Nehéz feladat a kupában és hétfőn a bajnokságban

Frissítés: 2018-09-07 15:33:46

A DEAC Veszprémben vereséggel kezdte a férfi futsalbajnokságot. Hétfőn (18.00 DESOK) azonban már a Berettyót fogadjuk Debrecenben, ráadásul a Magyar Kupában is sorsoltak. Mindezekről beszélgettünk Elek Gergő vezetőedzővel.

BAJNOKSÁG


1. A szezon előtti nyilatkozatodban mondtad, hogy ott tartunk ahol most kell nagyjából tartanunk, vagyis még közel sem csúcsformában. Ennek fényében milyennek láttad a hétfői veszprémi rajtot?

ELEK GERGŐ:
- Csalódott voltam. Egyéni teljesítmények maradtak el az elvárttól, óriási egyéni hibákat vétettünk. De azt továbbra is tartom, hogy ott tartunk ahol kell! Hogy viszonyítsak, a tavaly ilyenkori csapattal 10 lett volna közte. Akkor azzal a csapattal ott tartottunk, ezzel a csapattal most itt tartunk!

2. Történt-e olyan a meccsen, ami esetleg meglepett, akár az ellenféltől, akár tőlünk (pozitív vagy negatív értelemben)?

ELEK GERGŐ:
- Az ellenfél a várt magas színvonalú játékot hozta. Nálunk, mint említettem, sok egyéni hiba volt, ezt nyílván nem vártam!3. A hazai nyitányon még nehezebb dolgunk lesz, a Berettyó igencsak veretes névsorral és tudással érkezik Debrecenbe. A mi keretünkben lesz olyan, aki az első meccsen nem játszott, de most fog? Illetve addig a héten még mi lesz az edzések középpontjában?

ELEK GERGŐ:
- 3. Nem gondolom, hogy nehezebb dolgunk lenne... A Veszprémnek ez egy nagyon fontos meccs volt! A Mezeinek a Bajnokok Ligája miatt ez nem lesz fontos meccs! Nem lesz újonc. A Veszprém elleni hibákat próbáljuk meg kijavítani a héten az edzéseken.

4. Egy mondat erejéig, ha visszanézel az első körre, a mi meccsünkön (Veszprém - DEAC 6-2) kívüli eredményekre (Berettyó - Szigetszentmiklós 9-3, Nyírgyulaj - Aramis 5-4, Haladás - Rubeola Csömör 2-2, BME - Dunaferr 1-6), bár egy fordulóból még sok nem szűrhető le, de melyik meccset tartod esetleg érdekes végkimenetelűnek?

ELEK GERGŐ:
- A Csömör pontszerzése érdekes eredmény, bár a Haladásnál elnéztek egy szabályt, ami rányomhatja az őszükre a bélyeget! A többi eredmény papírforma.

MAGYAR KUPA

5. Az előző Magyar Kupában négyes döntőbe verekedte magát a DEAC. Idén már a kezdésnél nehéz feladat elé állított minket Fortuna, hiszen míg jó pár élvonalbeli klub papíron egyértelműen gyengébb riválissal küzd meg, addig a DEAC a szintén NB1-es Aramist kapta. Egy meccsen dől el a továbbjutás, de legalább itthon játszhatunk. Hogy értékeled az ellenfélosztást, esélyeinket?

Nagyításért katt a képre...ELEK GERGŐ:
- Egyértelműen nem lehet akkora szerencsénk, mint tavaly. Nem panaszkodom, oké, hogy NB1-es az első ellenfél, de legalább nem a 4 nagy közül valamelyik, és főleg annak örülök, hogy itthon játszunk! Nem félek kimondani, mi vagyunk az esélyesek!

6. Viszont nagyon sűrű lesz az az időszak így, hiszen a bajnokságban november 9-én a Szigetszentmiklóst fogadjuk, 7-én pedig szintén itthon az említett Aramis elleni kupameccs esedékes. Lesz változás a programban, vagy lenyomják srácok a két meccset 48 óra alatt?

ELEK GERGŐ:
- Nincs változás! Megfelelő odafigyeléssel, rotációval, regenerációval megoldható feladatok! Főleg bő keretünk miatt, ami reméljük, hogy így is marad és nem tizedeli sérülés...

Duma, fotó: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-09-07 08:14:34

további cikkek a témában
Responsive image
Szolnok a következő állomás

Koppányi Szabolcs * 2018-11-16 10:55:02

Responsive image
Elek Gergő nem aggódik...

Koppányi Szabolcs * 2018-05-25 11:10:49

Responsive image
Ferencvárosi TC U20 - DEAC Futsal Club U20 4:7

Koppányi Szabolcs * 2017-09-08 18:14:41