj kicsit hol játszottál eddig, a legutóbbit (Meze Vill FC) kicsit kiemelve!
3. A futsal mellett mit csinálsz?TÓTH RENI:
1. Minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a belém vetett bizalmat megszolgáljam és segítsem a csapatot a kitűzött célok elérésében. Mindenképp azt akarom elérni, hogy a csapattal ebben a szezonban megnyerjük a bajnokságot (NB2), és jövőre az első osztályban szerepeljünk.

2. A futsal előtt 8 évig kézilabdáztam. Futsalozni 5 éve kezdtem el. Az első két szezonban a Hajdúböszörményi TE-nél játszottam az NB2-es csapatban. Utána pedig két évig a Mezei kapuját védtem, ahol Trencsényi János és Moga Lóránt edzők segítették a fejlődésemet.

3. Dolgozok egy biztosító cégnél, mint üzletkötő. Ami a szabadidőmből marad a munka és a foci mellett, azt szeretem a párommal, barátaimmal tölteni, valamint 10 éve zenélek a helyi fúvószenekarban is.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Tóth Reni saját képei


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-08-02 10:29:34

további cikkek a témában
Responsive image
Pénteken kezdődnek a Dunaferr-napok

Koppányi Szabolcs * 2018-10-18 08:34:06

Responsive image
Verjük meg a veretlent, csajok!

Koppányi Szabolcs * 2018-02-07 11:55:55