Faragó Ádi a válogatott torna legjobb kapusa!

Frissítés: 2018-09-28 22:46:35

Faragó Ádám, a DEAC kiváló kapusa az USA-ban töltött több hetet nyár végén, ősz elején, ám a hazaút nem rögtön ide vezetett, hiszen volt még némi dolga Farának Csehországban, az U21-es válogatottnál...

FIGYELEM!
Ádám ott lesz a DEAC keretében hétfőn (OKT 1.), amikor DUPLA MECCSEN 18.00 órától a DEAC NB1-es alakulata játszik a BME ellen a DESOK-ban, majd 20.30-tól az NB3-as csapatunk ugyanott a Miskolci EAFC ellen kezdi meg a szezonját. 

- Hogy ért téged a felkérés, hogy csatlakozz az U21-es magyar futsalválogatotthoz, illetve milyen volt a hangulat a táborban, s mikor térsz vissza a DEAC-hoz?

FARAGÓ ÁDÁM:

- Azt tudni kell hogy az egész nyaramat az Egyesült Államokban töltottem, így váratlanul ért a lehetőség. A hangulat nagyszerű volt, szerencsére a csapat nagy részét már korábbról ismerem, vagyis nem volt gond a beilleszkedéssel.

- Egy 4 napos összetartáson vettünk részt Budapesten, ahol igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni a Visegrádi Négyek Tornájára. Az ellenfeleink a cseh, a szlovák és a lengyel válogatottak voltak. A tornát követően pedig egyből csatlakoztam a DEAC-hoz és folytatjuk a munkát.

- Három mérkőzés, amelyek során a vereség és (kétszer) a siker ízét is megérezhettétek. Te az elsőt meccset védted, majd a másodikat nem, végül a harmadikon...?

Katt nagyításért a fotókra!FARAGÓ ÁDÁM:


- Ez volt a 2. alkalom hogy meghívót kaptam az U21-es válogatottba, viszont az első alkalom, amikor a szűk keret tagja voltam! Nagyon nagy büszkeséggel tölt el, hogy magamra húzhatom a címeres mezt, ugyanakkor nagy felelősség is képviselni a hazámat!

- Az első mérkőzésen, úgy gondolom, a két legerősebb csapat mérkőzött meg egymással, ahol a csehek kihasználva a hibáinkat fölénk tudtak kerekedni. Úgy érzem, a 2. bekapott gólnal ludas voltam kicsit, illetve vannak még kisebb technikai hiányosságaim, amiket igyekszem kijavítani. Összességében egyébként elégedett vagyok a teljesítményemmel.

- A 2. mérkőzésen nem léptem pályára, a 3. mérkőzést pedig "lefeleztük" - ott én kezdtem.

- Ezen az utolsó meccsen a lengyelek ellen egy ki-ki meccs volt, a biztos 2. helyért. Nagy taktikai csata volt, ahol úgy érzem a lengyel csapat fölé nőttünk, és 2-0-ás előnyre tettünk szert. A lengyelek ezután kezdtek kicsit magukra találni, illetve 5:4-es játékra váltottak már az első félidő közepén, hiszen kellett nekik a győzelem. Ezt a szituációt is tudtuk azonban kezelni, és 1-2 lehetőségen kívül nem tudtak közel kerülni a kapunkhoz. Majd jött egy kisebb kihagyás, és egyből kihasználták azt a lengyelek. 2-1-gyel fordultunk, de végig fegyelmezettek maradtunk, s folytatva a jó játékot behúztuk a győzelmet 3:2-re. Ezzel megszereztük a 2. helyet a tornán. 

Fara védései és az, hogy együtt éljen a játékkal (ez a futsalban elengedhetetlen a kapusoknál) is kellettek a magyar U21-es válogatott 2. helyéhez, amihez gratulálunk az együttesnek, illetve Faragó Ádámnak ahhoz, hogy végül a Visegrádi Négyek Tornája legjobb U21-es kapusának választották meg!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Fara archívumából


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-09-28 19:08:31

további cikkek a témában
Responsive image
Majdnem végig jók voltak a srácok az NB3-ban

Koppányi Szabolcs * 2018-03-27 13:05:16

Responsive image
Nagyon egyértelmű DEAC-siker született

Koppányi Szabolcs * 2019-04-15 00:45:48

Responsive image
Jó meccs, rossz helyzetkihasználással

Koppányi Szabolcs * 2017-11-17 22:07:53