Két futsalmeccs ma egymás után a DESOKBAN!

Frissítés: 2018-10-01 11:21:45

A DEAC NB1-es férfi futsalcsapata a BME ellen (18.00), az NB3-as gárda pedig a MEAFC ellen vív bajnokit ma (20.30), hétfőn a debreceni DESOK-ban! Elek Gergő edző ha nem is kötelezőnek mondja a győzelmet, de mindenképpen sikert vár az élvonalbeli derbin.

18.00 NB1 (DEAC - BME-BT FC) - DESOK 

A férfi futsal NB1-ben a DEAC a 7. helyről várja a 4. fordulót, míg a BME-BT FC a 10. pozícióban található. A vendégek nyilvánvalóan szeretnének elmozdulni az utolsó helyről, ám a mieink meg éppen arra pályáznak, hogy stabilizálják helyüket a középmezőnyben, amihez elengedhetetlen a nyerhetőnek tartott meccseket hozni.

Ugyanakkor a tavalyi Magyar Kupa sorozatban is bebizonyosodott, hogy a második vonal együttesei (a BME az NB2 bajnokaként jutott fel az élvonalba, ezért hozzuk fel ezt a példát) is nagyon komoly meccseket vívnak egy osztállyal magasabb ellenfeleikkel olykor. Vagyis semmit sem adnak ingyen, ha le akarjuk gyűrni a fővárosiakat, nagyon jó telejsítményre lesz szüksége a DEAC-nak.


A debsport.com oldalnak nyilatkozva trénerünk elmondta, hogy milyen meccset vár ma itthon a BME ellen. Lássuk!


Elek Gergő:

- A hosszabb bajnoki szünetet úgy érzem sikerült hasznosan kihasználni, edzőmérkőzést is beiktattunk a programba, új támadásvariációkat gyakoroltunk, illetve nemrégiben érkezett a csapathoz Kovács István a Mezei-Villtől és őt próbáltuk minél jobban beépíteni. Hétfői ellenfelünk most került fel az első osztályba, megnyerve az NB2-t, szinte ugyanazzal a kerettel vágtak neki az idei bajnokságnak, de két minőségi játékost tudtak igazolni. Ugyanúgy, ahogy mi is egy évvel ezelőtt, még szokniuk kell az élvonal ritmusát és a csapatépítés fázisában vannak. Nem mondanék olyat, hogy ellenük kötelező a győzelem, inkább úgy fogalmaznék, mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, csalódott lennék, ha nem tudnánk itthon tartani a három pontot. Mi már bizonyítottuk, az NB1-ben a helyünk, erősebb lett a keretünk. Mindenképp határozottabb játékot várok, mint eddig, bár az Aramis ellen már láttam jó dolgokat, akkor dominálnunk is kellett, és ezt a dominanciát kell hétfőn is érvényre juttatnunk. Fontos lesz, hogy legyenek olyanok, akik extrát tudnak nyújtani, váratlant tudnak húzni. Ha ez sikerül, könnyebb mérkőzés vár ránk, mint az előző fordulóban.

20.30 NB3 (DEAC - MEAFC) - DESOK

Az NB3 küzdelmei most indulnak, vagyis az 1. forduló következik. Az előző szezonban a most vendég MEAFC a 3. helyen végzett, tehát élcsapatnak számított, a DEAC pedig az 5. helyre ért oda a végén. A két gárda között 5 pont volt a különbség 22 fordulót követően, tehát mondhatjuk, hogy közel azonos produkcióval rukkoltak ki a miskolciak és a mieink is. Érdekes módon itthon 2-5-re kikaptunk a MEAFC-tól, ám idegenben visszaadtuk a kölcsönt tavasszal, és 8-4-re revanst vettünk rajtuk. 

Az biztosnak tűnik, hogy most is élvezetes, nagy csatát vív majd a két gárda, bár voltak változások a keretekben. A mieinket Zsuponyó Levente tréner irányítja.

Mindenkit várunk a DESOK csarnokba este 18.00 órától (NB1), majd az NB3-as meccsre is utána, 20.30-tól.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Derencsényi István


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-10-01 10:58:34

további cikkek a témában
Responsive image
Megvan az NB1 7. helye férfi futsalcsapatunknak

Koppányi Szabolcs * 2019-06-04 04:21:19

Responsive image
Teher marad, nyerni kell pénteken!

Koppányi Szabolcs * 2019-05-02 15:41:00

Responsive image
Sok gól, gólpassz mindhárom DEAC futsalcsapatunkban

Koppányi Szabolcs * 2017-12-31 21:07:37