Győzelmi szériában a férfi futsalosok

Frissítés: 2018-10-06 10:10:11

A srácok megérdemelt sikert arattak (immár sorban a harmadikat) a férfi futsal NB1-ben péntek este. Ellenfelünk nagyon keményen hajtott, ám a mieink is rengeteg helyzetet alakítottak ki, amelyekből többet használtak ki. A védekezésünk (Faragó kapussal megtámogatva) pedig egy hibától eltekintve jól működött.

Férfi futsal NB1 5. forduló
2018. okt. 5., Debrecen, DESOK

DEAC - Rubeola FC Csömör 3-1 (1-1)
STAT ITT

KÉPGALÉRIA ITT

ELEK GERGŐ
:
- Az első félidőben szerintem abszolút ki-ki meccs volt, s ezért is volt nehéz, hogy a második félidőre vajon hogy tudunk kijönni. Mert ugye az ilyen meccseken sokszor egy-egy mozzanat dönt. Mi egy remek pontrúgás variációval tudtunk vezetést szerezni, viszont az utolsó pillanatban egy óriási egyéni hiba miatt meg kaptunk egy gólt az első félidőben. Szóval ez volt kérdés, hogy ezt hogyan emésztik meg a játékosok. Ám megbeszéltük a szünetben, s a második félidőben felülkerekedtünk a Csömörön. Úgy érzem megérdemelt győzelmet arattunk összességében.

A NYITÁNY 

A meccs jó irmaban kezdődött el, amely során a Rubeola kapufát kívülről súroló lövéssel, a DEAC pedig Kasuba Máté által megeresztett alig fölé spicceléssel és egy Varga Dani-féle igéretes próbálkozással vezette fel a csatát.

A 4. percben aztán egy begyakorolt pontrúgás-variáció végén Vékei Nándor, régi-új játékosunk, nagyon okos keresztben adott visszapassza, mint kiderült gólpasszá nemesült, hiszen Szentes-Bíró Tomi a kapufa tövénél vércseként csapott le rám, s úri módon bepakolta azt a kapuba (1-0). Bravó! A támadásért is!

Katt a képekre nagyításért!

Ezt követően változatos, nyílt sisakos találkozó vette kezdetét, amely során Faragó Ádám kapust igencsak jól letesztelte a Rubi. Szép akciójuk végén fejest fülelt le visszaérve hálóőrünk, kiugratás szedett fel a támadó elől, jól együttélve a játékkal, vagy éppen duplázást hárított magabiztosan, amikor egy bal oldali akciójuk végén a lövést, majd a saját játékosunkról a visszapattanót is elkapta. Parádé volt a javából!

Persze ezek között a mieink is veszélyeztettek többször ezen a lüktető találkozón. Varga előreívelése Pallainak jó lett volna, de a vendégek kapusa önfeláldozóan jött ki, s fejelte el a hatoson kívül a labdát - pár másodperccel később azonban le kellett cserélni sérülés miatt a "portást".

Kondás Kristóf egy legurított szabadrúgást pörgetett-vágott fölé nemsoká, illetve Kovács Istán, a Mezeiből nyáron érkezett játékosunk vitt egy baloldali akciót, tett ügyesen Szenteshez, aki a kapusba püfölte a lasztit, majd a visszapattanót középre pörgette volna, de a bírók szerint már kisodródott az alapvonalon akkorra.

Mindenesetre volt hajtás, és szép jelenetekben sem volt hiány, mindkét oldalon.

A szünet felé haladva egy-két alkalommal Fortuna is mellénk állt - persze a srácok megdolgoztak a szerencséjükért -, hiszen Viz Fülöp centerből lefordulva lőtt kapura, amit Fara remekül védett, előtte azonban egy kijátszott helyzet végén balról jobbra át a keresztbe ellőtte a Rubi a félig üres kapunk előtt a labdát - ezt megköszönhetjük nekik.

A mieink lövéseit általában blokkolták ekkortájt, pedig Tóth Attila vagy Varga Dani próbálkozott becsülettel.

Tóth később átfűzte magát a védőkön, kitört, ám a döntő pillanatban megbillentették, lapot érő módon, s jó helyről szabadrúgást kaptunk: ám nem lett belőle végül semmi. Még nagyobb helyzet volt Kovács (Kokó) szélen futtatott akciója, aki a korábbi koreográfiát lekoppintva megintcsak Szentes-Bírót hozta játékba, aki éppen csak kihagyta a helyzetet. Nagy játék volt!

Kondás is újra lecsekkolta a Rubi kapusát egy legurított passz utáni lövéssel, ám hátul Faragónak újabb bravúrra volt előtte szüksége ahhoz, hogy ne egyenlítsen a vendégegyüttes.

