Tolnai tornán hangoltak a csajok a bajnokságra

Frissítés: 2018-09-04 10:23:42

Első megmérettetésén vett részt a DEAC női futsalcsapata új edzőjével, Üveges Katalinnal a hétvégén. Tolnán az NB1-es bonzérmes ellen is helytálltak, s végül 4. helyet szereztek a 8 csapatos tornán, két alkalommal is több gólos vezetésről pontot veszítve. Az eddigi, főleg fizikai felkészülésből érkezve gyakorlásnak azonban remek alkalom volt ez a jó szervezésű sportrendezvény.

KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA érhető el.

CSAPATOK a XV. Thelena Női Futsal Tornán:

A DEAC mellett a hazai, az NB1-ben legutóbb bronzérmes WSH Tolna-MÖZS, annak U17-es UP csapata, a Bonyhád VLC, az ASE, a Miskolci Vénusz, a Gyulai Amazonok és a Ferencváros csapata vett részt ezen az erős felkészülési tornán.

ÜVEGES KATA edző "tudósított" az eseményről, amelyen 5 mérkőzést játszottak a mieink, így kellő (igen nagy) terhelést kaptak.

1. meccs (DEAC - Miskolc 0-1)

Szombat délelőtt a miskolciak ellen kezdtek a mieink, ezen a meccsen végig a mi kezünkben volt az irányítás, és győzelmi esélyünk volt, ám sok helyzetet kihagyva, rúgott gól nélkül nehéz, s végül 1-0-ra kikaptak a lányok


Üveg szerint "érződött a lányokon a 4 órás utazás utáni nehézkes kezdés, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de a védekezésben nagy hibákat is vétettünk - látszik, hogy eddig teljesen mást csináltak". Mint trénerünk elmondta, ezeket egy beszélgetés során javították, de a meccset már nem tudták viszahozni.2. meccs (DEAC - Tolna U17 3-3)

"Ezt követően egyből mi játszottunk megint, a Tolna U17-es csapatával. 3 perc pihenő után. Ez már sokkal biztatóbban kezdődött, 3-0-ra megszereztük a vezetést, de sajnos nagyon elbíztuk magunkat, hogy meglesz a meccs, lazábban is cseréltünk, amit az ellenfél könyörtelenül kihasznált, majd 3-3-ra felhozta az állást."

3. meccs (DEAC - Paks 3-0)

Kata szerint a Paks már könnyebb ellenfélnek bizonyult, amelyet simán 3-0-ra legyűrtek a mieink. Ám ebben a mérkőzésben is több rúgott gól volt benne, mint amennyinél megálltunk. A csoportból 2. helyen jutott tovább a csapat.

Helyszínváltozás: a Városi Sportcsarnokban foyltatták a lányok a helyosztókat. 

4. meccs (DEAC - Tolna 0-2) ELŐDÖNTŐ

Itt rögtön megkaptuk az NB1-es bronzérmes Tolnát (Üveg legutóbbi együttesét).

"Itt már nagyon fáradt volt mindenki, nagyon görcsös meccs volt. A Tolna is szemmel láthatóan így volt ezzel. A végeredmény 2-0 lett, de itt is volt lehetőségünk 2-3 gól megszerzésére. Nem volt ekkora különbség a két csapat között, de rutinosabban helytálltak a hazaiak."

5. meccs (DEAC - Miskolc 3-4) BRONZMECCS

A bronzmeccsen ismét a Miskolccal kerültünk össze. Jól kezdett a DEAC, Üveg szerint látszott csapatunkon, hogy egyénileg jobb játékosokból áll riválisánál. Jó ieig mködött is a gépezet, kreatívan, tudatosan felépített támadások eredményeként 3-1-re elhúztunk. Ám később ismét előjöttek a hibáink (erre valók a felkészülési meccsek) "védekezésünk elcsúszott, teljesen szétestünk fejben. Nagy luxus volt így elengedni a meccset, mivel sokkal több volt bennünk, és jobbak is voltunk". A vége sajnos 4-3-as miskolci siker lett, vagyis hagytuk kiénekelni a sajtot a szánkból. 

ÜVEGES KATA összegzése:

- Nagyon örülök neki, hogy lehetőséget kaptunk arra, hogy elmehessünk erre a színvonalas tornára. Rengeteg következtetést tudtunk levonni belőle. Úgy gondolom, hogy ezzel a kerettel minimum a 3. hely lett volna a realitás, de a döntőbe jutás sem lett volna túl nagy elvárás. Sajnos a papírforma nem mindig úgy műdik, ahogy azt sokszor mi szeretnénk, de az biztos, hogy csalódottságra semmi okunk. Jó bemutatkozása volt ez a csapatnak. Nagyon látszott még az összeszokatlanság, a játékosok nagy része most érkezett. A torna rávílágított sok mindenre, amikre majd oda kell figyelnünk a jövőben. Mind a cseréket, mind a játékot illetően. A szeptember erről fog szólni, hogy összeállítsuk mindenki fejében a stabil védekezést, a letámadást, a labdakihozatalokat. Eddig az erőnléti edzésen volt a hangsúly, most pedig a technikáé lesz majd a főszerep.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Tolna-MÖZS futsalklub facebook oldala


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-09-04 09:58:48

további cikkek a témában
Responsive image
Véget ért az átigazolási szezon

Koppányi Szabolcs * 2017-09-05 22:33:50

Responsive image
A DEAC keleti rangadóra utazik hétfőn Nyírbátorba...

Koppányi Szabolcs * 2018-04-18 14:26:27

Responsive image
Bizakodóak vagyunk, de nem bízzuk el magunkat

Koppányi Szabolcs * 2017-11-05 17:57:29