Pénteken rajt a futsal NB1-ben

2017-09-28 06:59:24

1. Vártuk már nagyon az NB1-es rajtot. Pénteken végre elkezdhetjük élvonalbeli szereplésünket a Nyírgyulaj ellen. Mit érdemes tudni első riválisunkról - azon kívül, hogy legutóbb az NB1-ben az alsóházat megnyerte, vagyis 7. helyen zárt összesítésben?

ELEK GERGŐ:
- Gyakorlatilag a régi NB1-es DEAC-cal játszunk. Az első soruk egytől egyig volt DEAC játékos, csapattársaim voltak. Ők már megmászták azt a lépcsőt aminek a teteje az, hogy top játékos legyen valaki az első osztályban. Mi még csak úton vagyunk. Tehát az első soruk bivaly erős! Talán a második sor fogható...

2. A DEAC a felkészülés során becsülettel dolgozott, gondolom elmondható, hogy a tervezett munka gyakorlatilag elvégeztetett. Azok a nézők, akik még nem láttak NB1-es futsalmeccset mire számítsanak a Nyírgyulaj ellen?

ELEK GERGŐ:
- Sokkal több az NB1-ben a taktika, kevesebb a rohanás, más a ritmusa, egyáltalán van ritmusa a mérkőzéseknek. Jobban a védekezésen van a hangsúly, a pontrúgások nagyobb figyelmet kapnak! Ezekre próbáltunk felkészülni az elmúlt hónapokban.

3. Mit tennél még hozzá ezekhez?

ELEK GERGŐ:
- Sokat dolgoztunk a nyáron - becsületükre legyen mondva a játékosoknak. Ám nem vagyunk ideális helyzetben. Hiányzik a rutin a csapatunkból, összesen 2 játékosnak van NB1-es mérkőzése. Fontos lesz, hogy mikor sikerül beleszoknunk ebbe az osztályba! Tudunk mi mindent, amit kell, de nem mindegy milyen sebességgel hajtjuk végre...


KULCSSZAVAK futsal, NB1, DEAC

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2017-09-28 06:59:24

további cikkek a témában
Responsive image
IZGALMAS VÉGJÁTÉKBAN DIADALMASKODTAK FUTSALOSAINK

Koppányi Szabolcs * 2017-10-19 13:54:00

Responsive image
Csütörtökön idegenben játszik a DEAC

Koppányi Szabolcs * 2017-10-05 09:25:35