Az utolsó pillantok történései azonban nem nekünk kedveztek! Ahelyett, hogy növeltük volna előnyünket (saját játékosa pöckölt mentés közben a Rubeola kapufájára, a kicsorgó labdát pedig Kokó a kapusba vágta, majd Szenti dettó), a Csömör támadása ugyanakkor számukra sokkal-sokkal szerencsésebben alakult. Jobb oldali szabadrúgás után egy elfutással megbontották sorfalunkat, Viz Fülöp pedig kapura lőtt a helyén, a sorfalban maradó emberünk meg kifordult, így valamelyest rajta is megpattanva a labda bevágódott a kimozduló Fara mellett a kapunkba (1-1).

2 másodperc volt csak hátra a szünetig!!! Bosszantó.

MÁSODIK FÉLIDŐ

A fiúk a folytatásban nem kettyentek le a balszerencsés végjáték miatt, s belekezdtek rendesen. Kondás folytatta a kapus tesztelését, nem aludt-e el véletlenül az öltözőben: sajnos nem, így megint a hálóőr örült a végén. Ám a mi kapunknál is volt melója Farának, aki egy középre begurítást spárgázott ki.

Aztán ahogy az első félidőben, úgy most is a 4. percben jött a menetrendszerű DEAC-találat. S ez is remek játék után! Szentes-Bíró a jobb oldalon megindult, majd visszafele váltott Kondással, aki lepakolta a labdát a hosszúra Kovácshoz, ő pedig az alapvonal közeléből vissza bepasszolt, amit a produkció elindítója, Szentes-Bíró beért a túloldalon, s bár a kapus nagyon igyekezett átérni, felette bevágta a kapuba. Tanítanivaló támadás volt (2-1)!

Nem sokkal később Esztergomi Ádám esett-gurult be majdnem a kapuba a labdával együtt, de különleges mutatványa végül sajnos nem hozott újabb találatot.

A meccs még jobban felpörgött, de az újabb gólt is a mieink rúgták szerencsére. Először még az borzolta a kedélyeket, hogy a félpályánál a Rubi játékosa kezezett, erre szabdrúgást ítéltek a sporik a javukra... Majd Kasuba robbant be egy beadásra, és szerzett kis híján gólt.

Persze addig jár a Kasu a kapura, amíg (bár lehet ezt a poént elsütöttem már...)... Szóval a következő attaknál csapatkapitányunk már eredményes tudott lenni.

Kezdőtött azzal, hogy Pallai Zsoltot lerántani sem tudták a bal oldalon. Erőszakosan tört előre, a vonal mellett húzva el a csíkot. Középre játszását pedig Kasuba elegánsan pörgette be a hosszúba, a kapusnak sansza sem volt védeni így (3-1). Jaj, de szép volt!

Mindez a 26. percben történt, vagyis volt még hátra bőven idő.

Innentől kezdve jó sok csúszás-mászás történt, reklamálásokkal, kakaskodásokkal. A Rubeola csapata nem hagyta volna annyiban a dolgot, a mieink meg nyilván küzdöttek az előny megtartásáért, sőt növeléséért.

Tóth Attila igéretes helyzetben kicsit maga mögé kapta a labdát, így odalett a lehetőség, aztán azonban könnyelműen adtunk oda egy labdát és Faragónak kellett ismét bravúroznia a kapuban. Majd hátulról felborítottuk az egyik vendéget, veszélyes szabadrúgó helyről jöhetett a próbálkozás (elhalt), de közben kigyűlt az 5. hibánk is, ami még aggodalomra adhatott okot.

Igen ám, de ismét mi következtünk, Kondás egy szép passzokból szőtt akció végén került a kapu elé, de kipiszkálták valahogy előle a lasztit. Majd Szentes pazar perdítése (bár nem lett belőle semmi végül) adott okot a tapsra. Később ismét ő kísérletezett, de finom lövését kitolta a kapus.

Az egyre nagyobb kedvet kapó Tóth is újfent átrágta magát a védőn, ám jó helyzetben kirobbant a vendégkapus, és lábbal tisztázott előle.

A hátralévő időben több DEAC-helyzetnek örülhettünk még, Kokó és Varga is elemében volt, míg igazából egy igen veszélyes lehetősége volt a Csömörnek, de az kimaradt.

A mérkőzést megérdemelten nyerte a DEAC, és sorozatban 3 győzelemnél tart... a pályán.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-10-06 09:51:22

további cikkek a témában
Responsive image
A hétfői sörért még sokat kell hajtani!!!

Koppányi Szabolcs * 2017-10-28 20:02:50

Responsive image
Megérdemelt DEAC-siker - a második 4 napon belül

Koppányi Szabolcs * 2017-10-30 21:51:45

Responsive image
Esély a kupában, pénteken azonban még hazai bajnoki

Koppányi Szabolcs * 2018-11-12 09:55:49